• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як постелити лінолеум на деревяну підлогу

Настил лінолеум на дерев'яну підлогу

Якщо в якості підлогового покриття вибирається лінолеум, то поверхня дерев'яної підлоги спочатку необхідно підготувати під настил лінолеуму.

підготовка поверхні підлоги

Лінолеум - м'який матеріал, тому він буде повторювати всі нерівності поверхні, на яку укладається. Кращий варіант в цьому випадку вирівнювання підлоги фанерою. Якщо підлога Стара в першу чергу потрібно переглянути всі дошки підлоги на предмет цілісності і гнилі. Зіпсовані дошки замінюються на нові. Якщо дошки лежать з перепадами, відносно один одного, їх потрібно вирівняти, забиваючи клини знизу, між дошкою і лагой. Також непогано перевірити лаги, на яких лежить підлога. Якщо лаги в поганому стані, то доведеться міняти всю підлогу.

Для вирівнювання підлоги використовується фанера з берези. При товщині фанери 12-15 см, вона укладається в один шар. Можна застосувати фанеру товщиною 6-8 см, але тоді вона укладається в два шари перехлестом. Необхідно врахувати, що фанера в одну сторону гнеться, а в іншу немає, тому при укладанні другого шару потрібно врахувати, що гнеться сторона лягає на негнущуюся. Закріплюється фанера за допомогою саморізів, які закручуються на відстані 35 см з кроком 35 див. Капелюшки саморезов потрібно втопити щоб вони не стирчали, для цього в місцях закручування саморізів, фанера зенкуется звичайним свердлом діаметром 8-10 мм

Застосовуються саморізи по дереву довжиною 51-55 мм, так як короткі саморізи будуть погано триматися в тілі дошки.

Поглиблення і нерівності підлоги перед укладанням фанери можна закрити спеціальною мастикою, яка не тріскається. В цьому випадку фанера лягає на свіжу мастику, приклеюючись до неї. Цементні суміші і плитковий клей для цих цілей застосовувати не можна.

Всі стики і шви фанери, а також місця поглиблення саморізів потрібно зашпаклювати. Для цього застосовується шпаклівка по дереву або мастика. Після висихання стики необхідно зашкурити шліфмашинки.

Готову поверхню підлоги потрібно ретельно підмести або пропилососити, потім покрити звичайної.

Настил лінолеуму

Лінолеум розгортає у приміщенні, де буде лежати, та залишається на кілька днів, для того, щоб розправилися всі хвилі і перегини. Якщо кімната закривається декількома шматками лінолеуму, перед підрізуванням необхідно поєднати малюнок. Стики лінолеуму повинні бути щільно притиснуті один до одного. 

Підрізування по краях кімнати відбувається канцелярським або шевським ножем. Лінолеум притискається щільно до стіни і ріжеться по примиканню підлоги до стіни. В результаті між лінолеумом і стіною повинен залишитися зазор близько 1 см. 

Наступний етап роботи зварювання швів лінолеуму. Для цього застосовуються клеї ПВХ або звичайний клей "момент". Шов лінолеуму відгинається, на торці шва з обох сторін акуратно наноситься клей. Потім шви щільно притискаються один до одного і проклеюються малярським скотчем. Клей розчиняє торці, в результаті чого отримуємо зварений між собою лінолеум. Через добу скотч можна прибрати. 

При необхідності приклеїти лінолеум до основи підлоги, після проведення усіх вищевикладених робіт, лінолеум скручується приблизно до середини кімнати від більш зручною стіни. Звільнилася частина підлоги від стіни до лінолеуму покривається клеєм або мастикою за допомогою кисті або валика. Потім лінолеум розкручується назад і розгладжується. Те ж саме робиться з іншого боку кімнати.

заключні роботи

У місцях виходу лінолеуму до сходових маршів його необхідно приклеїти до основи підлоги, якщо сходинка йде вниз, закрити торець металевим декоративним куточком.

Периметр кімнати закривається плінтусом. Краще рішення: пластиковий плінтус в тон кольору лінолеуму.

Рекомендуємо прочитати:

Комерційний лінолеум. Укладання комерційного лінолеуму

Як вибрати хороший лінолеум у вітальню

Як вибрати лінолеум для спальні

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как появился ламинат - история напольного покрытия

З Днем Незалежності України

Как ухаживать за ламинатом? Практические советы

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток