• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Ковролін для вітальні

Ковролін для вітальні

Ковролін для вітальні

Для оформлення підлоги кімнати для гостей часто використовується ковролін. Це зручний, довговічний матеріал, термін його служби становить десять-п'ятнадцять років. Ковролін є хорошою звукоізоляцією, утеплює підлогу, надає кімнаті затишок і добре вписується в більшість варіантів інтер'єру.

Прийнято вважати, що килимове покриття протипоказано алергікам, так як збирає пил, але сучасні дослідження показали, що ковролін, дійсно, втягує в себе пил з повітря, але тим самим він очищає повітря і дихати в такій кімнаті стає легше. Ковролін являє собою тришарове покриття, що складається з ворсу, основи і закріплює шару. Ворс може бути, як натуральний, так і штучний. З натуральних ворсів найчастіше використовує шерсть або бавовна, але бувають і інші матеріали, наприклад, льон, кокос і т. п. Природно, ковролін зі штучним ворсом набагато дешевше.

В основі натурального ворсу лежить джут. Оскільки він робиться з вовняних ниток, то перший час ковролін буде трохи «линяти». Зазвичай до складу волокна, з якого зроблений ворс, додають нейлон, що дозволяє збільшити термін служби покриття. Адже у вовни або бавовни він дуже невеликий.

Набагато частіше можна зустріти килимове покриття, виготовлене з штучного волокна, яке, втім, теж може бути різним. Так, покриття виконане з волокна олефін, досить дешеве, але дуже недовговічне, швидко вигорить, витре і злиняє, тому не рекомендуємо його укладати у вітальні, де досить велика прохідність. Можна знайти ворс дорожче, але більш якісний – наприклад, покриття з волокна на основі нейлону.

Перш ніж купити і настелити ковролін у вітальню, необхідно привести підлоги в порядок: треба добре їх промести, промити, можливо, вирівняти за допомогою стяжки або ж настелити фанеру. Найчастіше у вітальнях кімнатах кладуть лінолеум або ламінат, а килимове покриття настилають у вигляді килимів або килимків. Якщо ви вирішили постелити ковролін по всьому периметру, радимо вибирати невисокий ворс, низький або середній, так як за ним буде легше доглядати. Під ковролін в цьому випадку бажано постелити підкладку. В цьому випадку можна обійтися і без фанери. Але якщо ви вирішили покрити ковроліном паркетні підлоги, підкладка абсолютно необхідна, інакше паркет буде пошкоджено.

Якщо ви хочете купити ковролін і постелити його в невеликій кімнаті і збираєтеся використовувати один цілісний шматок, то ви можете вибрати спосіб без приклеювання до підлоги. Спочатку ковролін треба розстелити у вітальні, прокатати валиком, щоб не утворилося бульбашок. На кутах зробити надрізи кутом, а потім гострим ножем обрізати зайвий ковролін.

у деяких випадках допустимо без з'єднання класти навіть два шматки ковроліну. В цьому випадку смуги з'єднуються встик. При цьому обидві половини ковроліну доведеться наклеїти, інакше щілина між ними може розширюватися або ж шматки можуть знаходити один на одного.

Якщо велика вітальня, полотнища краще покласти внахлест, краї смуг, які ближче до стінки, відігнути на дві третини шва, добре промазати клеєм, опустити і прокатати валиком. Після того, як ви зробите це з обома полотнищами, в районі напуску треба гострим ножем прорізати обидва полотна, використовуючи рівну металеву планку якості лінійки, відігніть краю, промазати клеєм і дуже ретельно прокатати валиком.

після наклейки користуватися вітальні не можна до повного висихання клею.

Ковролін для вітальні краще чистити за допомогою пилососа або миючого пилососа, стежачи за тим, щоб вода не потрапляла під покриття.

Читайте також:

Ковролін для кухні

Ковролін для дитячої кімнати

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Противоскользящая подложка под ковролин

Чистка и удаление пятен с ковролина

Где купить напольное покрытие в Украине?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток