• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Укладання лінолеуму на бетонну підлогу


Одним з найбільш поширених підлогових покриттів на сьогодні є лінолеум. Він невибагливий в обслуговуванні і чищенні, довговічний і легко укладається на бетонні підлоги. А різноманітність забарвлень і малюнків дозволяє застосовувати лінолеум в будь-якому дизайнерському рішенні. 

Укладання лінолеуму на підлогу

Перш ніж купувати лінолеум, необхідно правильно розрахувати його розміри. При покупці в магазині проводиться «чорнова» обрізка, коли витримуються приблизні розміри з допусками. При настиланні ж на підлогу лінолеум обов'язково підрівнюється. Якщо ж укладання проводиться встик, тоді його обрізку слід виконувати дуже акуратно. Щоб при з'єднанні двох шматків покриття шов вийшов ідеально рівним, необхідно накласти їх один на інший з невеликим напуском і тільки потім одночасно розрізати гострим будівельним ножем. Одне з небагатьох вимог при укладанні лінолеуму на підлогу — його поверхня повинна бути ідеально рівною, без ямок і горбків і вже тим більше без дрібних камінчиків. Все це в майбутньому може проявитися на покритті, що настилається і привести до втрати його характеристик, а іноді і до псування. Тому перш за все слід підготувати бетонну основу, очистивши його, а в разі потреби і вирівняти, використовую рідку підлогу. Потім поверхня обробляється ґрунтовкою і після просушування можна приступати до укладання покриття. Укладання лінолеуму проводиться різними способами.

Як правильно покласти лінолеум на бетон

При великій площі приміщення найбільш оптимальним буде фіксація покриття до бетонної основи за допомогою будівельного клею. Для цього обрізаний лінолеум розстеляють і потім, звернувши його до середини, наносять на підлогу клей за допомогою валика. Після укладання покриття на оброблену поверхню таку ж процедуру виконують і з другою половиною. Після настилкилінолеум слід покатати чистим валиком, щоб позбутися від потрапив під нього повітря. 

Найбільш простий спосіб укладання — фіксація за допомогою двостороннього скотча. Для цього з скотча наноситься сітка на підлогу, а далі все виконується в тій же послідовності, як і при клейовий фіксації.

В маленьких приміщеннях досить настелити лінолеум без фіксації. Покриття буде утримуватися за рахунок власної ваги і за допомогою плінтуса і меблів. 

Якщо конфігурація підлоги складна або ж використовується два і більше шматка покриття, тоді необхідно виконати зварювання швів. 

При холодної зварюванні листи лінолеуму з'єднуються двостороннім скотчем, а на шов наноситься клей. 

Гаряча зварювання використовується тільки для комерційного лінолеуму, для цього передбачений спеціальний паяльник і скріплює полімерний шнур, який розігріваючись, наноситься на місце зварювання. Шов слід виконувати до середини кімнати, а потім ту ж процедуру провести з іншого краю до центру. Після чого всі надлишки клейової маси зрізаються спеціальним ножем. При цьому важливо набратися терпіння і бути гранично акуратним. 

Рекомендуємо прочитати:

Як постелити лінолеум на дерев'яну підлогу

Як вибрати лінолеум для спальні

Який лінолеум вибрати для будинку

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

З Днем Конституції Украіни

Линолеум и мифы о нем

От чего зависит цена и служебный срок ламината?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток