• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

7 характеристик якісного ламінату

Вибір ламінату дуже широкий – можна знайти моделі на будь-який смак різного кольору та фактури, від різних виробників. Його так багато, що зорієнтуватися у всьому цьому розмаїтті непросто. Як підібрати ламінат високої якості, а не погані підробки, які почнуть завдавати неприємностей? Зробити це можна за низкою ознак:

ламінат

Ціна. Найочевидніше – надто дешево високоякісний ламінат не продадуть. Якщо ціна підозріло низька в порівнянні з іншими моделями, це говорить про те, що якість панелей залишає бажати кращого, а напевно, і екологічні характеристики матеріалу теж – він може виявитися просто токсичним. Навіть якщо ні, довгої служби від дешевого ламінату чекати не варто. Дешевизна та низька якість відрізняють насамперед китайську продукцію. Російська рівнем вища, а тим паче європейська.

Запах. Якісному покриттю сильний запах не притаманний. Якщо ви його не вловлюєте, то все добре, а його наявність безумовно говорить про те, що контроль якості при виготовленні був невисокого рівня, і результат вийшов відповідний. Такий ламінат може виявитися небезпечним для здоров'я.

Маркування. Якщо товар брендовий, на ньому завжди вказується країна виробництва. Низькоякісний товар може взагалі не мати маркування, або вона сумнівна – це можуть бути навіть підробки під відомі бренди, при уважному читанні їх маркувань часто можна знайти помилки.

Колір та малюнок. Кращі виробники звертають особливу увагу на якість малюнка – покупцям дається вибір з безлічі різних кольорів та стилів, фактура теж може відрізнятися. Якщо це імітація дерев'яної підлоги, візерунок на панелях повинен якнайменше повторюватися – і чим більше цей малюнок унікальний, тим вищі шанси, що і сам ламінат виявиться високою якістю. Зворотний бік ламелі, якщо він виготовлений в Європі, зазвичай бежевий, а коричневий колір вказує на Китай.

Характеристики. Слід враховувати клас ламінату. У будинках і квартирах можна використовувати ламелі до 20 класу, але таке трапляється нечасто. Зазвичай використовується ламінат 31-33 класу, а також ламінат краще 34 клас – у нього відмінні показники зносостійкості, тому він буде служити дуже довго. Якщо рівень вологості у приміщенні високий, варто купити вологостійкий ламінат.

Тип кріплення. Найнадійніше замкнуті замки, так що найкраще віддавати пріоритет ламінату саме з таким типом кріплення. Вони чудово показують за рахунок стійкості до невеликих змін розмірів дошки, що нерідко трапляється з часом.

Товщина панелі. Надто тонкий ламінат купувати не слід. Довговічність значною мірою визначається товщиною панелі, також вона впливає на звуко- та теплоізоляцію. Тонкі панелі швидко зношуються, із міцністю замків проблеми теж виникають частіше. Тонке покриття є доцільним при монтажі теплих підлог – невелика товщина допомагає прогрівати поверхню рівномірніше та швидше. Варто відзначити, що китайські виробники часто виготовляють ламелі 12,3 на 1215 мм. За таких розмірів високий ризик підробки.

Уважно перевірте якість ламінату, перш ніж купувати його – тоді ви отримаєте не тільки красиву, але також довговічну та безпечну підлогу.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Яркий пол - делаем правильные акценты

Развенчание мифов о китайском ламинате

Как класть ламинат по отношению к окну?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток