• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Все про штучний газон

Штучний газон (трава)

Практично всі щасливі власники приватних будинків і дачних ділянок намагаються зробити свій дворик якомога затишніше і красивіше. Маленькі і великі яскраві квіткові клумби або просто саджені польовою травою подвір'я – все це, безумовно, радує око, але вимагає певного догляду. Якщо ви є власником земельної ділянки, на якій складно щось виростити, а місце для відпочинку так необхідно, на допомогу прийде штучний газон. Він заощадить і час, і сили.

Де застосовувати

найкраще використовувати штучний газон на тих ділянках, де трава зовсім не росте. Якщо ж їм покрити весь ваш земельну ділянку, він буде виглядати без смаку і дешево. Штучний газон ідеальний для місць з високою прохідністю людей, так як він володіє хорошою міцністю і стійкістю до опадів. Таке покриття вільно пропускає вологу, тому його можна стелити під дерева і чагарники. Газон штучного типу широко використовується на дитячих майданчиках і в місцях для вигулу собак, а також у високих будівель та будинків, закривають сонячні промені.

Види штучного газону

випускається такий матеріал в скручених рулонах шириною 2-4 метри. Штучний газон рясніє розмаїттям кольорів, він може бути блакитним, яскраво-або темно-зеленим, синім, синьо-зеленим або комбінованим. Ворс трави газону також різниться своєю висотою, щільністю і товщиною. Вибір того чи іншого виду газону обумовлюється умовами експлуатації та особистими уподобаннями. 

Також розливають:

-незасыпные газони. Вони дуже схожі на натуральну траву, але використовуються тільки для дизайну, так як при частій ходьбі вони можуть пом'ятися і втратити свій вигляд. 

-полузасыпные штучні газони зазвичай виготовляються з усіма відомого поліетилену. Вони досить м'які і пластичні, тому популярні на дитячих майданчиках. Після укладання такого покриття між травинками засипається кварцовий дрібний пісок для підвищення стійкості.

-засипні газони дуже міцні, але жорсткі, робляться вони з поліпропілену. Таким матеріалом укриті всі спортивні стадіони. Пісок і гумовий гранулят, засыпаемые на газон, роблять його міцним і пом'якшують падіння спортсменів. Найбільш популярним видом є штучна трава для футболу, тенісу, міні - футболу а саме марка CCGrass.

-газон для вулиці гігроскопічний, тому пропускає воду в грунт під ним. А штучний газон, призначений для приміщень, не може пропускати вологу, тому при виборі покриття потрібно обов'язково звертати на це увагу. 

Як укладати штучний газон

правильне укладання дозволить зробити зовнішній вигляд ділянки естетичним і акуратним. Виклик фахівця особливо не потрібно, так як укласти штучний газон досить просто. Варто зазначити, що такий матеріал можна застосовувати на землі, але і на покриттях з бетону, дерева або асфальту. Якщо потрібно постелити газон на тверду кам'яну поверхню, потрібно обов'язково попередньо її пом'якшити, уклавши спеціальну підкладку. Це не дозволить газонним доріжкам продавитися і зіпсуватися. 

Існують певні етапи укладання штучного газону. 

Для початку потрібно ретельно підготувати поверхню: очистити її від зайвого сміття, вирівняти і, бажано, зробити невеликий ухил. Це допоможе волозі швидко йти з газону і утворювати калюжі. Потім ділянка добре утрамбовується спеціальним катком або за допомогою катання по поверхні важкої колоди. Після цього по краях вашого майданчика потрібно вирити вузькі канавки, по яких буде стікати вода. Дуже важливо дати укладеному покриттю кілька годин для того, щоб воно випрямилося і прийняло форму поверхні. Бажано залишити на добу. Рулони штучного газону, як правило, стелять внахлест для більш щільного стикування рядів. Як тільки покриття випрямилося, на його краю приклеюють бордюр. Якщо газон потрібно засипати піском, робити це потрібно тонким шаром і тільки дрібним піском. Потім газон розчісується граблями і пісок осідає на основу покриття. Пісок потрібно підсипати близько двох разів на рік і періодично чистити матеріал від сміття і бруду.

Читайте також:

Штучна трава для тенісу, види, характеристики, опис

Штучна трава: Де купити? Відгуки, види, особливості експлуатації

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Уточняйте цены на ковролин, линолеум, ламинат

Уход за синтетическими ковровыми покрытиями и ковровой плиткой

Какой линолеум выбрать для дома

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток