• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Практичні поради щодо вибору ковроліну: плюси і мінуси

Вибір на користь ковроліну для спальні або вітальні-це м'яка і тепла підлога, по якій так приємно ступати босоніж. Це нечутні нічні прогулянки кота і приглушений шурхіт замість жвавого дитячого тупоту. Ковролін - один з лідерів в рейтингу підлогових покриттів для житлових кімнат, що привносить затишок в інтер'єр. Якщо Ви ще не вирішили, якому матеріалу віддати перевагу, радимо звернути увагу саме на ковролін.

Ковролін натуральний і синтетичний: основні характеристики

Головним елементом ковроліну, безсумнівно, виступає його ворс. Нитки можуть бути натуральними і синтетичними. Покриття, в складі якого менше 10% натуральних ниток, вважається синтетичним.

Ковролін з натуральної вовни-це найдорожчий варіант, що не поступається у вишуканості паркету або мармуру. Натуральність і екологічність-дві аксіоми в сфері сучасного дизайну інтер'єрів, які підходять для господарів, які готові вкладати кошти і зусилля в догляд за статусними і делікатними речами.

Натуральний ковролін не представляє шкоди для здоров'я, дуже естетичний, гарантує хорошу звуко - і теплоізоляцію, а також простий у монтажі. Головний його недолік - непереносимість вологи і низька зносостійкість при високій вартості.

Синтетичні ковроліни не так екологічні, але коштують дешевше і, часом, служать довше. З широкого асортименту синтетичних килимів кращими вважаються покриття з нейлону, поліестеру і акрилу.

Нейлон-лідер в цьому списку за багатьма характеристиками. Нейлоновий ковролін м'який, не вицвітає, легко чиститься і добре тримає ворс, не залишаючи вм'ятин від меблів.

Поліестер і акрил, в свою чергу, дешевше нейлону, але такий ковролін жорсткий, менш довговічний, а його склад видає синтетичний блиск.

Догляд за ковроліном

Ковролінам потрібен особливий догляд. Так, натуральна шерсть не любить вологу, а вибір щітки пилососа буде залежати від довжини і типу ворсу.

Основні поради по догляду включають в себе дбайливе видалення плям відразу після їх появи, і використання спеціальних засобів для чищення килимів. Також дуже важливо протестувати засіб перед застосуванням на маленькій ділянці покриття. У випадку з натуральним ковроліном слід звернути увагу на порошок для сухої глибокого чищення: ввібравши бруд, він змінює колір і потім залишки видаляють пилососом.

Що враховувати при виборі ковроліну?

Тип приміщення

Ковролін - ідеальне рішення для вітальні або спальні, варіант з коротким ворсом підійде для передпокою, але там, де на підлогу часто буде потрапляти волога, таке покриття довго не прослужить.

Рівень прохідності

Виробники пропонують ковролін різних типів і рівнів зносостійкості. Так, підлогові покриття для офісів візуально відрізняються від варіантів для дому - вони виконані з джуту, який забезпечує їх жорсткість.

освітленість

Ворс ковроліну має тенденцію вигоряти під впливом прямих сонячних променів, тому в кімнаті з таким покриттям не завадять штори або фіранки.

способи прибирання

Хоча почистити килим пилососом не складе праці, видалення окремих плям може стати справжньою мукою (особливо якщо це плями на натуральному ворсі). Тому краще не стелити ковролін там, де є ризик постійних забруднень, або доведеться запастися арсеналом професійних миючих засобів.

Якщо Ви вирішили зупинити свій вибір на ковроліні, команда компанії "Энита" буде рада надати необхідну консультацію, щоб разом ми вибрали найкращий варіант для Вашого будинку. Ми гарантуємо вищу якість і здійснюємо доставку в Київ та інші міста України.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Все об искусственном газоне

Как правильно уложить ламинат на бетонный пол?

Вітаємо з Днем Конституції України! Графік роботи

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток