• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як вибрати тепла підлога під плитку? Кабель або інфрачервоний?

Останнім часом система теплий пол користується великою затребуваністю і популярністю. Це не дивно, адже вона забезпечується додатковий комфорт і може використовуватися в приміщеннях різного призначення, в більшості випадків-це кухня, санвузол або ванна кімната.

На сьогоднішній день, сучасний ринок пропонує неймовірно широкий асортимент різноманітних варіантів, тому багато покупців плутаються і бояться допустити помилку. В цій статті ми надамо всю необхідну інформацію, яка допоможе зробити правильний вибір.

Найбільш поширеним варіантом утеплення підлоги, є електрична система, яка виділяється такими перевагами:

1. Не прив'язана до загального опалення;

2. Не вимагає ідеально рівної поверхні;

3. Для монтажу не знадобиться велика кількість матеріалів та інструментів;

4. Не займає багато часу на установку;

5. Можливість здійснювати регулювання ступеня нагріву;

6. При поломці системи не буде додаткового шкоди, на відміну від водяних теплих підлог;

7. Підходить під різні типи підлогових покриттів, монтаж проводиться під плитку, під ламінат, під лінолеум та інші.

Якщо ви вирішили зупинити свій вибір на користь електричної системи, на цьому все не закінчується, тепер необхідно визначитися з різновидом таких систем:

1. Нагрівальний кабель. Це надійний варіант, який віддають перевагу багато. Установка здійснюється наступним чином: на підготовлену поверхню укладається кабель, він повинен приймати форму змійки і закріплюється за допомогою спеціальних затискачів.

Єдиним недоліком є те, що необхідно забезпечити стяжку товщиною не менше 40 міліметр. Однак, його плюси повністю перекривають невеликий мінус: кабель дозволяє здійснити укладання зручним чином, тобто обійти різні перешкоди;

2. Нагрівальний мат. Можна сказати, що це той ж самий кабель, але вже з підготовленою поверхнею. Кабель прикріплений до монтажній сітці виробником, система згортається в рулон для зручності транспортування. Оскільки кабель захищений сіткою, то можна укладати підлогове покриття без попередньої стяжки. Якщо ви сумніваєтеся в безпеці система. Тоді можна покрити поверхню самовирівнюючою сумішшю, її товщина повинна становити не менше 3 міліметрів;

3. Плівкова тепла підлога. Також, дана система має назву інфрачервона тепла підлога. На самому початку він використовувався під ламінат або лінолеум, але через деякий час і деяке удосконалення, така підлога підходить і під інші покриття, навіть під килим.

За умови монтажу під плитку, необхідна серйозна підготовка, а саме жорстка основа, шар гідроізоляції і покриває плівка. В результаті цього вам доведеться витратити не маленьку суму, що в кілька разів більше, ніж використовувати кабель. Також, до негативним сторонам слід віднести відсутність заземлення. Якщо приміщення з високим, навіть середнім рівнем вологість, то від установки плівкового теплої підлоги краще відмовитися.

Ми перерахували основні моделі системи теплої підлоги, далі вибір залишається за вами. Уважно вивчіть позитивні і негативні сторони, визначитеся з приміщенням і покриттям підлоги. Також, не забувайте про виробника, не варто брати першого-ліпшого, уважно вивчіть його історію, почитайте відгуки. Фахівці рекомендують звертатися до перевіреним часом постачальникам, вони зацікавлені в своїй репутації і не пропонуватимуть шлюб або підробку. Якщо бажаєте придбати висококласну систему тепла підлога, інтернет-магазин "Еніта" надає широкий вибір якісного за демократичними цінами.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Вітаємо Вас зі світлим святом Христового Воскресіння

Как не допустить ошибок при укладке тёплого пола?

Развенчание мифов о китайском ламинате

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток