• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Статті RSS 2.0

Как укладывать виниловую плитку своими руками?

Качественную укладку напольной виниловой плитки можно выполнить собственноручно. Для этого потребуется лишь немного сноровки и необходимый инструментарий: непосредственно напольное покрытие, карандаш и рулетка, нож и прикаточный ролик для закрепления. Широкий ассортимент виниловой плитки премиального класса по демократичным ценам представлен на сайте компании "Энита", которая занимается реализацией сертифицированных напольных покрытий и осуществляет доставку по всей Украине. 

Преимущества напольной виниловой плитки

Виниловый пол - отличное решение как для дома, так и для офиса, где предусматривается высокий уровень проходимости. Кроме практичности, виниловая плитка также отлично выполняет эстетическую функцию - богатый выбор дизайна даст возможность с лёгкостью вписать её в любой интерьер.

Среди основных преимуществ виниловой плитки выделяют:

  • Прочность и износоустойчивость.
  • Водонепроницаемость.
  • Выгодная цена, даже с учётом затрат на установку.
  • Простой и удобный процесс монтажа: размер элементов, пластичность, лёгкий вес.
  • Экологичность и безопасность для здоровья человека.
  • Простота в уходе.
  • Широкий выбор дизайнерских решений.
  • Монтаж виниловой плитки своими руками

    Основные советы:

    1. Перед началом укладки нужно тщательно очистить и просушить пол, при необходимости провести ремонт трещин, выбоин, резких углублений. Это также поможет существенно сэкономить количество используемого клея. 
    2. Если виниловая плитка будет устанавливаться на "тёплый пол", то за неделю до начала монтажа систему нужно отключить. Также следует обеспечить расстояние минимум в 1,5 см с помощью бруса, полимерной или цементной заливки. 
    3. Для определения начальной точки укладки специалисты советуют разложить плитку на полу, а затем разметить перпендикулярные оси с помощью мелованного шнура. Вдоль одной оси, начиная с центра помещения, проводится укладка плитки, а вторая служит ориентиром. 
    4. После транспортировки плитка должна сутки полежать в горизонтальном положении в комнате, в которой её будут укладывать, при температуре 18°С-24°С. 
    5. При выборе клея для плитки, не имеющей самоклеящегося слоя, следует воспользоваться рекомендацией производителя. Обратите внимание на время полимеризации состава. За это время нужно прикрепить плитку к поверхности.

    Пошаговый монтаж клеевой виниловой плитки:

    Плоским шпателем с зубьями V-образной формы нанести клей на небольшую поверхность (3-5 м²).

    1. Укладываем плитку одну за другой, без зазоров, в соответствии с осевыми линиями. Удаляем из-под плитки излишки клея и воздух. 
    2. Монтаж осуществляется согласно одной из схем укладки: "слой за слоем" или "пирамида".
    3. Проводим прикаточным валиком по обработанной поверхности. Излишки клея можно удалить влажной ветошью.
    4. Проверить качество фиксации каждого из элементов и оставить пол на сутки. Через 48 часов можно заносить мебель.

    Уход за виниловым полом

    Виниловый пол очень прост в уходе - стандартной регулярной сухой и влажной уборки будет достаточно. 

    Не рекомендуется класть на виниловый пол резиновые коврики, так как реакция винила и резины приводит к потере цвета на отдельных участках напольного покрытия.

    Для мебели с ножками и колёсиками рекомендуется использовать войлочные наклейки.

    Заказывайте напольную виниловую плитку на сайте компании "Энита"

    Купить виниловую плитку ведущих европейских брендов Tarkett, IVC, Grabo, Алекс и BerryAlloc можно на сайте компании "Энита". Компания гарантирует своим клиентам широкий ассортимент продукции, высочайшее качество, демократичные цены и индивидуальный подход к каждому клиенту. "Энита" осуществляет доставку по всей Украине.

    Читать далее

    Чому популярний ламінат?

    Навіть якщо Ви зневірилися знайти паркетну дошку за ціною синтетичного лінолеуму, не відмовляйтеся від ідеї створити розкішний інтер'єр в своїй квартирі за помірного бюджету. Ефекту дорогого дерев'яної підлоги можна домогтися за допомогою ламінату. Головна перевага даного покриття - це демократична вартість, а також співвідношення практичності і презентабельних зовнішніх параметрів. 

    Склад ламінату

    Ламінат - це підлогове покриття, виготовлене на основі ДСП або ДВП, але візуально імітує цінні породи дерева. Складається з декількох шарів, кожен з яких має певну функцію:

    • ламінована плівка для захисту від стирання;
    • щільний папір для імітації необхідної текстури;
    • просочення спеціальними смолами для забезпечення вологостійкості;
    • плита ДСП або ДВП в основі;
    • нижній шар, оброблений водонепроникним розчином для жорсткості і захисту від деформації.

    Причина популярності ламінату №1: простота укладання і монтажу

    Існує кілька способів монтажу ламінату, найпопулярніший з яких, бесклеевой (замковий), можна виконати самостійно. При складанні покриття дошки з'єднують і замки замикаються. 

    В залежності від обраного напрямку, укладання ламінату може бути прямий (обов'язково уздовж лінії попадання сонячних променів, щоб уникнути тіней від стиків, що порушить однорідність підлоги) або діагональної (актуальна для невеликих кімнат). 

    Причина популярності ламінату №2: міцність

    Ключові характеристики ламінату багато в чому визначаються його класом: (від 31 до 34). Чим вище клас, тим вище рівень зносостійкості, міцності, вологовідштовхувальні властивості.

    Так, ламінат 31-го класу підходить для житлових кімнат з невисоким рівнем прохідності і низькою вологістю. Ламінат 32-го класу, в свою чергу, підійде навіть для укладання на кухні. Він стійкий до механічних пошкоджень і не боїться випадково упущеної тарілки.

    Причина популярності ламінату №3: довговічність

    Тривалість терміну експлуатації ламінату також визначається класом продукції. Так, ламінат 31-го класу в житловому приміщенні прослужить 10-15 років, в той час як 33-го - більше 20. Виробники ламінату найвищого, 34-го класу, гарантують його службу до 30 років. 

    Причина популярності ламінату №4: різноманіття дизайнерських рішень

    Вибір кольорів, рельєфів і типів покриттів ламінату справді безмежний, завдяки чому він може імітувати не тільки цілісний масив дерева (односмуговий ламінат), паркет з дерева різних порід (двох - або трьохсмуговий), але і навіть керамічну плитку. 

    Причина популярності ламінату №5: легкість у догляді

    Догляд за ламінатом передбачає щотижневу прибирання - ганчірка при цьому не повинна бути занадто мокрою, а лише злегка вологою, після чого ламінат витирають насухо. Слід уникати скупчень води на підлозі (наприклад, під квітковими горщиками). Щоб уникнути подряпин на ніжки меблів можна надіти повстяні накладки. 

    Для догляду за ламінатом не підходять чистячі засоби на основі воску, сильні розчинники, агресивні абразивні засоби. 

    Замовляйте ламінат та інші покриття для підлоги на сайті компанії "Еніта"

    Купити ламінат брендів Classen, Krono, Balterio, Tarkett, Egger і Berry Alloc можна на сайті компанії "Энита". Ми гарантуємо своїм клієнтам широкий асортимент продукції, висока якість, помірні ціни та індивідуальний підхід до кожного клієнта. "Энита" здійснює доставку по всій Україні. 

    Читать далее

    Практичні поради щодо вибору ковроліну: плюси і мінуси

    Вибір на користь ковроліну для спальні або вітальні-це м'яка і тепла підлога, по якій так приємно ступати босоніж. Це нечутні нічні прогулянки кота і приглушений шурхіт замість жвавого дитячого тупоту. Ковролін - один з лідерів в рейтингу підлогових покриттів для житлових кімнат, що привносить затишок в інтер'єр. Якщо Ви ще не вирішили, якому матеріалу віддати перевагу, радимо звернути увагу саме на ковролін.

    Ковролін натуральний і синтетичний: основні характеристики

    Головним елементом ковроліну, безсумнівно, виступає його ворс. Нитки можуть бути натуральними і синтетичними. Покриття, в складі якого менше 10% натуральних ниток, вважається синтетичним.

    Ковролін з натуральної вовни-це найдорожчий варіант, що не поступається у вишуканості паркету або мармуру. Натуральність і екологічність-дві аксіоми в сфері сучасного дизайну інтер'єрів, які підходять для господарів, які готові вкладати кошти і зусилля в догляд за статусними і делікатними речами.

    Натуральний ковролін не представляє шкоди для здоров'я, дуже естетичний, гарантує хорошу звуко - і теплоізоляцію, а також простий у монтажі. Головний його недолік - непереносимість вологи і низька зносостійкість при високій вартості.

    Синтетичні ковроліни не так екологічні, але коштують дешевше і, часом, служать довше. З широкого асортименту синтетичних килимів кращими вважаються покриття з нейлону, поліестеру і акрилу.

    Нейлон-лідер в цьому списку за багатьма характеристиками. Нейлоновий ковролін м'який, не вицвітає, легко чиститься і добре тримає ворс, не залишаючи вм'ятин від меблів.

    Поліестер і акрил, в свою чергу, дешевше нейлону, але такий ковролін жорсткий, менш довговічний, а його склад видає синтетичний блиск.

    Догляд за ковроліном

    Ковролінам потрібен особливий догляд. Так, натуральна шерсть не любить вологу, а вибір щітки пилососа буде залежати від довжини і типу ворсу.

    Основні поради по догляду включають в себе дбайливе видалення плям відразу після їх появи, і використання спеціальних засобів для чищення килимів. Також дуже важливо протестувати засіб перед застосуванням на маленькій ділянці покриття. У випадку з натуральним ковроліном слід звернути увагу на порошок для сухої глибокого чищення: ввібравши бруд, він змінює колір і потім залишки видаляють пилососом.

    Що враховувати при виборі ковроліну?

    Тип приміщення

    Ковролін - ідеальне рішення для вітальні або спальні, варіант з коротким ворсом підійде для передпокою, але там, де на підлогу часто буде потрапляти волога, таке покриття довго не прослужить.

    Рівень прохідності

    Виробники пропонують ковролін різних типів і рівнів зносостійкості. Так, підлогові покриття для офісів візуально відрізняються від варіантів для дому - вони виконані з джуту, який забезпечує їх жорсткість.

    освітленість

    Ворс ковроліну має тенденцію вигоряти під впливом прямих сонячних променів, тому в кімнаті з таким покриттям не завадять штори або фіранки.

    способи прибирання

    Хоча почистити килим пилососом не складе праці, видалення окремих плям може стати справжньою мукою (особливо якщо це плями на натуральному ворсі). Тому краще не стелити ковролін там, де є ризик постійних забруднень, або доведеться запастися арсеналом професійних миючих засобів.

    Якщо Ви вирішили зупинити свій вибір на ковроліні, команда компанії "Энита" буде рада надати необхідну консультацію, щоб разом ми вибрали найкращий варіант для Вашого будинку. Ми гарантуємо вищу якість і здійснюємо доставку в Київ та інші міста України.

    Читать далее

    Види підлогових покриттів: лінолеум і ламінат

    До вибору виду підлогового покриття для свого житла потрібно підходити з усією відповідальністю, адже це запорука затишку і один з елементів декору, на якому також лежить важливе функціональне навантаження. 

    лінолеум і ламінат - два найпопулярніших варіанти серед покупців через свою універсальність, широкого вибору кольорів і доступної ціни. До того ж обидва покриття при певній вправності можна покласти власноруч.

    < p>присутні і суттєві відмінності, що стосуються стійкості до вологи та екологічності складу.

    Характеристики лінолеуму

    Лінолеум ПВХ синтезований з продуктів переробки нафти, а в його складі пластифікатори, розчинники, наповнювачі, барвники і ПВХ в якості сполучного компонента. Такий лінолеум відноситься до самим неекологічним покриттям підлоги, а його запах і мікрочастинки в повітрі можуть викликати алергічну реакцію у особливо чутливих людей. 

    Асортимент кольорів, текстур і варіантів стилізації лінолеуму розширюється з кожним роком, нараховуючи сотні варіантів. Покриття високої якості стане відмінним доповненням інтер'єрів в різних стилях. 

    До переваг лінолеуму відносять міцність і вологостійкість, можливість підібрати потрібну ступінь зносостійкості (вона характеризується товщиною всіх шарів), низьку ціну і простоту укладання. Лінолеум також може приховати легкі дефекти поверхні підлоги. 

    Серед недоліків даного виду покриття його неекологічність і неприємний запах в перші дні експлуатації. До того ж лінолеум вважається досить старомодним варіантом, у той час як покупці віддають перевагу більш "благородним" покриттям: паркету і ламінату.

    Лінолеум не можна укладати в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості, наприклад у ванній, так як його нижній шар не є вологостійким, тому покриття може втратити форму і роздутися. 

    Укладання лінолеуму проводиться на клей для ПВХ і натуральних рулонних покриттів. Лінолеум потрібно настелити поверх спеціальної основи або на підлогу без явних дефектів; стики - зафіксувати гнучкими порогами або використовувати клейовий склад "холодна зварка". Важливим етапом є монтаж плінтусів поверх лінолеуму, щоб придавити краю і захистити стики.

    Ламінат: особливості

    До складу ламінату входять теплоізоляційний і захисний шари, міцний ДВП або ДСП, вологостійка плівка і верхнє покриття спеціальною смолою. Виготовлений на основі деревини, ламінат набагато екологічніше синтетичного лінолеуму, однак через зв'язкових клейових і захисних смол він також здатний викликати алергію при підвищеній чутливості мешканців будинку. 

    Вибір дизайну ламінату задовольнить найвибагливіші смаки: односмуговою (покриття нагадує цілісний масив дерева), двосмуговий або трьохсмуговий (виконаний "під паркет"), "під плитку" і безліч індивідуальних естетичних рішень, що передбачають створення рельєфного, текстурного, глянсового, масляного покриття. 

    Переваги ламінату - це його ціна, стильний вигляд і широкий вибір дизайну, міцність, легка заміна пошкоджених планок. Рівень вологостійкості ламінату вище, ніж у інших видів підлогових покриттів з деревини, але значно нижче, ніж у лінолеуму. 

    існує три напрямки укладання ламінату: поперечна (найекономічніший варіант), поздовжня (найменш трудомістка) і діагональна (актуальна для невеликих кімнат). 

    Команда компанії "Еніта" буде рада проконсультувати Вас в питанні вибору підлогового покриття і підібрати найкращий варіант, який ідеально впишеться в інтер'єр Вашого житла. Ми пропонуємо широкий асортимент продукції, найвищу якість і доставку в будь-яке місто України.

    Читать далее

    Що треба знати про вибір підлогових покриттів для вашого будинку

    Вибір і укладання підлогового покриття - важливий етап ремонту. Господарі квартири спільно з майстром розглядають безліч варіантів, роблячи акцент, в першу чергу, на функціональність і дизайн. З огляду на те, що вибирати підлогове покриття потрібно для кожної кімнати окремо, це завдання може виявитися вкрай трудомісткою. 

    Варіант підлогового покриття у вітальні

    Передпокій

    коли справа стосується передпокою, слід пам'ятати, що в цій кімнаті осідає найбільшу кількість пилу, бруду і піску, які можуть завдати шкоди обраному підлогового покриття. Матеріал повинен бути довговічним, волого - і зносостійким, а також невибагливим у прибиранні. 

    Найчастіше для покриття підлоги в передпокої використовують лінолеум, ковролін або керамічну плитку. Самим невідповідним варіантом в цьому випадку буде паркет з натурального дерева через свою схильність до деформації під впливом води.

    Кухня

    Матеріал для покриття підлоги в кухні повинен бути вологостійким і легко очищатися від жиру та інших забруднень. 

    Найчастіше для цієї мети вибирають лінолеум, адже його непроникна поверхня здатна протистояти стирання і впливу агресивних миючих засобів. 

    Ще один популярний варіант, керамічна плитка, теж відповідає всім необхідним вимогам, але має свої недоліки. Так, в швах накопичується бруд, а через ненавмисно упущеного важкого предмета на підлозі можуть з'явитися тріщини. 

    Найактивніше фахівці рекомендують вибрати для кухні наливна підлога, який своїми характеристиками перевершує попередні варіанти, але відрізняється також високою вартістю і неможливістю укладання своїми руками.

    Не рекомендується укладати на кухні коркове підлогове покриття. Не маючи достатнього захисту від агресивного зовнішнього впливу, коркова підлога в цій кімнаті довго не прослужить. 

    Спальня

    Підлогове покриття для спальні повинно відповідати цілому ряду характеристик: дарувати приємні тактильні відчуття для босих стоп, бути гіпоалергенним і невибагливим у прибиранні.

    найпопулярніші варіанти: ковролін, паркет і пробка. 

    Ковролін подарує м'якість і поліпшить звуко - і теплоізоляцію. Недолік-він збирає пил і при недостатньому прибиранні може викликати алергічну реакцію.

    Паркет - основа вишуканого інтер'єру. Висока ціна і примхливість цього матеріалу роблять недоцільним бажання вистелити ним всю квартиру, але для певних кімнат, де особливо важлива його виразна декоративність, паркет стане відмінним вибором.

    В заводських умовах верхній шар паркету покривається лаком, що гарантує його блиск і водооталківающіе властивості.

    Пробкова підлога повністю гіпоалергенний, не вбирає запахи, не збирає пил, не накопичує статичну електрику і дуже простий у догляді. 

    Екологічність і безпека - обов'язкові характеристики якісного підлогового покриття

    Вітальня

    навантаження на підлогу у вітальні дуже велика, так як жителі квартири проводять там масу часу, а також запрошують гостей. 

    Матеріал підлогового покриття для вітальні повинен бути стійким до механічних пошкоджень, відповідати вимогам безпеки (неслизька поверхня і нетоксичність), бути стійким до обробки миючими засобами і не деформуватися від вологи або перепаду температур. Не варто забувати і про естетику, адже підлогове покриття повинно відповідати дизайну інтер'єру. 

    Серед найпоширеніших варіантів - паркет, ламінат, ковролін, лінолеум або пробка. 

    Ванна

    Головна вимога для підлогового покриття у ванній - вологостійкість. Найкраще з цією вимогою справляються керамічна плитка з рельєфною або шорсткою поверхнею, щоб знизити ризик травматизму), натуральний камінь або наливну підлогу. 

    Якщо Ви все ще не можете визначитися, який варіант вибрати для свого житла, професіонали компанії "Энита" будуть раді допомогти. Зв'яжіться з нами вже сьогодні, щоб купити паркет, ламінат та інші покриття для підлоги вищої якості в інтернет-магазині "Еніта".

    Читать далее

    ЕНІТА вітає Вас з Новим Роком та Різдвом Христовим!

    ЕНІТА вітає Вас з Новим Роком та Різдвом Христовим!

    Шановні клієнти та партнери!

    Колектив компанії Enita.com.ua щиро вітає Вас з Новим Роком та Різдвом Христовим! Нехай Ваші серця будуть зігріті любов'ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям. Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а Новий — 2019 рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги. Бажаємо щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії!

    Графік роботи в різдвяні дні:

    28.12 – робота за звичайним графіком    

    29.12 – робочий день з 9:00-15:00 (Офіс Київ вихідний день)

    30.12 – 02.01 - вихідний день

    03.01- 05.01 – робочі дні з 9:00-15:00

    06.01 - 07.01 – вихідний день.

    08.01  – робота за звичайним графіком

    З найкращими побажаннями, команда ЕНІТА Україна

    Читать далее

    З Різдвом Христовим!

    З Різдвом Христовим 2019Колектив компнії "ЕНІТА" вітає Українців з Різдвом Христовим за григоріанським та ново-юліанським календарями! Миру, любові і добра Вашій сім'ї і нашій Україні!

    Читать далее

    Секрети укладання штучної трави?

    Штучний газон може укладатися, як на вулиці, так і в приміщенні, все залежить від особистих переваг і загального оформлення. Трава для спорту дещо відрізняється від декоративної, оскільки вимагає максимально росного і якісного підстава. Матеріал для краси може бути покладений на будь-яку поверхню, навіть нерівну, якщо це дозволяє дизайн майданчика. Також, в цьому випадку відсутні певні критерії укладання, єдине, що необхідно-це забезпечити висококласну і довговічну дренажну систему.

    Штучна трава для спорту вимагає більш серйозного приготування і дотримання технологій укладання. 

    укладання штучної трави

    Враховуйте дані поради і отримаєте рівну і привабливу поверхню:

    1. Основа повинна бути ідеально рівною, без тріщин, пустот або поглиблень;< / o: p>

    2. Забороняється укладати траву на мокре або вологе підстава, тому обов'язково просушіть поверхню;

    3. По краях поля укладається дренажна система, вона захистить поверхню від надмірної вологи. Це здійснюється незалежно від різновиди використовуваного матеріалу для підстави. Не забувайте про спеціальні отвори для відводу води; < o: p>< / o:p>

    4. Пам'ятайте, що підстава істотно впливає на експлуатаційний термін служби штучного газону. Вибирайте якісні матеріали, які справно прослужать мінімум 15 років;< / o:p>

    5. Щоб не допустити отримання травм в процесі ігри, основа повинна мати оптимальну щільність, відповідну загальноприйнятим вимогам. Найпопулярнішими матеріалами є щебінь, як ґрунтова різновид, і бетон або асфальт в якості литих.

    Після завершення підготовки підстави, на його поверхню розстеляється штучний газон. Листи склеюються між собою, допоміжне кріплення не потрібно. Полотно не зміщується з місця завдяки силі тертя. Кінцевим етапом вважається засипка трави спеціальним наповнювачем. Він трохи придавлює поверхню і дозволяє комфортно пересуватися по ній в спеціальному взутті. Завдяки цьому спортсмени захищені від виникнення травм. Засипка складається з піску і спеціалізованої крихти, де перший компонент займає від 1 до 2 сантиметрів, а другий від 1 до 3, все залежить від щільності висоти травинок. Чим вище наповнювач, тим краще рівень захисту матеріалу від пошкоджень різного роду.

    Укладання штучного газону в приміщенні виконується або на дерев'яне, або на бетонну основу. В цьому випадку необхідно забезпечити ідеально рівну поверхня. Тому деревина є оптимальним варіантом, оскільки її можна підрівняти за допомогою шліфувального пристрою. Навіть у закритому приміщенні потрібне використання засипки, це дозволяє продовжити термін життя матеріалу і дає можливість контролювати висоту волокон. Також, наповнювач захищає спортсменів від травм і отримання подряпин в результаті тертя. Кращим матеріалом в якості засипки є каучуковий гранулят.

    Як бачите робота не викликає особливих складнощів, тому можна виконати її самостійно. Однак, якщо ви не маєте досвіду, найкраще довірити цю справу професіонал.

    Бажаєте придбати висококласну штучну траву за демократичними цінами? Інтернет-магазин «Энита» надає широкий вибір унікальних моделей на будь-який смак. Для здійснення замовлення залиште заявку на сайті або самостійно зв'яжіться з менеджером. При наявності додаткових питань, наші фахівці із задоволенням на них дадуть відповідь. Доставка виробляється по всій Україні.

    Читать далее

    Яку підкладку під ламінат вибрати? Переваги, види, поради

    Ні для кого не секрет, що ламінат – це найпопулярніша різновид підлогового покриття. Велика частина споживачів зупиняється саме на даному матеріалі, оскільки він має велику кількість позитивних якостей.

    Позитивні якості ламінату:

    1.    Довгий термін служби;

    2.    Легкість в укладанні та догляді;

    3.    Широке різноманітність.

    Це далеко не єдині плюси ламінату. Однак, деякі забувають про такому важливому моменті, як підкладка під ламінат. Для економії купується найдешевший варіант, але цього робити не треба. Навіть найдорожчий ламінат втрачає свою функціональність і якість при неправильному підборі підкладки. У даній статті ми розглянемо важливість цього етапу укладання підлоги і покажемо всі тонкощі.

    підкладка під ламінат

    Від правильності вибору підкладки залежить багато факторів, тому слід враховувати такі критерії перед покупкою:

    1.    Матеріал і стан статі;

    2.    Рівень вологості в кімнаті;

    3.    Призначення приміщення, де укладається ламінат;

    4.    Передбачається чи в приміщенні "система Тепла підлога".

    Щоб визначитися, яка підкладка краще, рекомендуємо розглянути кожну з різновидів:

    Коркова підкладка.

    В якості вихідної сировини використовується пресована стружка деревини. Моделі діляться на кілька категорій: натуральні, змішані з гумою або бітум. 

    Серед позитивних сторін можна виділити:

    1.    Екологічність;

    2.    Здатність витримувати високі навантаження;

    3.    Тривалий термін служби;

    4.    Відмінні звукоізоляційні властивості;

    5.    Приховує дрібні нерівності підлоги.

    Негативні моменти:

    1.    Не сумісний з системою «тепла підлога»;

    2.    Псується під дією води і вологи;

    3.    Має високу вартість.

    Виходячи з цього, можна зробити висновок, що подібна підкладка не підходить для ванної кімнати та інших приміщень з високим рівнем вологості. Якщо ви вирішили зупинитися на цьому варіанті, тоді слід підібрати більш якісну модель ламінату.

    Поліпропіленова підкладка.

    Вважається економічним варіантом. Підкладка з поліпропілену ділиться на кілька різновидів, в залежності від методу спінювання. До плюсів можна віднести:

    1.    Високий рівень вологостійкості;

    2.    Низька теплопровідність;

    3.    Не втрачає своїх характеристик під впливом засобів, що містять агресивну хімію;

    4.    Має невелика вага, що зручно при транспортуванні і укладанні;

    5.    Вартість доступна людям із середнім рівнем достатку.

    Мінуси:

    1.    Недовго зберігає первісну форму;

    2.    Змінює властивості під дією ультрафіолету.

    Така підкладка підходить для вологих приміщень і укладання на підлоги з дощок.

    Пінополістирол підкладка.

    Така підкладка вважається середнім значенням серед широкого розмаїття. Матеріал складається з двох шарів: пінополістирол і фольга. Більш рідкісними є підкладки, що складаються з одного шару.

    Позитивні якості:

    1.    Зберігає звукоізоляцію;

    2.    Не викликає складнощів в процесі укладання;

    3.    Підходить під «систему тепла підлога»;

    4.    Приховує нерівності статі різного ступеня

    5.    Оптимальна вартість.

    Недоліки:

    1.    В процесі експлуатації може втрачати первісну форму.

    Хвоя.

    підкладка являє собою плитку, а завдяки своєму складу відмінно пропускає повітря. Це забезпечує хорошу циркуляцію повітря в приміщенні. Матеріал не є гнучким, як пробка, але це не є серйозним мінусом.

    Підводячи підсумок, хочеться відзначити, що багато продавців пропонують інші матеріали, з яких виготовляється підкладка. Однак, не варто ризикувати, оскільки такі експерименти не завжди закінчуються добре. Тож, уважно підбирайте підкладку.

    Читать далее

    Як доглядати за ламінатом? Практичні поради

    Ламінат не є новим матеріалом, проте висока популярність прийшла до нього років 10 тому. Головна причина – це привабливий зовнішній вигляд і високий рівень зносостійкості. Вартість такого покриття не з дешевих, тому власники такої підлоги постійно задаються питанням: як правильно доглядати за ламінатом? Дотримуючись інструкції, ви істотно продовжите термін експлуатації свого пола.

    Головними причинами втрати привабливості і функціональності матеріалу є:

    1. Різні причини забруднення поверхні: пил, бруд, шерсть тварин;

    2. постійне попадання води і вологи. Рідина проникає між швами, що призводить до здуття.

    Багато користуються лаки на основі бджолиного воску. Такі кошти створюють спеціальний шар, який відштовхує воду і не дає поверхні дряпатися передчасно, однак подібні дії завдають шкоди самому матеріалу, оскільки знімають заводський захист. В результаті цього, без постійного використання бджолиного воску, ламінат прийде в непридатність значно швидше.

    Якщо дошки покрилися шаром бруду будь-якого походження, не варто відразу переступати до боротьби з ними, дочекайтеся, поки поверхня повністю висохне, і потім приймайте міра. Суха мийка передбачає застосування ганчірок, щіток або звичайного пилососа. Основний бруд ви видалите, але впорається з дрібними частинками не завжди отримувати. З цього випливає висновок, що вологого прибирання не уникнути.

    Вам слід пам'ятати, що навіть невелика кількість вологи робить негативний вплив на властивість і характеристики ламінату. Видаляйте воду відразу, після того, як вона потрапила на поверхню, бажано витирайте матеріал насухо. Якщо ви проігноруєте цю пораду, то з часом з'являться нерівності. Пам'ятати, ламінат не можна мити, допускається очищення злегка мокрою ганчіркою. Фахівці рекомендують користуватися спеціальними засобами, які призначені для миття ламінату. Як правило, виробник вказує відповідні варіанти.

    Строго дотримуйтеся правил експлуатації, якщо матеріал на гарантії, то порушення правил користування призведе до того, що вам доведеться усувати наслідки за свої гроші.

    як доглядати за ламінатом

    Також, рекомендуємо звернути увагу на дані рекомендації:

    1. Головне джерело пошкодження ламінату – це взуття: каблуки, щільні підошви та інші. Якщо матеріал постелений в передпокої. Краще всього покласти зверху спеціальний килимок, щоб захистити поверхню від подряпини;

    2. для боротьби з в'їдаються плямами допоможе ацетон. Досить нанести кілька крапель на джерело забруднення і почекати кілька хвилин. Головне не забудьте стерти ацетон;

    3. При попаданні рідини на поверхню, негайно видаліть її;

    4. Не перекочуйте важкі предмети по поверхні пола;

    5. Зробіть сухе прибирання систематичної, тоді не доведеться старанно боротися з брудом;

    6. своєчасно ремонтуйте відколи і усувайте подряпини, це захистить матеріал від подальшого руйнування.

    як мити ламінат

    Бажаєте купити в Україні висококласний ламінат за доступною вартості? Інтернет-магазин «Еніта» надає неймовірно великий вибір унікальних і незвичайних моделей, які ідеально впишуться навіть в самий нестандартний інтер'єр. Всі товари мають докладний опис характеристик і фото високої якості, тому Ви максимально ознайомитеся з тією чи іншою моделлю перед покупкою.

    Для замовлення залиште заявку на сайті або самостійно передзвоніть менеджеру. При наявності додаткових питань, наші фахівці відповіді на них і проведуть повну консультацію, також нададуть кваліфіковану допомога у виборі.

    Читать далее

      << Назад   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Далі >>

    декор

    Завантажуйте наш мобільний додаток