• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Що треба знати про вибір підлогових покриттів для вашого будинку

Вибір і укладання підлогового покриття - важливий етап ремонту. Господарі квартири спільно з майстром розглядають безліч варіантів, роблячи акцент, в першу чергу, на функціональність і дизайн. З огляду на те, що вибирати підлогове покриття потрібно для кожної кімнати окремо, це завдання може виявитися вкрай трудомісткою. 

Варіант підлогового покриття у вітальні

Передпокій

коли справа стосується передпокою, слід пам'ятати, що в цій кімнаті осідає найбільшу кількість пилу, бруду і піску, які можуть завдати шкоди обраному підлогового покриття. Матеріал повинен бути довговічним, волого - і зносостійким, а також невибагливим у прибиранні. 

Найчастіше для покриття підлоги в передпокої використовують лінолеум, ковролін або керамічну плитку. Самим невідповідним варіантом в цьому випадку буде паркет з натурального дерева через свою схильність до деформації під впливом води.

Кухня

Матеріал для покриття підлоги в кухні повинен бути вологостійким і легко очищатися від жиру та інших забруднень. 

Найчастіше для цієї мети вибирають лінолеум, адже його непроникна поверхня здатна протистояти стирання і впливу агресивних миючих засобів. 

Ще один популярний варіант, керамічна плитка, теж відповідає всім необхідним вимогам, але має свої недоліки. Так, в швах накопичується бруд, а через ненавмисно упущеного важкого предмета на підлозі можуть з'явитися тріщини. 

Найактивніше фахівці рекомендують вибрати для кухні наливна підлога, який своїми характеристиками перевершує попередні варіанти, але відрізняється також високою вартістю і неможливістю укладання своїми руками.

Не рекомендується укладати на кухні коркове підлогове покриття. Не маючи достатнього захисту від агресивного зовнішнього впливу, коркова підлога в цій кімнаті довго не прослужить. 

Спальня

Підлогове покриття для спальні повинно відповідати цілому ряду характеристик: дарувати приємні тактильні відчуття для босих стоп, бути гіпоалергенним і невибагливим у прибиранні.

найпопулярніші варіанти: ковролін, паркет і пробка. 

Ковролін подарує м'якість і поліпшить звуко - і теплоізоляцію. Недолік-він збирає пил і при недостатньому прибиранні може викликати алергічну реакцію.

Паркет - основа вишуканого інтер'єру. Висока ціна і примхливість цього матеріалу роблять недоцільним бажання вистелити ним всю квартиру, але для певних кімнат, де особливо важлива його виразна декоративність, паркет стане відмінним вибором.

В заводських умовах верхній шар паркету покривається лаком, що гарантує його блиск і водооталківающіе властивості.

Пробкова підлога повністю гіпоалергенний, не вбирає запахи, не збирає пил, не накопичує статичну електрику і дуже простий у догляді. 

Екологічність і безпека - обов'язкові характеристики якісного підлогового покриття

Вітальня

навантаження на підлогу у вітальні дуже велика, так як жителі квартири проводять там масу часу, а також запрошують гостей. 

Матеріал підлогового покриття для вітальні повинен бути стійким до механічних пошкоджень, відповідати вимогам безпеки (неслизька поверхня і нетоксичність), бути стійким до обробки миючими засобами і не деформуватися від вологи або перепаду температур. Не варто забувати і про естетику, адже підлогове покриття повинно відповідати дизайну інтер'єру. 

Серед найпоширеніших варіантів - паркет, ламінат, ковролін, лінолеум або пробка. 

Ванна

Головна вимога для підлогового покриття у ванній - вологостійкість. Найкраще з цією вимогою справляються керамічна плитка з рельєфною або шорсткою поверхнею, щоб знизити ризик травматизму), натуральний камінь або наливну підлогу. 

Якщо Ви все ще не можете визначитися, який варіант вибрати для свого житла, професіонали компанії "Энита" будуть раді допомогти. Зв'яжіться з нами вже сьогодні, щоб купити паркет, ламінат та інші покриття для підлоги вищої якості в інтернет-магазині "Еніта".

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Вітаємо Вас зі світлим святом Христового Воскресіння

С Днём Святой Троицы!

З Днем Незалежності України

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток