• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Чи складно доглядати за ковроліном?

Прибирання ковролінудля того щоб ковролін довгий час міг зберігати свій первісний зовнішній вигляд, слід правильно за ним доглядати. Різні типи ковроліну потребують особливого Чищення. Наприклад, покриття на гумовій основі і ковролін з ворсом слід чистити по-різному. Але незалежно від типу килимового покриття, в першу чергу потрібно покласти біля вхідних дверей килимок, про який при вході слід було б очищати взуття, щоб зайва пил не потрапляла на підлогу в кімнаті. Але ж пил проникає в приміщення не тільки разом з взуттям, але і іншими, менш помітними оку шляхами. Тому ковролінова підлога необхідно пилососити кілька разів на тиждень. В такому випадку не доведеться занадто часто вдаватися до вологого прибирання. І це дуже важливо, оскільки вода має негативний вплив на зовнішній вигляд килимового покриття. При виявленні будь-яких брудних плям на ковроліні, їх потрібно намагатися якомога швидше видалити. А якщо постійно відкладати цю справу на потім, то незабаром плями проникнуть в ворс, і відмити їх вже буде набагато складніше. Перед тим як починати чистку будь-якого типу ковроліну, потрібно уважно вивчити рекомендації, дані самим виробником. Вже ніхто краще, ніж вони самі, не знає, чого боїться їх матеріал, а чому він здатний добре протистояти.
 Якщо говорити конкретно про ковроліні з ворсом, то такий тип килимових покриттів потребує більш частій прибирання в порівнянні з усіма іншими. Справа в тому, що його ворсинки здатні збирати в себе пил і всяке сміття. Тому якщо вчасно не проводити сухе прибирання, ворсинки почнуть стрімко втрачати свій колір і злипатися один з одним. В результаті покриття втратить свою привабливість. Суху чистку необхідно здійснювати за допомогою пилососа. Кращим варіантом в даному випадку стане пилосос, який має обертову щітку. При експлуатації ковроліну з ворсом потрібно намагатися уникати його вологого прибирання. Якщо намочити такий матеріал, він буде дуже довго сохнути. До того ж після вологого прибирання в кімнаті з'явиться неприємний запах.
 Що стосується ковроліну на гумовій основі, його також потрібно очищати від пилу за допомогою пилососа кілька разів на тиждень. Але на відміну від ковроліну з ворсом, його можна мити водою. Для цього можна використовувати або миючий пилосос, або звичайну ганчірку. Можна також купити губку, спеціально призначену для такої мети. Те ж саме стосується і миючих засобів. У магазині можна знайти безліч речовин, призначених для очищення ковроліну.

Рекомендуємо прочитати:

Секрети укладання ковроліну

Переваги та недоліки килимового покриття

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Чистка и удаление пятен с ковролина

Осенняя новинка! Ламинат Kastamonu Floorpan

Какую подложку под ламинат выбрать? Преимущества, виды, советы

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток