• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як вибрати лінолеум для спальні

лінолеум для спальні

Перед тим, як вибрати лінолеум в спальню слід гарненько вивчити його характеристики і особливості.

Існує два основних види лінолеуму – синтетичний і натуральний.
Для виробництва натурального підлогового покриття застосовується особлива суміш корковою або деревної муки, різного роду барвники і льняне масло, які наносяться на основу з джуту. Цей вид лінолеуму слід укладати на підлогу, володіючи деякими навичками, при його перевезенні та зберіганні слід дотримуватися певних правил, він іноді ламається і не дуже добре гнеться, а також володіє підвищеною жорсткістю.

для виробництва синтетичного покриття використовується ПВХ і скловолокна на основі з повсті, тканини або без неї. Існує кілька різновидів такого лінолеуму – комерційний і побутовий. Також в залежності від ступеня прохідності він ділиться на класи-від першого до третього. З цього можна зробити висновки, що є комерційне штучне покриття з високою прохідністю і існує побутовий лінолеум з невисокою ступенем цього показника.

у синтетичного лінолеуму є маса привабливих особливостей. Це підлогове покриття стійке до зносу, воно має гарний зовнішній вигляд і за ним легко доглядати. Крім того, присутність особливих добавок дозволяє лінолеуму бути не слизьким і володіти знезаражувальними властивостями. На всі види подібного штучного підлогового покриття є сертифікати якості. Але будьте готові до того, що зрідка нетривалий період часу синтетичний лінолеум матиме неприємний хімічний запах. До того ж він добре електризується, а під час горіння виділяє токсини. Але останнім часом технології зробили крок глибоко вперед і дозволили зробити ПВХ покриття без запахів, зробити його антибактеріальним і безпечним для використання в будь-якого виду приміщеннях. Якщо хочете купити найбільш технологічні марки лінолеуму, то це Tarkett, IVC, Juteks, Beauflor.

варто відзначити, що у своєму житті на сон людина витрачає третину від її загальної тривалості. Бажано, щоб атмосфера в цьому специфічному приміщенні розташовувала до відпочинку і ні що не відволікало людину від сну. Бажано, щоб лінолеум у вашій спальні був виготовлений з натуральних матеріалів, які не виділяють шкідливих хімічних випарів. Крім того, таке підлогове покриття має корисні для здоров'я людини бактерицидні властивості. В цьому випадку навіть при попаданні на лінолеум прямих сонячних променів, або при постійному ходінні по такому покриттю у взутті, а також під час його взаємодії з різними хімічними сполуками цей матеріал не буде виділяти шкідливих для людського здоров'я речовин, які можуть вразити дихальну систему або інші органи. 

Читайте також:

Вибираємо лінолеум на кухню

Вибираємо лінолеум в дитячу кімнату

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Чем резать ламинат: основные инструменты для резки

Сделать правильный выбор: ламинат или паркетная доска?

Пленочный теплый пол: монтаж под основной настил

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток