• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Укладання ковроліну власноруч

Секрети укладання ковроліну

Багатьом набридло постійно шукати тапочки або ходити по квартирі в вовняних шкарпетках. Щоб насолоджуватися теплом і затишком можна укласти ковролін.

Якщо стоїть завдання укласти килимове покриття самостійно, то варто ознайомитися з загальними правилами. Спочатку визначимося, де можна, а де не можна його використовувати. Ковролін не підходить для приміщень з високою вологістю і великими перепадами температур. Оптимальна температура приміщення, в якому варто укладати килимове покриття 15 - 27° C. Наступним кроком має стати вимірювання кімнат. Найкраще зробити ескіз, щоб консультант допоміг визначитися з кількістю обраного покриття.

Поспішати з укладанням ковроліну не рекомендується. Ця робота відноситься до розряду «чистих», а значить, необхідно ретельно прибрати все сміття і пил з підлоги. Підготовлена поверхня повинна бути обов'язково сухою. Перед укладанням бажано розкласти на кілька днів покриття на підлозі, щоб воно розпрямився і вляглося.

Необхідні інструменти

Щоб добре укласти ковролін знадобляться деякі спеціальні інструменти:

  • - металева лінійка;
  • - килимовий ніж;
  • - зубчастий шпатель;
  • - голчастий валик.

Коштують ці інструменти не надто дорого і продаються у всіх будівельних магазинах, їх придбання значно спростить роботу.

Способи укладання

Укладати ковролін можна кількома способами. Перш ніж почати роботу визначитеся, це буде вільна укладання, стретчинг або клейова фіксація.
Вільну укладку варто застосовувати в невеликих приміщеннях, де можна постелити покриття одним полотном. При такому способі ковролін фіксують або по периметру, або на двосторонній скотч. По периметру можна зафіксувати плінтусом. Полотно відміряється так, щоб 5 – 10 см заходило на стіну. Голчастим валиком розрівнюється від середини у всіх напрямках і закріплюється по краях. При укладанні на двосторонній скотч, спершу наклеюється сам скотч по периметру кімнати і робиться з нього сітка. Потім розкладається ковролін, піднімається і поступово знімається верхній захисний шар скотча. Надлишки відрізаються спеціальним ножем.

Укладка - стретчинг

Це спосіб укладання з застосуванням спеціальної планки і підкладки. Спочатку уздовж стін доведеться прибити планки з декількома рядами цвяхів. Цвяхи розміщують під кутом 45 градусів. Підлога покривається спеціальною підкладкою, зверху натягується ковролін. Такий спосіб значно підвищує м'якість, звукопоглинання і термін служби матеріалу.

укладання на клей

укладений таким методом ковролін тримається особливо міцно. Цей спосіб рекомендований людям, які не люблять робити часті ремонти. Клей наноситься на підлогу і ретельно розрівнюється зубчастим шпателем. Зверху укладається і натягується килимове покриття.

І наостанок ще кілька загальних порад:

  • укладання завжди починайте з кута;
  • не забувайте залишати запас в 5 – 10 см;
  • отвори, вирізані під труби, обклейте прозорим скотчем, щоб вони не відшарувалися і не обтрепались;
  • на порогах обрізайте покриття без запасу, викладайте його і закріплюють спеціальною планкою;
  • стики між покриттями різного виду скрепляйте металевим профілем;
  • не забудьте заправити за допомогою викрутки зайвий матеріал під плінтус.

Озброївшись необхідними знаннями, сміливо приступайте до роботи. Прикладіть трохи праці і терпіння, щоб ваш будинок став тепліше і затишніше.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

З 8 Березня!

Классификация виниловой плитки

7 характеристик качественного ламината

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток