• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як покласти ламінат на дерев'яну підлогу (Відео)

При виборі підлогового покриття, споживач нерідко звертає увагу на якість і вид матеріалу, з якого виготовлений основний підлогу. Адже потрібно в першу чергу з'ясувати сумісність майбутнього покриття з уже існуючим, своєчасно виявити всі «за» і «проти» такого варіанту, щоб в процесі експлуатації не виникало додаткових незручностей.

Kak-ulozhit-laminat-na-derevyannyiy-pol-tehnologiya

Основні принципи

Як укласти ламінат на дерев'яну підлогу? Варто відзначити, що ламінат в даний час є найбільш затребуваним і довговічним матеріалом серед всіх інших видів, присутніх на будівельному ринку. Його панелі не потрібно додатково кріпити до початкового покриття. Правильно змонтований підлогу вільно і щільно лягає на підкладку, яка в свою чергу продовжує розширюватися і звужуватися в залежності від температурних коливань і рівня вологості в приміщенні.

Треба сказати, що спеціально продумана конструкція стиків і кріплень ламінатної дошки дозволяє не замазувати шви, не додавати герметика. Таким чином, споживач уникає необхідності стежити за цілісністю всього полотна і переживати, не розклеїтися стик під час чергової вологого прибирання.

Кожен з нас, перш ніж приступати безпосередньо до процесу укладання, задається питанням – як класти ламінат на дерев'яну підлогу? Спробуємо розібратися в цьому непростому, на перший погляд, справі.

Існує кілька основних етапів, що дозволяє отримати ідеально рівну підлогу без сколів, тріщин і зазорів, а також уникнути появи грибка, цвілі і інших хвороботворних мікробів, які можуть утворюватися між новим настилом і старою дерев'яною підлогою:

  • перш ніж починати укладання, необхідно вирівняти чернетку. У багатьох будинках, які мають термін експлуатації більше 20 років, жителі стикаються зі скрипом мостин і здуттям окремих ділянок підлоги. Перша проблема може бути викликана тим, що з часом розхиталися цвяхи, раніше прибиті до лагів і стали видавати звуки. Вам знадобитися, просто новими цвяхами прибити дошки на місце. У випадку з великими нерівностями необхідно скористатися фанерою, яка прикручується поверх заздалегідь укріплених дощок на шурупи. Таким чином, ви не тільки позбудетеся від скрипу, але і підготуєте основу для подальшого укладання ламінату;
  • далі необхідно провести демонтаж старого плінтуса, пропилососити і добре помити підлогу;
  • як покласти ламінат на стару дерев'яну підлогу? Якщо в якості підстави виступає стару підлогу рекомендується розібрати його до опорного бруса, провести ретельний огляд на предмет грибка, цвілі і т. д. Все, що має пошкодження – видаляється і замінюється новою стійкої деревиною. Після цього необхідно пройтися спеціальної циклювальної машиною і перегрунтувати антисептичної просоченням. У разі якщо ламінат буде укладатися на новий дощату підлогу, необхідно його відполірувати. А наявні зазори – заповнити сумішшю з клею з тирсою.

як покласти ламінат

Після виконаних кроків настає момент укладання ламінату. Споживач може укласти його як рівним малюнком, так і в геометричній послідовності, чергуючи цільні плити і розрізані. Таким чином, ви отримуєте елегантний, комбінований малюнок.

Вибираємо тільки якісне покриття

Не знаєте, де купити ламінат за прийнятною ціною і відмінної якості? Радимо відвідати інтернет-магазин доступного і якісного покриття «Энита». У каталозі компанії зібрані кращі екземпляри матеріалів для ремонту підлоги, в тому числі ламінат Таркетт, Классен, Балтер 33 класу міцності. Тільки у нас ви зможете знайти чорний ламінат, білий ламінат, використання якого дозволить привнести родзинку в декор вашого інтер'єру.

Для отримання детальної консультації та можливості оформлення замовлення достатньо заповнити форму на сайті і дочекатися зворотного дзвінка від менеджера.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Развенчание мифов о китайском ламинате

Вітаємо із Днем захисника України

Линолеум на кухню

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток