• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як вибрати хороший лінолеум у вітальню

лінолеум для вітальні

Ви завершуєте ремонт у своїй вітальні і залишилося вирішити питання з покриттям підлоги. Порадившись з рідними, ви визначилися, що будете стелити лінолеум. Але який же матеріал в цьому випадку найкраще вибрати?
Сучасний лінолеум значно відрізняється від такого підлогового покриття, яке виробляли ще якихось 10 років тому. В його структурі з'явився особливий зносостійкий захисний шар.

варто відзначити, що підлогове покриття у вітальні повинно бути не тільки красивим, але і фізично витривалим. Хоча, якщо розібратися, то найбільшому механічному впливу в квартирі піддаються підлоги на кухні, в передпокої і коридорі. Саме туди потрібно вибирати міцний і щільний лінолеум. Що стосується вітальні, то тут можна обмежитися побутовим варіантом цього підлогового покриття 21-23 класу, так як навантаження на нього не буде настільки істотною, на кухні або в коридорі і можна трохи заощадити грошей на купівлю цього матеріалу.

Отже, на що ж потрібно звернути особливу увагу при покупці лінолеуму в вітальню? Для початку дізнайтеся товщину захисного шару цього підлогового покриття. Він повинен бути не менше 0,2 мм. Далі поцікавтеся матеріалом виготовлення і попросіть у продавця сертифікат якості на дану продукцію.

Оптимальною товщиною лінолеуму в вітальню буде від 2,5 до 4 міліметрів. Якщо у вашій підлозі є невеликі тріщини і він нерівний, то вибирайте підлогове покриття товстіший. Завдяки цьому ви приховаєте деякі дефекти підлоги. Але при цьому пам'ятайте, що товстий лінолеум має рихлу структуру, а це впливає на зниження його показників міцності. З іншого боку структура щільного матеріалу незначної товщини теж може мати підвищену міцність.   
Залежно від стійкості до зносу лінолеум ділиться на комерційний, напівкомерційний і побутовий клас.

Візуально ви навряд чи зможете самостійно визначити товщину захисного шару. Для цього вам слід вивчити технічну документацію, де описуються всі основні показники лінолеуму.

На сьогоднішній день існують види лінолеуму, що володіють спеціальними бактерицидними властивостями, завдяки яким можна запобігти появі хвороботворних мікробів на підлозі у вітальні. Саме в цій кімнаті збирається разом ваша рідня і друзі на різні сімейні торжества або просто для перегляду телевізійних програм. Тому крім своїх практичних властивостей таке покриття повинно мати привабливий зовнішній вигляд.

Читайте також:

Вибираємо лінолеум на кухню

Вибираємо лінолеум в дитячу кімнату

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Укладка ламината Egger. Система крепления “Click it”

З Різдвом Христовим!

Достоинства и недостатки коврового покрытия

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток