• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Лінолеум і міфи про нього

Лінолеум вже багато років служить вірою і правдою в будинках українців. З кожним роком технологія виробництва змінюється і поліпшується, але в пам'яті покупців досі пір живі старі стереотипи. Нерідко вони народжують міфи, які ми постараємося розвінчавши.

Міф 1. Лінолеум не відноситься до числа безпечних матеріалів

Спершу лінолеум був повністю натуральним матеріалом і виготовлявся, найчастіше, з льону, масла, смоли. З ростом маштабів виробництва застосовувати натуральні материалчы стало дорого. Плюс довговічність натурального лінолеуму була менший. По - цьому сучасні підлогові матеріали в основному виробляються з синтетичного полімеру полівінілхлориду (ПВХ). У Європі і США їх називають не лінолеумом, а ПВХ-покриттями". В Україні ця назва якось не прижилася.

ПВХ сьогодні застосовується повсюдно. Його використовують в таких областях як медицина, харчова промисловість, дитячі товари. Ступінь экологичноси кінцевого продукту визначається декількома факторами. У тому числі використовуваною технологією виробництва і нешкідливістю застосовуваного при виготовленні сировини. У підсумку кожен товар повинен відповідати цілому ряду вимог. Підтвердити його безпека для здоров'я людини може лише санітарно-гігієнічний висновок. Це обов'язковий документ.

Міф 2 Побутовий лінолеум м'який швидко стоптується.

Як і в будь-якому іншому товарі тут існує різниця в якості, відповідно і в ціні. Економ клас, такі Алекс лінолеум, розраховані на нетривалий період служби і коштують дуже дешево, а є продукти преміум класу, які шикарно виглядають і служать довго. Тому важливо вибирати баланс між вартістю і терміном служби в певному типі приміщення. Адже можна постелити додому дуже зносостійкий комерційний лінолеум, який і за 50 років не стоптати, тільки от коштувати він буде набагато дорожче побутового.< / span> < / span>< / span>< / o:p>< / span>

Міф 3. Лінолеум вийшов з моди

Розвиток сучасних технологій у виробництві ПВХ покриттів дають штрочайшие можливості у використанні в домашніх інтер'єрах. Наприклад, лінолеум під дерево або паркет Tarkett Premium важко відрізнити від натуральної деревини.

«Комерційні ПВХ-покриття – прекрасний матеріал для створення оригінальних проектів. Західний дизайнери широко використовують лінолеум як в офісних, так і домашніх інтер'єрах, –Дійсно, крім класичних варіантів, що імітують дерево, сьогодні створюється безліч сучасних дизайнів в різних стилях – від природного до розкішний. Вони відрізняються за кольором, малюнку і фактурі. У деяких видах покриттів використовуються "чіпси" - спеціальні різнокольорові перламутрові шматочки з ПВХ, які створюють ефект тривимірності малюнка. Лінолеум різних кольорів можна комбінувати, формуючи на підлозі графічні картини.

Міф 4 На звороті лінолеуму немає написів! - значить підробка.


Не зовсім так. Підробка можлива вкрай рідко - сучасне виробництво занадто складний.  Бельгійський виробник Beaulieu
взагалі нічого не друкує на звороті: Beauflor Trento, Beauflor Jazz (Берфлор Джаз)

Міф 5. Лінолеум – «холодне» покриття

характеристики підлогових покриттів фахівці використовують такий показник, як теплоусвоение. Він демонструє, як швидко тепло підошви ноги засвоюється конструкцією підлоги. Отже, від його величини залежить, наскільки теплим матеріал здається людині на дотик. За нормами даний показник для побутових підлогових покриттів не повинен перевищувати 12 Вт/кв. м*К.

Відповідно, матеріали, що володіють великим теплоусвоением, наприклад, керамічна плитка швидко поглинають тепло, і на дотик вони більш холодні. У лінолеуму величина цього показника залежить від щільності самого покриття, також її визначає наявність і товщина основи. Остання є тильним шаром матеріалу і, як правило, виконана з поліестеру або спіненого ПВХ.

Якщо порівнювати два види гетерогенного лінолеуму однакової товщини, то краще утримує тепло матеріал на текстильній основі. Раніше її виготовляли з натурального повсті, який був схильний до стоптування і боявся вологості. Цих недоліків позбавлена основа з поліестеру, яку іноді називають штучним повстю, оскільки вона являє собою нетканий, схожий по структурі матеріал. Поліестер не гниє, не боїться перепадів температур. Показник теплозасвоєння деяких лінолеумів на такій основі 9-10 Вт/кв. м*К.

Треба зауважити, що деякі покриття з тильним шаром з ПВХ за своїми теплоізоляційним властивостям практично не поступаються матеріалами на текстилі. При цьому характеристики лінолеуму на основі з ПВХ залежать від товщини самого покриття і щільності піни.

Міф 6. Лінолеум легко рветься і розтягується

Скелетом нинішнього гетерогенного покриття є стеклохолст. Завдяки його наявності і багатошаровій структурі міцність сучасного лінолеуму в рази перевищує показники поширених раніше матеріалів. Додатково стеклохолст забезпечує незмінність лінійних розмірів полотна. Це означає, що покриття не розтягнеться і не зсохнеться з часом, зрадницьки вилазячи з-під плінтуса. Крім того, сучасний лінолеум проводиться на основі спіненого ПВХ, компоненти якого більш міцно пов'язані один з одним, що надає додаткову міцність матеріалу.

Тим не менше при настилі навіть надійних покриттів необхідно пам'ятати про основні правилах укладання. Часто лінолеум настилають на старі підлоги, наприклад, з паркет. Якщо на ньому були тріщини і відколи, то з часом ці дефекти можуть пропечататься і на лінолеумі. Для запобігання таких проблем необхідно ретельно очистити і вирівняти поверхню.

Міф 7. При укладанні лінолеуму видно шви

Раніше подібна проблема дійсно виникала дуже часто, так як ширина рулону часто була 1,5-2 метри. Сьогодні у покупця спочатку є можливість вибрати ширину від 1,5 аж до 5 метрів Beauflor Supreme).

Якщо стикування лінолеуму все одно не уникнути, можна використовувати сучасні холодні технології зварювання (холодне зварювання Таркетт Тип а ). Вона виконується за допомогою спеціального клею, який не просто скріплює два полотнища, а, розчиняючись, фактично розплавляє і споює краю лінолеуму. Завдяки цьому забезпечується високий ступінь надійності з'єднання, а сам шов практично не видно. Такий метод прийнятний і для безосновного лінолеуму та для основного.

настиланні слід врахувати, що шви на лінолеумі з малюнком рекомендується орієнтувати паралельно напрямку падіння світла, в цьому випадку вони будуть практично непомітні.

Сьогодні лінолеум - сама популярна категорія підлогових покриттів в Україні.  Зв'язані з ним міфи поступово зникають, на їх місце приходять факти, які говорять про те, що лінолеум є кращим придбанням в співвідношенні ціни і якості.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как не допустить ошибок при укладке тёплого пола?

Какую подложку под ламинат выбрать? Преимущества, виды, советы

Подорожание с 01.11.2013

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток