• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Яким повинен бути лінолеум для нічного клубу, бару чи дискотеки?

Не тільки від музики залежить атмосфера клубів, барів та інших закладів. Впливає на неї і підлогове покриття. Від нього ж залежить і зручність гостей, а також — їх безпеку. Найбільш оптимальним рішенням для нічних клубів і барів вважається лінолеум. Але не зовсім звичайний…

Який лінолеум стелити в громадському закладі?

Класичний лінолеум призначений для укладання в приміщеннях житлових типів. Він теж стійко витримує навантаження і зберігає свої привабливі характеристики протягом тривалого періоду. Але за умови помірних навантажень. Якщо на такому покритті будуть пританцьовувати по 50 чоловік щовечора, то зовсім скоро воно втратить частину своїх характеристик.

линолеум для ночного клуба

Тому побутової підлоговий матеріал в громадських закладах (особливо там, де передбачаються танці) не використовуються. Яким же покриттям застеляють підлогу тут? Варіанта два:

  • Гетерогенний. Багатошарове ПВХ-покриття, ключова особливість якого — міцний поліуретановий захисний шар. Саме останній забезпечує підвищені показники зносостійкості гетерогенного матеріалу.
  • Сценічний. Спеціалізоване покриття, яке використовується в танцювальних студіях, театральних сценах і інших приміщеннях, де проводяться виступи, концерти. Структура такого лінолеуму розрахована на високі механічні дії, що забезпечує його зносостійкість. А його зовнішня частина представлена протиковзким шаром, що підвищує безпеку знаходяться на ньому (а точніше — танцюючих) людей.

Останнє покриття поділяється ще на два типи: стаціонарне і гастрольне. Для укладання в громадських закладах ж зазвичай використовується сценічний комерційний лінолеум стаціонарного типу.

Чому в барах необхідна спеціальна підлога?

Віддавати перевагу спеціалізованому ПВХ-покриттю для укладання в громадських закладах слід не тільки тому, що воно зберігає привабливий вигляд довше. Головна причина вибору такого покриття — безпека. Комерційні підлогові матеріали містять в своєму складі особливі хімічні сполуки, які зменшують ймовірність ковзання. Також за рахунок свого складу, спеціальний лінолеум для бару більш стійкий до подряпин, вм'ятин, тріщин. Він стійко переносить вплив навіть сотень пар шпильок, залишаючись при цьому абсолютно цілим. Як додаткова перевага спеціальних покриттів — простий догляд. Вони легко очищаються від складних забруднень.

Як підвищити безпеку?

Щоб захистити гостей громадського закладу, недостатньо купити лінолеум відповідного типу. Необхідно ще й вірно його укласти. Обов'язковими в даному випадку є два правила:

  • Проклейка лінолеуму по всій площі клеєм максимальної фіксації (рекомендується використовувати поліуретановий клей);
  • З'єднання швів ПВХ-покриття за допомогою гарячого зварювання.

При цьому важливо враховувати і особливості окремих покриттів. Технологія укладання продукції різних виробників може відрізнятися. Пов'язано це з характеристиками покриттів, їх складом. Тому перед тим, як укладати лінолеум для нічного клубу, слід уважно ознайомитися з рекомендаціями виробника. Це істотно заощадить вам час, нерви і гроші!

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Самые бюджетные напольные покрытия

В чем разница между SPC, LVT и WPC?

ENITA.UA - «ВЫБОР ПОТРЕБИТЕЛЯ 2019»

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток