• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як вибрати і купити якісний ламінат

Все рано чи пізно стикаються з проблемою вибору покриття для підлоги, і піднімається важливе питання: що потрібно врахувати при покупці, і який вибрати ламінат? З'являється маса різних варіантів вибору і людина втрачається в ньому. Щоб зробити вибір за відповідною якістю і відповідною ціною потрібно на це витратити далеко не один день. Походивши по магазинах, придивившись і прицінившись, ви нарешті робите свій вибір.

Ламінат дуже схожий на натуральний паркет, але помітно відрізняється за ціною. Він має багато переваг, які притаманні натуральному паркету, деякі з них варто виділити. Це міцність і легкий монтаж, стійкість до навантажень і довговічність матеріалу, за яким легко доглядати. Але вибираючи ламінат на зовнішній вигляд можна легко помилитися і розчаруватися в ньому.

Вибрати і купити якісний ламінат

Щоб не помилитися у виборі слід поцікавитися який клас має даний товар – це перший показник хорошого ламінату. Другим є товщина листа і щільність плити, від цього буде залежати, як він перенесе навантаження, які неодмінно будуть. Для того щоб не помилитися у виборі потрібно оглянути упаковку і знайти на ній клас експлуатації - він буває позначений двозначною цифрою від 21 до 33, яка позначає через скільки років ламінат буде скрипіти і постаріє. Для використання в домашніх умовах призначений клас 21-23. При якісному догляді і умови, що ходити по ньому будуть тільки в тапочках, прослужити такий ламінат може від одного до п'яти років.

Таким чином, через кілька років вас чекає черговий ремонт і заміна ламінату. Щоб цього не сталося, рекомендуємо вам спочатку підбирати клас експлуатації від 31 до 33, який призначений для офісів і магазинів. Такий ламінат буде служити в квартирі або приватному будинку близько 25 років.

Товщина листа такого ламінату становить 8 мм. Щоб виграти в ціні, можна вибрати 7 мм, але не тонше, адже саме завдяки їй, він буде витримувати навантаження. Також чим товщі підлогу, тим він тепліше, а чим тонше – тим холодніше.
< br />варто пам'ятати, що при утепленій підлозі - все навпаки. Товщину листа потрібно вибирати, чим тонше, щоб тепло добре доходило до підлоги. В іншому випадку витрата тепла потрібно буде збільшити.

Також велику роль відіграє щільність плити, яка повинна бути не менше 850 кг/м3. Оскільки основа ламінату – це плита МДФ, покрита полімерною плівкою, то якщо щільність її буде маленькою, товщина листа не здатна врятувати її від крихкості.

При виборі зверніть увагу на марки, які заслужили повагу серед покупців: це такі марки як ламінат Таркетт, Кроно, Балтер. Зверніть також увагу на присутність фаски – це скошений край. При тривалій експлуатації між дошками утворюються щілини, а присутність фаски допоможе маскувати і зробити непомітними. При попаданні великої кількості вологи вони також здатні захистити підлогу від набухання, тільки потрібно просушити листи і укласти їх знову, робити заміну ламінату не доведеться. Обов'язково при виборі поцікавтеся у продавця про тип з'єднання дощок. Він буває двох видів: клейовий і замковий. Перший практично не зустрічається в магазинах, тому більш популярним є Замковий, який називається quick step і легко укладається самостійно. є два види замкового з'єднання – збірно-розбірні і замки-засувки. Перший вид дуже легко з'єднувати і ламінат можна укладати дошки на не дуже рівні підстави, що не вийде покласти при ламинатном полотні із замком-клямкою. В цьому випадку підлоги потрібно ідеально вирівняти. І остання порада: не варто економити на виборі ламінату, купіть хорошу якість і воно прослужить вам довго, адже допущена при виборі помилка зіпсує стиль і вигляд вашої кімнати, а також ваші нерви.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как сочетать цвет пола и дверей?

Компанія Еніта щиро вітає з Новим 2020 роком та Різдвом Христовим!

Подсказки: как ухаживать за спортивным покрытием

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток