• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Лінолеум або ламінат

Добрий день, сьогодні зупинимося на питанні, яке задають практично кожен день: «Яке підлогове покриття вибрати? Ламінат або лінолеум?". (ковролін і паркет розглядати не будемо).

Це питання не такий простий як здається на перший погляд, вимагає індивідуального підходу і індивідуального рішення для кожного клієнта і кожного об'єкта. Для початку дізнаємося що таке насправді ламінат і лінолеум, розглянемо всі плюси і мінуси кожного з цих підлогових покриттів.

Лінолеум або ламінат

Почнемо з ламінат. Отже. Ламінат - це покриття з ДВП наклеєним на нього малюнком, паперовим шаром, що імітує дерево (дуб, бук, тик, клен, горіх, вишня) або камінь. Але папір, природно, не проста, а спеціальна. На неї нанесений спеціальний захисний шар з акрилатной або меламінової смоли з додаванням мінеральних частинок, а на нього – ще один захисний шар, що неелектризується, стійкий до механічних пошкоджень.

Ще хочемо звернути вашу увагу на те, що ламінований паркет не має ніякого відносини до паркету! Це всього лише картинка, імітація справжнього паркету.

Головним плюсом ламінату є його зовнішній вигляд. Візуально він нагадує натуральне дерево, а з сучасними технологіями (рельєфною структурою, складним эмбоссингом, передачею кольору), навіть професіонал не відразу визначить ламінат це, або паркет.

відносно легко укладати, ламінат відмінно проводить тепло (система тепла пол), і ще він екологічний.

Головний же недолік ламінату-це боязнь води. І який би вологостійкий він не був (як запевняють нас виробники), з потопом від сусідів зверху він не впорається. При цьому мочити ламінат в помірних кількостях допускається. Наприклад при митті підлоги.

Примітка: Новим поколінням ламінату є КЛІК ВІНІЛ, замість ДВП у нього пластикова основа, відповідно волога йому не страшна, одне але: він істотно дорожче звичайного ламінату.

мінус ламінату в обмеженій зносостійкості (більше відноситься до комерційного використання),

Рекомендуємо стелити:

  • 31-32 клас: спальні і місця з невеликою прохідністю
  • 32-33 клас: відмінно впорається з кухнею, вітальнею, коридором (термін служби 15-20 років)
  • 33 клас: офіси з невеликою прохідністю (ламінат для офіса)

Ламінат проти лінолеуму «Очна ставка»

Ціна

Лінолеум значно дешевше ламінату: ціна побутового лінолеуму 100-300 грн., напівкомерційного лінолеуму 140-300 грн., комерційного лінолеуму 250-600 грн.

Ламінат: 31 клас: 200-250 грн., 32 клас 220-650 грн., 33 клас 280-800 грн.

Укладка

Побутової і напівкомерційний лінолеум без проблем можна укласти самостійно, його досить просто обрізати, проклеїти в тому числі і стики (якщо такі є) і притиснути все плінтусом. Ціна укладання лінолеуму у нашому магазині 10-20 грн. Комерційний лінолеум ви самостійно не укладете, тут вам знадобляться професіонали зі спеціальним обладнанням. Стики стикуються за допомогою пайки, для чого використовується спеціальний фен.

Зовнішній вигляд

Як кажуть: «На смак і колір товариша немає». Але від себе додамо, що якщо кімната велика або нестандартних розмірів, то лінолеум не вийде укласти без стиків, так як його ширина обмежена, в той час як ламінат укладається без стиків.

Догляд та експлуатація

У догляді обидва підлогових покриття невибагливі. Їх досить мити мокрою ганчіркою. Що стосується потопу, то лінолеум після цього не зіпсується, а ось ламінат (навіть вологостійкого), покоробиться.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Ламинат 32 и 33 класса: в чем разница?

Как класть ламинат на паркет: видео-советы, инструкция

Ламинат 33 класса Kronotex Norman по супер- цене 330 грн./кв.м.

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток