• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Що краще: реставрація чи нова підлога?

Новий паркет виглядає чудово, має бездоганний глянець та ідеальні форми. Однак згодом у процесі експлуатації на поверхні підлоги можуть з'явитися подряпини та інші дефекти. Рекомендуємо своєчасно проводити діагностику покриття: усувати невеликі огріхи шляхом косметичної реставрації, а також періодичного полірування. Так ви повернете настилу первісний вигляд і відкладете серйозне і дороге шліфування.

Коли можна реставрувати паркет самостійно

Якщо у вас є впевненість у своїх силах, необхідний інвентар та матеріали, спробуйте зайнятися відновленням паркету самі. Розглянемо, як треба діяти у різних ситуаціях. 

Утворення вм'ятин і подряпин

Легкий ремонт допоможе позбутися незначних потертостей, вм'ятинок та подряпин. Великі дефекти не відновлюються (у цьому випадку змінюється половиця), так що починайте з пошкоджень менше 2 см. Заберіть пил, сміття пилососом. Частинки бруду з плашок виколупувати не потрібно, інакше настил зашкодить ще більше. Тріщини накрийте спеціальною мастикою, використовуючи шпатель. Стерті місця замаскуйте олівцем для паркету. Відшліфуйте, нанесіть поліроль, лак або олію.

Скрипи

Перевірте, чи вистачає зазору від стін, якщо дошки укладені на підкладку. Вироби, що упираються в стіну, треба обрізати хоча б на 1 см по всьому периметру, де є надлишок. Інакше причиною скрипу є перепади статі. Тоді доведеться розібрати конструкцію та вирівняти основу. 

Приклеєні дошки скриплять, якщо вони відшарувались від базової підлоги. Потрібно їх знову прикріпити. Просвердліть у плашці отвір, зафіксуйте планку шурупом. Інший спосіб – застосування монтажної піни або клеючого складу. Завдяки міцному зчепленню виключається тертя, як наслідок - половиці не скриплять. 

Перепад висоти паркетних планок

Різні зовнішні фактори з часом негативно позначаються на якості підлоги: вони деформуються більшою чи меншою мірою. Незначні відхилення забираються за допомогою шліфувальної машини. В інших ситуаціях зіпсовані ділянки повністю змінюють.

Циклювання/шліфування

Шліфування паркету коштує дорого і є трудомістким процесом. З поверхні матеріалу знімається мінімум 1 мм, в результаті чого прибирають пошкодження та лаковий прошарок. Покриття стає рівним. Процедура рекомендована при значних дефектах настилу.

Захисна обробка

Коли основні реставраційні роботи закінчено, необхідно покрити паркет олією чи лаком. Підлога виглядатиме красивіше, а також у неї з'явиться захист від можливих ушкоджень. 

Коли вигідніше стелити нову підлогу?

Реставрація паркету рятує ситуацію не завжди. У деяких випадках доводиться робити вибір на повну заміну покриття:

  1. При хвилеподібних тріщинах дощок, сильної зношеності, видимих дефектах. У таких обставинах розумніше і дешевше встановити новий паркет, хоча б бюджетної серії. Адже циклювання може обійтися якщо не дорожче, то приблизно за тією самою вартістю.
  2. Після затоплення обсяг робіт колосальний. Зазвичай у таких випадках дошки доводиться демонтувати. Майстер, напевно, підкаже, як краще вчинити. 
  3. Рихлість планок, пошкодження пліснявою та грибком. Однозначно буде потрібна повна заміна настилу з просушуванням основи.

Вивчіть правила догляду за паркетною дошкою, це продовжить її службовий термін та скоротить ваші витрати.   

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

ENITA.UA вітає з Новим Роком! Графік роботи

Линолеум Juteks

Можно ли укладывать ламинат на балконе?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток