• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Монтаж теплої підлоги під ламінат

У цій статті ви зможете дізнатися про різних системах теплого підлоги , оптимально підходять для покриттів з ДСП і ДВП, а так само для підлоги з ламінат.
 Ламінат має низку переваг по порівняно зі своїм головним конкурентом – лінолеумом. Хоча останній стоїть на порядок дешевше, але є менш універсальним, а порівнювати зовнішній вигляд ламінату і лінолеуму, навіть і не варто.
 Однак якщо ви захотіли облаштувати підлогу з підігрівом, то ви повинні знати, що ламінат має гіршу теплопровідність по порівняно з лінолеумом. Цей факт потрібно враховувати при плануванні системи підігріву підлоги.

Процес монтажу теплої підлогиУкладання теплої підлоги під ламінат

Ламінат може мати товщину від 6 до 12 мм, це означає, що для того, щоб обігріти підлогу, необхідно прогрівати весь цей шар.
 Для того щоб організувати найбільш високоефективний підлога з підігрівом для ламінату існує два шляхи:
 1. Глибокий прогрів стяжки підлоги.
 2. Прогрів безпосередньо підлогового покриття.
 Прогрів стяжки добре використовувати в тому разі, коли ламінат покладений безпосередньо на стяжку і ізольований від неї тонким шаром коркового покриття або пінополіетилену. При такому способі краще всього використовувати або водний, або електричний підігрів, також можна комбінувати ці два види.

Прогрів підлогового покриття здійснюється шляхом підкладання інфрачервоної плівки безпосередньо під ламінат.
 Для обох випадків необхідно здійснювати всі розрахунки для приміщень, які ви збираєтеся обігрівати. Розрахунки, в свою чергу, слід проводити в залежності від того, чи є обігрів підлоги основним способом опалення або допоміжним.
 Вибір системи опалення підлоги потрібно виробляти виходячи з розмірів кімнат. Так, водяне опалення від котла буде дуже громіздким для невеликої квартири, так як воно має на увазі установку колектор. Для квартир і будинків маленької площі вигідно використовувати систему електричного опалення, так як вона займає мало місця і швидко монтується.

Тепла підлога під ламінат

опалення з прогріванням стяжки


 Спосіб опалення з прогріванням стяжки підходить для котеджів і дачних будинків великого розміру, так як тут можна встановлювати досить габаритну котельню для цих цілей. Єдиний мінусом такої системи є те, що необхідно прогрівати досить великий шар бетону.
 Труби і їх перетин потрібно вибирати в відповідно до типу підлогового покриття, адже кожен з них має свій рівень теплопровідності:
 1. Лінолеум – 0,2 Вт/м.
 2. Паркет – 0,15 Вт/м.
 3. Ламинатное покриття – 0,1 Вт/м.
 З даних можна припустити, що ламінат має найбільш високу теплопровідність, проте слід враховувати його товщину, так як чим більше товщина, тим менша швидкість передачі тепла.
 Встановлені труби, кабелі та мати заливаються стяжкою, в цьому випадку вибір не залежить від матеріалу покриттів, у кожного з них є свої плюси і мінуси. Водяна підлога дорожчий і складний в установці і експлуатації, так як має безліч вузлів і з'єднань. Однак він має велику інерційність по тепловіддачі, що є безсумнівним плюсом і дозволяє більш економно використовувати ресурси.
 Кабель монтується набагато простіше і швидше в порівнянні з трубами. Водяна система опалення теплої підлоги складніше, чим установка електричних матів і плівки. Системи електричного обігріву можна встановлювати прямо під плитку в її клейовий шар. Наш інтернет - магазин Enita.com.ua пропонує вам купити нагрівальні мати або нагрівальний кабель провідних світових брендів, таких як Nexans.
 Електричні мати добре використовувати в малогабаритних приміщеннях (санвузол, коридор, кухня). Монтується такий обігрівальний елемент під стяжку товщиною всього лише 2 см.
плівкова підлога під ламінат інфрачервона плівка дуже зручна в використанні, вона має товщину менше 1 мм і може згинатися. Така система являє собою прозорі листи плівки, в які вмонтовані інфрачервоні випромінювачі і датчики температури, що передають інформацію на контролер. Дякувати гнучкості, таку плівку можна монтувати на вигнуті і вертикальні поверхня. Інфрачервона ленка або плівкова підлога може використовуватися багаторазово. Однак її потрібно використовувати тільки при сухому монтажі під ламінат без заливки розчином.
 Системи з інфрачервоним нагріванням ідеально підходять для приміщень з періодичним перебуванням (балкони, лоджії, дачі) так як такі системи швидко нагріваються і дозволяють обігріти приміщення за досить короткий проміжок часу.
 Системи електричного обігріву більш затратні в подальшій перспективі, адже вони споживають більше енергії, по порівнянні з водяними.
 Все ж вибір системи підігріву підлоги залежить від індивідуальних особливостей тих чи інших приміщень. Який саме тип обігріву використовувати, вирішувати тільки вам.

Читайте також:

Як вибрати і купити якісний ламінат

Ламинат Кривий Ріг. Купити ламінат в Кривому Розі за найкращими цінами

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Линолеум и мифы о нем

Какую подложку под ламинат выбрать? Преимущества, виды, советы

В чем отличие флокированного ковролина?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток