• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як класти ламінат на паркет: відео-поради, інструкція

Нерідкі випадки, коли старе підлогове покриття має досить жахливий зовнішній вигляд, а також втратило свої первинні характеристики. У такій ситуації дуже важливо оперативно провести його заміну або ремонт. Універсальним рішенням буде укладання ламінату на старий паркет, який не тільки додасть свіжості зовнішньому вигляду підлоги, але і створить неповторну атмосферу у всьому житлі.

Чому варто класти ламінат?

Ламінат – це дуже популярне покриття, яке прийнято використовувати не тільки в житлових приміщеннях, але і в загальнодоступних закладах, типу лікарень, шкіл, офісних будівель і т. д. Укладати його можна як на голий бетонну підлогу, так і поверх інших покриттів, які має середню або підвищену ступінь зношеності і пошкоджень. Крім того, ламінат користується величезним попитом у цінителів дерева або мармуру. Так як ідеально імітує дані матеріали.

Чому варто класти ламінат

Варто відзначити, що у такого покриття є ряд переваг, які не можуть залишатися непоміченими споживачами:

  • даний тип виробу досить зносостійкий. На ньому рідко залишаються вм'ятини, відколи і подряпини. Крім того, ламінат стійкий до пошкодження важкими меблями;
  • легко переносить коливання температур. Щоб забезпечувати покриття ретельний догляд і продовжити термін його експлуатації, достатньо час від часу протирати його вологою ганчірочкою і не допускати утворення величезних калюж;
  • у своєму складі ламінат не містить токсичних сполук, фенолів і формальдегідів. Тому, абсолютно безпечний для застосування;
  • легкий в транспортуванні і укладанні, не вимагає певних навичок;
  • має тривалий термін експлуатації, якщо дотримуватися правильного догляду за ламінатом.

Що необхідно для початку?

Дуже часто громадяни, задаються питанням, як покласти ламінат на старий паркет? Варто зазначити, що перш ніж приступати до проведення такої операції, вам потрібно запастися наступним набором інструментів:

  • електролобзик;
  • рулетка;
  • молоток;
  • олівець або маркер для розмітки;
  • косинець або будь-яка інша лінійка;
  • ножівка по дереву;
  • подбивочный брусок.

Крім того, перш ніж класти новий ламінат, радимо ознайомитися з усіма інструкціями і правилами, щоб ваша робота виглядала в кінцевому результаті ідеальною і не було повторного укладання. Що може спричинити за собою додаткові витрати.

укладання ламінату вимагає від користувача неймовірної завзятості, уважності та ювелірної точності. Нижче ми пропонуємо вам актуальні поради, які допоможуть зробити монтаж покриття в короткі терміни без зайвих витрат часу, нервів і ресурсів.

Як покласти ламінат на паркет?

Після придбання потрібного вам покриття, радимо залишити його в кімнаті, де буде проводитися безпосередня його укладання на кілька діб. Така процедура необхідна для того, щоб ламінат адаптувався до наявної вологості в цьому приміщенні. Також, необхідно підготувати всі інструменти, щоб пізніше в процесі роботи не шукати їх в поспіху.

Як покласти ламінат на паркет?

Перш ніж покласти ламінат, необхідно вирівняти поверхню старого паркету. Це допоможе вам уникнути утворення нерівностей і горбків. Старе покриття рекомендуємо відшліфувати машинкою. Якщо ви помітили, що старі паркетні дошки вібрують під вашою вагою, їх необхідно замінити, щоб ламінат не просів з часом в цьому місці. Якщо ви не впевнені, що поверхня досить рівна, радимо використовувати самовирівнююча стяжку. Для того, щоб підлога служив вам досить тривалий час, в якості підкладки ламінату застосовують пробку, так як вона є безпечним матеріалом для людини. Крім того, можна використовувати спінений поліетилен, який в будівельних магазинах представлений варіаціями різної товщини.

Безпосередній монтаж ламінату потрібно починати з укладання його на поверхню паркету уздовж наявної лінії падіння сонячного променя. Таким чином, ви досягнете ефекту невидимих стиків і буде здаватися, що ваш стать – єдине цілісне полотно.

Щоб купити ламінат відмінної якості за прийнятними цінами, рекомендуємо відвідати офіційний сайт інтернет-магазину підлогових покриттів в Україні «Еніта». Для цього достатньо пройти по посиланню enita.com.ua. Фахівці нашого магазину не тільки допоможуть вам визначитися з вибором якісного покриття, але і нададуть відповіді на всі запитання.

як класти ламінат на паркет (відео-рада)

Рекомендуємо прочитати:

Як прибрати подряпини з ламінату підручними засобами: способи та поради.

Укладання ковроліну своїми руками

Чи підходить ковролін для дитячої кімнати?

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Линолеум для детского сада или школы - советы по выбору

Как сочетать цвет пола и дверей?

Линолеум Juteks

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток