• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Позбавляємося від пошкоджень на ламінаті

ламінат відноситься до зносостійкого виду підлогових покриттів, однак, навіть цей матеріал не застрахований від виникнення подряпин, відколів, здуття і утворення щілин. Імовірність того, що станеться пошкодження ламінату у вітальні збільшується, якщо порушити правила укладання та експлуатації. У даній статті ми розглянемо основні способи усунення подряпин на ламінаті, а також інших видів пошкоджень.

Як зірвати подряпини?

варто один раз пересунути меблі або впустити на підлогу важкий предмет, як на ламінаті з'являються помітні подряпини. Насправді нічого страшного в цьому немає, адже здійснити ремонт ламінату досить просто. Єдиний виняток, це якщо подряпини занадто глибокі, то доведеться міняти пошкоджену дошку.

В першу чергу варто поговорити про способи запобігання подібній ситуації:

  1. На ніжки меблів необхідно прикріпити спеціальні подушечки, які не будуть створювати зайвого тертя при переміщенні дивана або столу;
  2. Забороніть собі і членам сім'ї ходити по ламінату у вуличному взутті, так як пісок, принесений з вулиці, залишає мільйони мікро-подряпин;
  3. для митися статі використовуйте засоби, призначені для даного типу підлогового покриття.

якщо, все ж, з'явилися подряпини на ламінаті, то закрити їх можна декількома способами:

  1. за допомогою воскової крейди. Вони продаються в будь-якому будівельному магазині. Головне – це підібрати колір максимально відповідний забарвленню вашого ламінату. Якщо ви сумніваєтеся у власному виборі, то попросіть консультанта допомогти вам, повірте, вони знають, як і чим закрити подряпини на ламінаті. Пошкоджене місце необхідно добре очистити від пилу і дрібних забруднень, після чого ретельно замазати пошкоджене місце крейдою. Сухою ганчіркою можна зняти надлишки воску, після чого відполірувати поверхню;
  2. Якщо результат з дрібної не задовольнив вас, тобто подряпини занадто глибокі, тоді необхідно скористатися спеціальною замазкою. Купити її можна в будь-якому магазині, щоб підібрати точний колір, візьміть шматок ламінаті в якості зразка. Не варто економити на замазці, особливо, якщо пошкодження серйозні. Речовина наноситься шпателем, щоб повністю заповнити поглиблення. Щоб уникнути помилок, найкраще потренуватися на малопомітному ділянці або використовувати не потрібний шматочок матеріал. Таким чином, ви точно переконаєтеся, що колір повністю підходить і нанесете замазку правильно. Надлишки видаляються сухою ганчіркою, після чого потрібно почекати кілька годин, поки пол повністю висохне.

Міняємо окрему дошку ламінату

Бувають випадки, коли без заміни пошкодженого ламінату не обійтися. Подібна процедура необхідна при:

  1. Сколах;
  2. пошкодженні водою;
  3. Занадто глибокі подряпини.

Саме тоді потрібно змінити окрему дошку ламінату, для цього знадобляться відповідні інструменти і дотримання декількох правил. Існує кілька способів рішення проблеми:

  1. Демонтаж ламінату, щоб дістатися до пошкодженого елемента необхідно зняти плінтус і по черзі прибирати дошки. Здійснивши заміну, все повертається на свої місця у зворотному порядку. Подібний метод порівняно простий. Однак, вимагає серйозних тимчасових витрат, адже непридатна дошка може опинитися в середині кімнати;
  2. Якщо у вас немає можливості зняти плінтус або ви не бажаєте розбирати половину підлоги. Можна здійснити заміну без попереднього розбирання підлоги. Цей спосіб значно складніше, але якщо ви маєте невеликий досвід в будівельних роботах, то без проблем справитися.

Дотримуючись наших порад, ви виправите неполадки з ламінатом: швидко, якісно та надовго. Бажаєте, щоб підлогове покриття служило довгі роки, тоді зробіть покупку в інтернет-магазині "Еніта". Тільки у нас висококласні товари, демократичні ціни і приємний сервіс.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Ламинат на стене - современный интерьер

Ламинат для ванной комнаты

Как разгладить неровный линолеум?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток