• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Ремонт ламінату без розбирання своїми руками

Ламінат - це досить поширений вид покриття для підлоги. Серед переваг є гідна ціна, презентабельний зовнішній вигляд, стійкість до ударів. Але іноді виникають ситуації, де наше покриття потрібно трохи підкоригувати, або коли потрібен капітальний ремонт. Як відремонтувати підлогу з покриттям, відомо не кожному, але насправді ремонт ламінату може знадобитися, наприклад, коли з'явилися сколи, подряпини, здуття.

1 і 2 у другому випадку, цілком можливий варіант ремонту без розбирання ламінату.

Ремонт сколів та подряпин на ламінаті

Часто причиною цих проблем є:

  • переміщення меблів з одного місця на інше;
  • пошкодження через падіння важких предметів;
  • зламане взуття (високі підбори);
  • тварини (подряпини).

Видалення подряпин на ламінаті своїми руками не складе особливих труднощів, так само, як і усунення сколів. Вони псують лише вид ламінатних панелей, більше ніякої шкоди.

А ось «глибинні» подряпини, вибоїни вже вимагають зусиль та грошових витрат на шпаклівки. На відміну від незначних подряпин, глибокі становлять небезпеку, тому що в них може потрапити волога і підлога буде пошкоджена ще сильніше і тоді замазкою не обійтися і доведеться розбирати всі панелі.

Видалення подряпин

Якщо «драпки» невеликої глибини, усунути їх можна за допомогою воскового олівця. Необхідно лише взяти олівець і провести їм по подряпині, а він у свою чергу заповнить «щілину» матеріалом, з якого виготовлений. Восковий олівець потрібно «підігріти», але не до рідкого стану, а до м'якого, щоб віск рівномірно «ліг» у скол і заповнив «щілину». Варто звернути увагу лише на відтінок олівця, він повинен співпадати з кольором підлогового покриття. Тому, перш ніж купити олівець, знайдіть зразок ламінату, щоб не переплутати колір.

Видалення сколів

Якщо пошкодження ламінату вагоме, тобто сколу, то звичайний олівець тут уже не допоможе, знадобиться спеціальний набір для реставрації поверхні. Вартість такого набору не маленька, проте його покупка все ж таки обійдеться дешевше за заміну ламінатних панелей.

Як використовувати набір?

Послідовність наступних дій:

  1. Перший етап – знежирення + очищення поверхні. Краї «ущербного» місця «залипаємо» малярським скотчем.
  2. Другий етап – наносимо пасту (білого кольору) в «ямку», при цьому поверхня сколу не вбирає її.

Далі, до пасти додають ще й потрібні пігменти (вони розфасовані по баночках), вони входять у ремонтний набір. В інструкції, яка додається до набору є палітра, вона виступить помічником у підборі пропорцій для бажаного відтінку. Отриманою сумішшю заповнюємо «ямку» шпателем. Далі знімаємо захисний скотч і обробляємо поверхню навколо сколу. За годину по підлозі вже можна ходити.

Що робити, якщо залили ламінат?

Варто зауважити, що ламінат, виготовлений за сучасними технологіями, не дуже боїться вологи, але «потім» явно не принесе користі. Якщо вас затопило, постарайтеся мінімізувати шкоду на відновлення підлог. Для цього:

  • Витріть воду з підлоги;
  • Зніміть плінтус і пилососом заберіть звідти воду;
  • Залишіть ламінат сушитися (на тиждень), провітрюйте кімнату якнайчастіше. Фенами та обігрівачами підлогу не сушіть!

За тиждень вам доведеться оцінити масштаб лиха і приступити до реставрації підлогового покриття.

Ремонт підлоги після «повені» — це досить копіткий процес, який займе чимало часу і забере сили та гроші. Проте подітися нікуди і відремонтувати ламінат після потопу все ж таки дешевше, ніж замінити його на новий. У деяких випадках, стяжку під ламінатом також потрібно замінити (все залежить від масштабу лиха).

Як це зробити самому?

Послідовність наступних робіт:

  1. Оглядаємо всю поверхню підлоги, виробляємо ті «дошки», які вимагають заміни;Видаляємо деформовані панелі по черзі, замки випилюємо (їхню зовнішню частину). У цьому нам допоможе електропилка (дискова). Панель, яку ми випилили електропилою, підчіпуємо стамескою, а замки панелей по сусідству позбавляємо пилу + сміття, в цьому нам допоможе пилосос. Беремо нову панель, яка за кольором має бути ідентичною старій панелі, яку випилили. Якщо вам не вдалося купити ламінат, який ідеально схожий за кольором з вашим, то випиліть панель з темного куточка, наприклад, з-під шафи / за ліжком і т.д. Коли проблему з панеллю вирішено, візьміть її і видаліть (зріжте) нижні кромки паза. Далі, вставте панель туди, звідки було випиляно пошкоджену «дошку» та закріпіть її клеєм.
  2. Якщо ж вам доведеться ремонт ламінату після затоки сусідами і масштаб події великий і зіпсовано кілька панелей, то доведеться повністю розбирати панель із затопленого боку.
  3. Перш за все, природно, «від'єднайте» плінтус від стіни, а далі дійте приблизно так, як описано вище.

З усього вищесказаного напрошується висновок, що потрібно заздалегідь передбачити всі варіанти захисту підлогового покриття від затоплення та пошкоджень. Особливу увагу приділяйте підлогам у ванній, адже там ризик затоплення найімовірніший. Найкраща страховка від пошкоджень – це покупка хорошого, якісного, вологостійкого ламінату, який пролежить у воді і не здувається, а не того, що набухне від літра води. Навіщо платити двічі?

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Графік роботи на Трійцю

Лучшие варианты напольных покрытий для ресторана и кафе

Как установить теплый пол под ламинат? (Видео)

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток