• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як доглядати за ламінатом? Практичні поради

Ламінат не є новим матеріалом, проте висока популярність прийшла до нього років 10 тому. Головна причина – це привабливий зовнішній вигляд і високий рівень зносостійкості. Вартість такого покриття не з дешевих, тому власники такої підлоги постійно задаються питанням: як правильно доглядати за ламінатом? Дотримуючись інструкції, ви істотно продовжите термін експлуатації свого пола.

Головними причинами втрати привабливості і функціональності матеріалу є:

1. Різні причини забруднення поверхні: пил, бруд, шерсть тварин;

2. постійне попадання води і вологи. Рідина проникає між швами, що призводить до здуття.

Багато користуються лаки на основі бджолиного воску. Такі кошти створюють спеціальний шар, який відштовхує воду і не дає поверхні дряпатися передчасно, однак подібні дії завдають шкоди самому матеріалу, оскільки знімають заводський захист. В результаті цього, без постійного використання бджолиного воску, ламінат прийде в непридатність значно швидше.

Якщо дошки покрилися шаром бруду будь-якого походження, не варто відразу переступати до боротьби з ними, дочекайтеся, поки поверхня повністю висохне, і потім приймайте міра. Суха мийка передбачає застосування ганчірок, щіток або звичайного пилососа. Основний бруд ви видалите, але впорається з дрібними частинками не завжди отримувати. З цього випливає висновок, що вологого прибирання не уникнути.

Вам слід пам'ятати, що навіть невелика кількість вологи робить негативний вплив на властивість і характеристики ламінату. Видаляйте воду відразу, після того, як вона потрапила на поверхню, бажано витирайте матеріал насухо. Якщо ви проігноруєте цю пораду, то з часом з'являться нерівності. Пам'ятати, ламінат не можна мити, допускається очищення злегка мокрою ганчіркою. Фахівці рекомендують користуватися спеціальними засобами, які призначені для миття ламінату. Як правило, виробник вказує відповідні варіанти.

Строго дотримуйтеся правил експлуатації, якщо матеріал на гарантії, то порушення правил користування призведе до того, що вам доведеться усувати наслідки за свої гроші.

як доглядати за ламінатом

Також, рекомендуємо звернути увагу на дані рекомендації:

1. Головне джерело пошкодження ламінату – це взуття: каблуки, щільні підошви та інші. Якщо матеріал постелений в передпокої. Краще всього покласти зверху спеціальний килимок, щоб захистити поверхню від подряпини;

2. для боротьби з в'їдаються плямами допоможе ацетон. Досить нанести кілька крапель на джерело забруднення і почекати кілька хвилин. Головне не забудьте стерти ацетон;

3. При попаданні рідини на поверхню, негайно видаліть її;

4. Не перекочуйте важкі предмети по поверхні пола;

5. Зробіть сухе прибирання систематичної, тоді не доведеться старанно боротися з брудом;

6. своєчасно ремонтуйте відколи і усувайте подряпини, це захистить матеріал від подальшого руйнування.

як мити ламінат

Бажаєте купити в Україні висококласний ламінат за доступною вартості? Інтернет-магазин «Еніта» надає неймовірно великий вибір унікальних і незвичайних моделей, які ідеально впишуться навіть в самий нестандартний інтер'єр. Всі товари мають докладний опис характеристик і фото високої якості, тому Ви максимально ознайомитеся з тією чи іншою моделлю перед покупкою.

Для замовлення залиште заявку на сайті або самостійно передзвоніть менеджеру. При наявності додаткових питань, наші фахівці відповіді на них і проведуть повну консультацію, також нададуть кваліфіковану допомога у виборі.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Укладка линолеума на бетонный пол

Иглопробивной ковролин

Укладка травы на League of Champions Kiev 2018 fan zone

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток