• (067) 911-90-90
    Перезвоните мне
    Введите номер телефона.
    Мы Вам перезвоним в ближайшее время
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товаров
Нет товаров

Ламінат: екологічність матеріалу і вплив на здоров’я

Ламінат приваблює покупців різноманіттям натуральних відтінків і цінних якостей. Його повсюдно використовують для оформлення дому, намагаючись створити в приміщенні найбільш комфортні умови для проживання. Та нерідко виникає питання: чи може подібний настил вплинути на самопочуття людини? 


Характеристики та склад ламінату

Вказаний вид підлогового покриття розповсюджений завдяки невисокій вартості і нескладному способу розміщення. Цей матеріал перевершує за популярністю інші типи продукції, навіть натуральні. Він не потребує ретельного догляду з використанням спеціальних миючих засобів. Дороговартісні інструменти для його укладки не знадобляться. Ламіновані поверхні відрізняються міцністю, довговічністю. Вони захищені від проникнення вологи й втрати кольору під дією сонячних променів. 

Покриття приглушує звуки під час пересування, тому в будинку завжди зберігається тиша і спокійна атмосфера. Широке різноманіття текстур і стилістичного оздоблення стають головними перевагами настилу: вони доповнять і прикрасять будь-який інтер'єр. 

Панелі покриття мають багатошарову структуру:

  • перший захисний шар;
  • внутрішній декоративний рівень;
  • основний прошарок;
  • завершальний стабілізаційний пласт. 

Первинний рівень - це плівка, створена на основі синтетичних смол. Її функція полягає у захисті покриття від пошкоджень, впливу хімічних речовин, зберіганні насиченості кольору. Тонке нашарування на поверхні запобігає проходженню вологи всередину. Деякі різновиди продукції обробляють лаком, який створює привабливий глянцевий ефект. 

Наступний шар доволі крихкий: його виготовляють з паперу. Проміжний пласт відповідає за колір і декоративну складову ламінату. Нанесений малюнок може імітувати деревину різноманітних порід (вишню, дуб, горіх), кераміку чи натуральний камінь. 

Внутрішня частина вважається основною. Матеріал цього рівня забезпечує міцність і довговічність всього покриття. Його виготовляють з деревної тирси і відходів заготівельного виробництва. Дерев’яну стружку ретельно просочують спеціальною клейкою речовиною і спресовують під високою температурою, що дозволяє сформувати щільну структуру. Новостворений жорсткий прошарок захищений від розвитку грибкової флори, гниття. Якість основного рівня визначає клас стійкості всього виробу. 

Останнє нашарування виконано з застосуванням тонкого пластику чи паперу, покритого парафіновою плівкою. Завдяки цьому ламінат не деформується, оберігається  від надмірної вологості, не піддається виникненню цвілі. 

Чи є запах ламінату шкідливим?

Будь-яке покриття має характерний запах, що відрізняє цей продукт від інших. Для виготовлення ламінату використовують деревну стружку і натуральні смоли, які складають 90% основної маси виробу і є абсолютно натуральними. У виробництві ламінованого настилу також застосовують меламін - синтетичну смолу. Цю речовину створюють із високоякісних і нешкідливих для здоров'я людини компонентів. 

У деяких випадках для посилення клейових властивостей меламіну його змішують з формальдегідом - безбарвним газом, що має різкий запах. Ця речовина присутня у натуральній деревині: зріз дерева має подібний аромат. Високі концентрації цього компоненту токсичні. Але шкідливий газ починає виділятись тільки за умови надмірного нагрівання (понад 40 градусів). Тому ламінат, укладений навіть в умовах тропічного клімату, не зможе розігрітися до подібного показника. 

Чи можливий вплив ламінату на організм?

Розрізняють декілька рівнів безпечності ламінату:

  1. Е0 - означає відсутність формальдегіду. Виріб виготовлений з застосуванням виключно природних матеріалів.
  2. Е1 - екологічність настилу відповідає світовим стандартам. Містить мінімальну кількість формальдегіду, що не становить загрози для здоров'я. 
  3. Е2, Е3 - екологічний клас ламінату зі шкідливим об'ємом формальдегіду. Використовується виключно для приміщень промислових зон. 

Процес виробництва ламінованого матеріалу ретельно контролюється. Готові вироби протягом тривалого часу залишаються на складі фабрики, поки не будуть готові до реалізації. 

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

От чего зависит цена и служебный срок ламината?

Как выбрать линолеум для больницы или медицинской клиники?

Вітаємо з Днем Конституції України! Графік роботи

декор

Скачивайте наше мобильное приложение