• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як вибрати лінолеум для лікарні або медичної клініки?

Лінолеум - один з найбільш затребуваних видів підлогового покриття. Його популярність пов'язана з численними перевагами, характерними для цього типу матеріалу. Він стійкий до зношування, має великим терміном служби, є гігієнічним, простим в догляді. Крім того, багато хто вибирає його завдяки доступній ціні.

Часто лінолеум використовують для укладання в медичних установах. Однак, незважаючи на гадану на перший погляд універсальність цього матеріалу, для лікарень і клінік підійдуть далеко не всі види лінолеуму. Підійдуть покриття, бажано є антистатичними, що відповідають вимогам екологічної безпеки, а також мають ряд інших особливостей.

Отже, розберемося, яким повинен бути лінолеум для медичних центрів, лікарень і клінік. Розглянемо, як його правильно вибрати і укладати.

Види лінолеуму для медичного використання

У медичних установах допускається використання лінолеуму натурального або комерційного класу, виготовленого з ПВХ. Гідну конкуренцію йому може скласти тільки плитка. Проте, її застосовують переважно для облицювання стін, що пов'язано з певними недоліками. По-перше, між швами плитки накопичується бруд, що сприяє активному розмноженню бактерій. По-друге, поверхня цього матеріалу тверда, а при намоканні ще й стає слизькою, що підвищує ризик травматизації. Природно, що для організацій охорони здоров'я це неприпустимо.

У свою чергу, медичний лінолеум позбавлений зазначених недоліків. Його поверхня м'яка, має протиковзким ефектом, а листи при укладанні заварюють особливим чином із застосуванням гарячої зварювання, внаслідок чого шви стають герметичними.

У медичних центрах і лікарнях можуть використовуватися такі види підлогового покриття:

  • Гомогенний лінолеум. Колір і малюнок матеріалу проходить через всю товщу покриття. Завдяки цьому його малюнок зберігається тривалий час, а його властивості залишаються незмінними протягом багатьох років. Тому цей матеріал нерідко знаходить застосування для укладання в прийомних, коридорах лікарень, кабінетах.
  • Гетерогенний лінолеум. Цей варіант багатошарового покриття для підлоги є відмінним рішенням для приміщень медичного призначення. За рахунок того, що вироби представлені в широкому розмаїтті відтінків, малюнків та принтів, проблем з вибором відповідного дизайну не виникне. В асортименті виробників є безліч варіантів, що імітують деревину, камінь, метал та інші матеріали. Часто укладають такий лінолеум в лікарняні палати.
  • Антистатичне покриття. Дозволяє не допускати негативного впливу статичної електрики, допомагає уникнути перебоїв у функціонуванні медичної техніки. Підійде такий лінолеум для операційних блоків, лабораторій, рентгенологічних та інших кабінетів, де встановлено дороге устаткування.

До речі, антистатичний лінолеум також поділяється на кілька підвидів. Наприклад, в залежності від ступеня опору току він може бути токорассеивающего або струмопровідних.

Як вибрати лінолеум для медичної клініки

Вибір лінолеуму для установ медичного спрямування залежить від того, для приміщення якого типу планується його укладання. Якщо в рентгенологічних та операційних блоках необхідно застосовувати матеріали струмопровідні, то для приміщень інших типів доцільно застосування покриттів, які розсіюють струм.

Роблячи вибір підлогового покриття, необхідно спиратися на параметри, яким воно повинно відповідати:

  • Пожежна безпека.
  • Висока стійкість до зношування, тривалий термін експлуатації.
  • Шумоізоліруюшіе властивості, що особливо важливо для деяких медичних кабінетів.
  • Придатність для проведення ремонту, що дозволить знизити витрати на утримання такого підлогового покриття.
  • Зручність пересування людей і переміщення устаткування.
  • Простота догляду, стійкість до часто й збиранні та дезінфекційної обробки.

Також лінолеум медичного використання повинен бути естетично приємним для відвідувачів і персоналу, тому особлива увага приділяється вибору кольору і дизайну матеріалу.

Найкращі варіанти лінолеума для медичної клініки

Гетерогенний лінолеум Grabo Standart Fresh

Гомогенний лінолеум Grabo Polis Bazalt

Гомогенний лінолеум Tarkett Eclipse Premium

Токопроводящий лінолеум Tarkett IQ Toro SC

Лінолеум Armstrong Medintone

Гомогенне покриття Tarkett iQ Eminent

Вимоги до укладання

Лінолеум, призначений для експлуатації в умовах медичного закладу, укладають на ретельно відшліфовану поверхню. При цьому рекомендується використовувати високоякісні професійні клею. За допомогою холодної або гарячої зварювання стиків досягається бездоганна герметичність підлогового покриття, що особливо актуально для організацій з підвищеними вимогами до обробки. Для цього використовуються спеціальні прилади.

Укладання матеріалу проводиться з заводом внахлест на стіну. Це необхідно для того, щоб не допустити скупчування пилу і забезпечити якісне прибирання покриття. Встановлюються спеціальні плінтуса-закінчення або галтелі.

Лінолеум для медичних установ - це особливий вид виробів, що відповідає найвищим експлуатаційним вимогам. Якщо його правильно вибрати і монтувати, він прослужить довгий термін і не втратить своїх

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Советы по укладке ламината на даче или в неотапливаемом доме

Развенчание мифов о китайском ламинате

Ковролин на резиновой основе: комфорт - в приоритете

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток