• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Який ламінат вибрати для спальні: практичні поради

Ламінат – універсальне підлогове покриття, яке прийшло на зміну більш дорогому паркету. Вибираючи ламінат в спальню необхідно звертати увагу на ряд характерних цього матеріалу ознак.

Вибрати ламінат в спальню

Отже, перед тим, як вибрати підлогове покриття в приміщення, необхідно розуміти, які навантаження на ламінат для спальні будуть покладатися. Існує кілька типів ламінату: комерційний і побутовий. І перший, і другий можна ефективно використовувати в житловому приміщенні. Багато хто задався питанням, так який ламінат краще для спальної кімнати? Дійсно, хороший ламінат характеризується декількома критеріями:

  • Зносостійкість;
  • Вологостійкість;
  • Товщина;
  • Екологічність;
  • Вартість.

Зносостійкість ламінату - головний критерій якості

Один з найосновніших показників – показник зносостійкості, тут матеріал ранжирується по класах. Основних класів шість, вони позначаються цифрами:21,22,23 і 31,32,33 і, чим вище клас, тим матеріал більш практичний і йому не так страшно стирання.

Перші три класи доречно монтувати в місцях загального відвідування: кухня, коридор, передпокій, а також у спальнях, дитячих кімнатах або вітальні. Однак, якщо ви хочете зробити у своїй квартирі більш міцні підлоги – вам варто звернути увагу на наступні варіанти:

  • 31 клас – підійде для офісних або торгових приміщень з не особливо великою прохідністю, а також для житлових будинків і квартир;
  • 32 клас – матеріал, що ідеально схожий для використання як в житлових приміщеннях, так і в приймальних, офісах або бутиках;< / li>
  • 33 клас – володіє самою високою міцністю серед аналогів, підходить навіть для монтажу в спорт залах, холах готелів, пабах, магазинах і, звичайно ж, це ідеальний ламінат для спальні

Ламінат для спальні

Ще одним важливим критерієм при виборі надійного ламінату в спальню є його вологостійкість. Хочемо відразу зазначити, що не всі види покриття володіють достатнім рівнем, однак, матеріал класу 23,31,32,33 володіє достатньо високим ступенем вологостійкості і витримує навіть пряме попадання води протягом декількох годин без яких-небудь наслідків.

Вибираючи матеріал слід приділити увагу його товщині, як правило ламінат для спальні може бути від 6мм до 12мм. Чим товще покриття, тим вище його ударостійкість і звукоізоляційні характеристики. Для спальні буде достатньо самого тонкого 6мм або 7мм покриття, проте, якщо ви не впевнені в якості підлоги під покриттям, або у вас галасливі сусіди, тоді ми рекомендуємо робити вибір на користь більш товстих варіантів.

Щоб вибрати хороший ламінат в спальню і не прогадати, потрібно врахувати площу приміщення і товщину підлогового покриття, їх співвідношення. Якщо ви вибрали тонкий ламінат для спальні, а площа спальні велика, тоді існує ризик виникнення небажаного звуку при ходьбі, схожого з цоканьем. Також ми рекомендуємо між підлогою і покриттям укладати спеціальну шумоізоляційні підкладку або поліетилен. 

Важливий параметр – екологічність матеріалу, вибираючи ламінат для спальні зверніть увагу на кількість формальдегіду і його клас. Як правила дана інформація вказана на упаковці. Маркування допустимого значення даного параметра - Е1. В інтернет-магазині Еніта Ми реалізуємо тільки безпечну продукцію, яка пройшла ряд випробувань згідно європейської норми EN 13329. 

Колір ламінату підбирається виходячи із загального оформлення інтер'єру і смаку замовника. В середньому, термін експлуатації підлогового покриття даного виду до 10 років. У нас представлений широкий вибір даного підлогового покриття, розрахований на різні цінові сегменти, кожен українець зможе підібрати якісне підлогове покриття виходячи зі свого смаку і фінансових можливостей

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Какое напольное покрытие лучше выбрать для квартиры?

Выбираем пол на кухню

Почему воняет ламинат: причины плохого запаха

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток