• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Від чого залежить ціна та службовий термін ламінату?

Вартість ламінату - важливий фактор, на який орієнтуються покупці при виборі підлогового покриття. Завдяки доступній ціні цей вид настилу став таким популярним серед більшості мешканців. А встановлювати його можна і в квартирах, і заміських будинках. Від чого залежить цінова політика на матеріал? І як довго прослужать різні моделі? Спробуймо розібратися!

Ціна покриття, що ламінує

Підсумкова вартість ламінату формується з урахуванням таких факторів:

  1. Зносостійкість. Чим вище клас зносостійкості, тим більшу плату попросить виробник за свій продукт. Виділяють такі групи: 21-23, 31-33. Класи змінюються разом із технологією виробництва: що вона складніше, то більше ресурсів витрачено створення матеріалу. Отже, і матеріальних витрат більше. Натомість і довговічність його продовжується у рази. Побутовий ламінат розрахований на використання у житловому просторі. Комерційні моделі є більш стійкими, вони потрібні в місцях з інтенсивними навантаженнями (наприклад, в офісах).

  2. Спосіб виготовлення. Ціновий розкид пов'язаний з товщиною ламелей та способом виробництва. Дошку пресують двома способами: гарячим або високотехнологічним вакуумом за рахунок проклеювання додаткових прошарків. У другої техніки собівартість вища. Якщо матеріал просочується додатковими складами, вартість теж зросте. Причому оброблятися можуть місця з'єднання панелей або виконується повне просочення. Деякі бренди мають продукцію Overlay, яка включає мінеральні речовини, що покращують експлуатаційні характеристики настилу.

  3. Товщина дошки. Міцна підлога коштує дорожче, а цей показник визначається товщиною ламелів. Для житлової території підходять моделі 7-10 мм, за інтенсивного використання підбирають планки 12-14 мм.

  4. Тип замкового з'єднання. Замкові системи не сильно впливають на ціну ламінату. Хоча є ряд супутніх факторів: подвійний клік, просочування для підвищення вологостійкості, алюмінієвий захист та ін.

  5. Популярність торгової марки. Знаменита, розрекламована продукція дорожча за товар від невідомих молодих компаній. Накрутки такого роду зазвичай є гарантією вищої якості та надійності покриття.

Якщо ви хочете заощадити, підходите до вибору настилу обачно. Вивчіть всі властивості виробів, подумайте, які вимоги висуваються.

Технічні характеристики ламінату

Не тільки зовнішні характеристики покриття оцінюються на момент вибору. Набагато важливіші експлуатаційні характеристики, адже від них залежатиме службовий період матеріалу. Заміна ламінату буде потрібна, якщо підлога дійсно втратила свою привабливість, можливо навіть цілісність (локально). Декоративний шар стирається, зникає глянсовий блиск, помітніші механічні пошкодження, подряпини.

Далі служить те ламіноване покриття, яке має вищий клас зносостійкості. Для комерційного ламінату показники є наступними:

Це лише гарантія, що за фактом підлоги прослужать довше в 2-3 рази. Щодо побутового ламінату:

  • 31 клас: при мінімальному впливі та монтажі у невеликому приміщенні планки протримаються не менше 7 років;

  • 32 клас: у домашніх умовах зберігає експлуатаційні якості 10-15 років;

  • 33 клас: грамотно укладений настил може прослужити необмежений час, виробник може дати на нього довічну гарантію.

Слідуйте правилам монтажу, викладайте планки на чисту, рівну основу. У такому разі ламінат прослужить справді довго.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как выбрать цвет ламината? Советы от дизайнеров.

Вітаємо з 8 Березня! Графік роботи

Ламинат 32 и 33 класса: в чем разница?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток