• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Склеїти лінолеум: основи робіт

Укладання лінолеумуЗ косметичним ремонтом, мабуть, здатний впоратися і не фахівець, а любитель своєї справи, бажає привести будинок в порядок від підлоги до стелі. На етапі, коли роботи доходять до покриття лінолеумом, незмінно доводиться стикатися зі склеюванням його смуг. 

Це там, де площа маленька, можна підібрати ширину від стінки до стінки, відрізати потрібну довжину і кріпити для зручності ходіння. А якщо кімната-цілий зал або виробниче приміщення у багато квадратних метрів, без склейки точно справи не буде. Незакріплені краї смуг піднімуться, починаючи процес руйнування статевого покриття. Щоб вони не ставили вам підніжок відставши краями, смуги беретеся склеювати.

Все справа в лінолеумі, точніше, в його основі. З більш легким покриттям возитися доведеться менше. З товстим ворсовим доведеться складніше. Йде в облік і склад вашого статевого покриття. Деякі види лінолеуму розраховані на великі фізичні навантаження, інші не пристосовані для жорсткої експлуатації. Ці ж їх характеристики враховуються при виборі робіт по скріпленню лінолеуму.

Склеюють покриття 3-ма способами. Від чого вони залежать – сказано вище. Гарячу склейку застосовують до лінолеуму виробничого, тобто, більш міцного, стійкого до нагрівання до високих температур. Холодна склейка з'єднує домашні, більш делікатні смуги. До них гарячий спосіб не застосуємо: плавить краю до потворного стану. 

Товстий лінолеум на ворсової основі вимагає застосувати до себе склейку холодну, але вже класу Т. Клей для неї заповнює щілини, здатні утворитися в товстих шарах при їх з'єднанні, щільною масою. Який клей і яка склейка потрібні вашому лінолеуму - можна проконсультуватися в будівельних магазинах. Там вам і марку клею порадять.

Все готово: і лінолеум, і клей (з запасом). Розкладені і вирівняні смуги або накладаєте один на одного (на 4-5 см), або прикладаєте щільно встик. У першому випадку канцелярським ножем розрізаєте обидві смуги, створюючи рівні їм краю. У другому випадку доведеться підкоригувати нерівності, вами помічені.
поверхня лінолеуму очищаєте, приклеюєте до смуг і зверху, і знизу будівельний скотч. Знову розрізаєте, намагаючись не зачепити лінолеум, нижній знімаєте першим. На чисті тепер краю наносите клей підібраного класу. Проміжки між смугами повинні повністю бути заповнені клеєм. Його тубус вузьким краєм засовуєте в щілину, рівномірно видавлюєте засіб, просуваючись по лінії склейки. Даєте клею застигнути кілька годин.


Після сушіння і провітрювання знімаєте верхній скотч. Він піде із залишками застиглого клею. Вийти рівний, без видимих швів підлогу.

Рекомендуємо прочитати:

Як постелити лінолеум на дерев'яну підлогу

Як вибрати лінолеум для спальні

Який лінолеум вибрати для будинку

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как изготавливают брашированный паркет

От чего зависит цена и служебный срок ламината?

Как правильно подобрать цвет пола?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток