• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як прибрати подряпини з ламінату підручними засобами: способи і поради.

Вибираючи якісне підлогове покриття, споживачі раз у раз звертають свою увагу на ламінат. Але ж правда, він є воістину унікальним матеріалом, в якому вміло, поєднується яскравість фарб, насиченість відтінків і сучасний лиск. Ламінат використовують не тільки для житлових приміщень, але і в громадських місцях, де спостерігається велике скупчення людей. Це покриття вважається найбільш міцним з усіх представлених Зараз на ринку. Однак, незважаючи на підвищену міцність і стійкість до різних механічних пошкоджень, дуже часто з'являються різні подряпини на ламінаті. Верхнє основне покриття зношується, витирається, втрачає свій первісний вигляд. Такі ситуації серйозно впливають на загальний вигляд підлоги і доставляють масу неприємностей для власників даного приміщення. Так як ремонт та повна заміна покриття на нове досить дорога процедура, дуже важливо знати, яким способом можна видалити або замаскувати наявні пошкодження на ламінаті.

Як прибрати подряпини з ламінату підручними засобами?

Інтернет-магазин підлогового покриття в Україні «Еніта» з задоволенням поділиться зі своїми покупцями корисними порадами, які допоможуть продовжити термін служби улюбленого покриття.

Особливості ламінату

Першу чергу, потрібно зрозуміти, що таке ламінат. Це високоміцне покриття, яке вдало імітує паркет. Крім того, ламінат може успішно замінити не тільки дерев'яні покриття, а також вироби з мармуру, каменю, плитки. Тому, поки ви не доторкнетеся до нього і не спробуєте на дотик, ніколи не зможете зрозуміти, що перед вами майстерна імітація.

Для того, щоб ламінат прослужив вам пристойну кількість часу, необхідно враховувати всі його особливості експлуатації та установки. Перше, на що потрібно акцентувати увагу, це на те, що дане покриття не терпить вологи, тому не підійде для укладання в таких приміщеннях як ванна кімната або передпокій. Крім того, необхідно дотримуватися всіх правил монтажу ламінату, слідувати строго по інструкції. Якщо ви не впевнені, що зможете самостійно впоратися з поставленим завданням – краще довірте цю роботу професіоналам.

В процесі установки, а також подальшої експлуатації можуть виникнути різні пошкодження ламінату. Фахівцями прийнято ділити їх на три основні категорії, згідно ступеня їх складності і серйозності:

  • дрібні пошкодження, що утворюються під впливом різних абразивних речовин типу піску, пилу, які легко заносяться в приміщення разом з взуттям, тваринами або дитячими іграшками;
  • середні пошкодження можуть виникати в результаті пошкодження верхнього шару ламінату кігтями домашніх тварин. Крім того, вони з'являються і в результаті частого ходіння по покриттю туфлями на шпильці або після падіння з величезної висоти важких предметів;
  • величезні і масштабні пошкодження з'являються в результаті халатного пересування меблів величезних габаритів. Такі дефекти з легкістю виникають в процесі переміщення з одного місця на інше холодильника, кухонного гарнітура, комп'ютерного столу або об'ємної шафи.

Що слід робити, щоб уникнути пошкоджень ламінату? Перш за все, це акуратно експлуатувати його з моменту укладання. Стежити за ним, ретельно прибирати і намагатися уникати можливих пошкоджень і відколів. Якщо все-таки ви помітили пошкоджену ділянку, необхідно оперативно відреагувати на появу подряпин або інших дефектів і розпочати комплекс процедур по відновленню зовнішнього вигляду покриття.

Як усунути подряпини на ламінаті?

пропонуємо вашій увазі актуальні поради щодо усунення подряпин на улюбленому покритті, які допоможуть повернути його колишній вигляд і замаскувати наявні пошкодження.

Віск (восковий олівець)

Прибираємо подряпини на ламінаті восковим олівцем

Усунення подряпин на ламінаті з допомогою воску (воскового олівця) є досить поширеним способом. Серед цінителів такого покриття, він вважає універсальним засобом, який не тільки усуває сліди від вже наявних невеликих ушкоджень, але і створює спеціальну захисну плівку. Яка, в свою чергу, стає бар'єром та запобігає появі нових подряпин, а також відштовхує воду і бруд.

Мастика (ремонтна паста, герметик)

Прибираємо подряпини на ламінаті мастикою

Ремонтна паста або мастика використовується власниками даного покриття для видалення і маскування особливо великих пошкоджень і дірок. На відміну від воску, потрібно ретельно підбирати колір герметика, щоб він один в один відповідав колірній палітрі вашого ламінату. Перш, ніж використовувати його на величезній ділянці, потрібно потренуватися на невеликому шматочку, щоб мати уявлення, як правильно наносити цей засіб.

Шпаклівка

Крім того, можливо прибрати подряпини за допомогою шпаклівки. У спеціалізованих магазинах вона є в різних колірних варіаціях, тому дуже легко підібрати потрібний для вас колір. Перед нанесенням шпаклівки на пошкоджену ділянку ламінату, ретельно, легко, акуратно видаліть дрібні подряпини, проведіть процедуру знежирення поверхні. Після чого, не забудьте наклеїти спеціальний малярний скотч, який буде захищати цілі частини підлоги від забруднення. Для того, щоб ремонт покриття був якісним, потрібно робити все акуратно, не допускати виникнення горбків. Після повного висихання шпаклівки ділянку необхідно ретельно зашліфувати до стану абсолютно рівною і гладкою поверхні.

Акрил

Прибираємо подряпини на ламінаті акриловим герметиком

Акриловий герметик зазвичай використовується для усунення невеликих сколів або подряпин. Він змішується з ретельно підібраною фарбою під основний колір вашого покриття, після чого акуратно наноситься на уражену ділянку за допомогою невеликого шпателя.

Заміна ламінатної дошки

У тих випадках, коли пошкодження покриття є досить серйозним і жоден з вищеперелічених способів не може вирішити дану проблему, єдиним виходом буде заміна ламінатної дошки. Щоб виконати дану процедуру, від вас буде потрібно не тільки уміння робити подібні ремонтні роботи, а також міцні нерви, але і певний набір інструментів. Для заміни пошкодженої ділянки, у вашому арсеналі повинні бути такі інструменти, як:

  • циркулярна паркетна пила;
  • монтування;
  • плоскогубці;
  • напилок;
  • стамеска;
  • маркер або олівець, яким буде зручно креслити лінії і розмітку;
  • клей

Якщо ви не впевнені, що впораєтеся з поставленим завданням – радимо звернутися в наш магазин. Наші фахівці зможуть виконати для вас ремонтні роботи будь-якого виду складності за рекордно короткі терміни. Крім того, ви можете купити ламінат з доставкою, і отримати не тільки якісне обслуговування, але і широкий спектр різних видів покриття за найпривабливішими цінами.

Як і чим замазати подряпини на ламінаті? (відео)

Рекомендуємо прочитати:

Укладання ковроліну своїми руками

Вибираємо підлогу на кухню

Чи підходить ковролін для дитячої кімнати?

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

З Різдвом Христовим!

Как укладывать виниловую плитку своими руками?

Что надо знать о выборе напольных покрытий для вашего дома

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток