• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Чим різати ламінат: основні інструменти для різання

Коли справа стосується ремонту, як правило, в більшості випадків виникають ситуації з незнанням, як працювати з тим чи іншим матеріалом. Виходить це у зв'язку з обмеженістю знань людини, якій доручено виконати ряд функцій в певній області. Особливо складно працювати з ламінатом тим людям, які вирішили прикрасити їм свою стать вперше. Адже абсолютно всі види цього матеріалу випускаються стандартних фабричних розмірів. Спеціально під габарити вашої квартири або іншого приміщення, знайти підлогове покриття буде вкрай складно. Ось тут-то клієнти і стикаються з питанням – як підібрати правильний інструмент для різання ламінату?

Потрібно правильно вибрати інструмент

В першу чергу, якщо ви задумали купити ламінат, необхідно звернутися в спеціалізований магазин, в якому ви зможете придбати дійсно якісний матеріал і підлогове покриття. Одним з таких є інтернет-магазин «Энита», який пропонує своїм клієнтам величезний модельний ряд різних підлогових покриттів за найприйнятнішою ціною в регіоні та країні. Далі, варто зупинитися на виборі правильного інструменту. Він може бути як професійним (тобто придатним для використання в масштабах виробництва), так і домашнім.

для новачків в даній сфері, придумали інструменти зі спеціальними зубцями. Застосовуючи їх, ламінат ріжеться легко, швидко, без утворення відходів. Однак якщо ви не хочете занадто довго обтяжувати себе не тільки вимірами і ювелірної різкої потрібних шматків ламінату, радимо розглянути інші варіанти, якими інструментами можна виконати дану операцію.

Отже, в будівельній справі для якісної і швидкої нарізки ламінату під певні габарити застосовуються такі види пристроїв:

  • електролобзик;
  • болгарка;
  • циркулярна пила.

Розглянемо детальніше кожен з цих пристосувань.

Электролобзик

подібний інструмент стане незамінною знахідкою для непрофесіонала, який вперше стикається з укладанням і розпилом ламінату. Адже не дарма кажуть, що кращий спосіб-різання ламінату електролобзиком. Економиться не тільки час, але і витрати праці і сил. Для того щоб розпил вийшов максимально правильним, варто не забувати, що працювати потрібно на підвищених обертах, а також використовувати спеціальну пилку по ламінату. Все це дає можливість розрізати матеріал без грубих пошкоджень його структури і деформації форми.

Різання ламінату електролобзиком (фото)

Циркулярна пила (циркулярка)

При роботі з таким інструментом необхідно мати певні навички і розуміння. Адже неправильне різання може призвести до розколу матеріалу. Тому, перш за все, дошку ламінату варто укласти на рівну поверхню вгору обкладинкою, після чого починають плавне ковзання по наміченої лінії без різких відривів і стрибків. Істотний недолік такого способу різання – величезні хмари пилу. Так що не варто подбати про якісну вентиляцію.

Різання ламінату циркуляркою (фото)

Болгарка

Розрізати ламінат болгаркою – справа досить непроста, адже потрібно мати деякі навички і вправність, щоб рука не здригнулася в процесі виконання робіт. Основний недолік болгарки - велика кількість пилу, тому краще різати на відкритій місцевості (на балконі або на вулиці). Крім того, для різання вибираються диски по металу, бетону. Саме вони добре формують край зрізу і не допускають «розлохмачування» останнього.

Різання ламінату болгаркою (фото)

У тому випадку, якщо у вас немає жодного із наведених вище інструментів, підійде і абсолютно народний спосіб різання – від руки, з допомогою канцелярського або столового ножа. Але в такому випадку, варто очікувати величезну кількість нерівностей, які відмінно приховає плінтус (звичайний або високий).

Варто також пам'ятати, що добре піддається нарізці ламінат від фірм Таркетт, Балтер, Классен, який ви зможете отримати, відвідавши сайт інтернет-магазину «Еніта». Все, що потрібно зробити – це пройти по посиланню enita.com.ua.

Рекомендуємо прочитати:

Як захистити ламінат від води: практичні методи

Як правильно укласти ламінат на бетонну підлогу?

Як класти ламінат паркет: відео-поради, інструкція

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Грязезащитные коврики - придверные покрытия

В чем разница между SPC, LVT и WPC?

З Новим Роком 2018! Покриття для підлоги «Еніта»

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток