• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Чищення та видалення плям з ковроліну

Важливою умовою в довгостроковому використанні ковроліну є його чистка. В процесі експлуатації ковроліну на ньому можуть з'явитися різного роду плями, пристати шерсть тварин, а також можливе вбирання неприємних запахів. Правильний догляд за підлоговим килимовим покриттям продовжить термін його використання не на один десяток років. Розглянемо, як почистити ковролін в домашніх умовах не тільки з допомогою дорогих миючих засобів, але і «народними» способами.

Чистка натурального ковроліну.Видалення плям з килимів

Натуральний ковролін необхідно пилососити не рідше одного разу на три дні, і не частіше ніж раз в місяць робити вологе прибирання. Під час вологого прибирання можете використовувати будь-який побутовий шампунь для килимів.

Чистка штучного ковроліну.

Якщо ковролін лежить в офісі, то краще перед входом в приміщення покласти спеціальний брудозахисний килимок. Небажано влаштовувати для штучного ковроліну вологе прибирання, так як під дією вологи він може істотно зменшиться в розмір. Важливо відзначити, що на поверхню ковроліну наноситься спеціальне брудовідштовхуюче покриття, яке може змитися під час вологого прибирання.

Штучний ковролін чиститься звичайним пилососом, і як мінімум два рази на рік бажано проводити хімчистку. У тому випадку якщо ви все-таки вирішили зробити вологе прибирання, то вам необхідно подбає про те, щоб ковролін повністю висох. В іншому випадку волокна почнуть гнити, і покриття доведеться викинути. Тому для вологого чищення краще викликати фахівців, які почистять за всіма правилами і заново покриють покриття захисним складом.

Спеціальні засоби для чищення ковроліну не тільки змиють бруд і пил, але і захистять його комаха. Крім того, для чищення килимових виробів ідеально підходять і універсальні миючі засоби. Для цього вам необхідно протерти покриття змоченою в засобі губкою або щіткою. Після цього протріть ковролін мокрою ганчіркою і витріть його сухою.

Народні способи видалення плям

Плями від фруктового соку, чаю, кави, шоколаду можна легко відчистити за допомогою спирту і оцет. Пропорції розчину: 2/3 спирту, 1/3 оцту.

Якщо на поверхні підлогового покриття є плями крові або яєць, то спочатку змочіть пляма мильною водою, яку необхідно на 10% розвести лугом. Потім просто змийте чистою водою.Хімчистка ковроліну

Плями сечі або блювотних мас ви без проблем зможете змити розведеним водою білим оцтом (50/50). Змийте водою і промокніть тканиною білого кольору.

Плями фарби, лаку або пасти для кулькових ручок витираються ганчіркою, змоченою в розчині спирту і скипидару.

Хімчистка ковроліну

Інтернет - магазин ковроліну Enita рекомендує хоча б раз рік користуватися послугами клінінгових компаній і проводити хімчистку ковроліну. Хімчистка килимових покриттів допомагає позбавиться від бруду і пилу, що накопичився, прибере запахи нікотину. Після такої процедури ваш ковролін знову буде як новий!

Читайте також:

Видалення плям з ковроліну

Догляд за синтетичними покриттями і килимовою плиткою

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как укладывать виниловую плитку своими руками?

Новый ковролин Ideal

Линолеум и мифы о нем

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток