• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Статті RSS 2.0

Чи можна укладати ламінат на балконі?

Ламінат вже давно став частиною практично кожного будинку, завдяки його привабливості, високої зносостійкості і функціональності, він широко застосовується в різних сфера. Виходячи з цього, багато хто задається питанням: чи можна укладати ламінат на балкон? Відповідь однозначна, звичайно можна.

Даний матеріал являє собою багатошаровий лист, де кожен шар виконує певну призначення:

1. Верхній складається з меламінової смоли і захищає ламінат від пошкоджень різного роду;

2. Декоративний копіює натуральні матеріали;

3. Середній являє собою ХДВ плиту, яка відповідає за тривалість служби і стійкість до води і вологи;

4. Нижній виступає в якості основи і надає форму дошка.

Все перераховані компоненти з'єднуються в один за рахунок пресування під високим тиск. У сукупності вони забезпечують багато позитивних якість, завдяки чому ламінат відмінно підійде для укладання на балконі.

ламінат на балконі

Чому варто вибрати саме цей матеріал для балкона:

1. Зносостійкість;

2. Стійкість до води і вологи;

3. Здатний витримати падіння важкого предмета;

4. Не втрачає своїх характеристик і властивостей при контакті із засобами, що мають хімію у своєму складі;

5. Не викликає труднощів у догляді;

6. Відповідає всім нормам пожежної безпеки;

7. Легко витримує різкі температурні перепади.

Серед негативних сторін можна виділити:

1. Слабку теплопровідність;

2. В обов'язковому порядку, повинен встановлюється на заздалегідь підготовлену основу;

3. Слабкими звукоізоляційними властивостями.

Процедура укладання ламінату на балконі ідентична класичній, і виконується в наступному порядку:

1. Готуємо підставу: вирівнюємо підлогу і утеплюємо його;

2. Фахівці рекомендують купувати ламінат 32, 33 класу, так як він більш міцний і справляється з високими навантаженнями. Зовнішній вид підбирайте виходячи з особистих смакових уподобань;

3. Після установки підкладки можна переходити безпосередньо до укладання дощок. Проводити роботу допускається при температурі не нижче 5 градусів. Елементи укладаються паралельно сонячним променям в шаховому порядку;

4. Кожен шов повинен бути оброблений герметиком з силікону. Це забезпечить додатковий захист від попадання води і вологи, а також значно збільшить експлуатаційний термін служби матеріалу;

5. Не забувайте залишати зазори вздовж стіни, це необхідно по технології укладання дощок ламінату. Для забезпечення рівного та стандартного відступу використовуються спеціальні будівельні клини;

6. Мінімальна довжина ламелей повинна становити не менше 30 сантиметрів.

укладання ламінату на балконі

Пам'ятайте! Якщо ви проводьте Капітальний ремонт балкона, тоді починайте зі стелі і стін, укладання статі є завершальним етапом.

По завершенню всіх робіт не варто розслабляти, оскільки забути про покриття з ламінату не вийде. Матеріал вимагає уваги і періодичного прибирання. Порушення правил експлуатації і очищення поверхні може призвести до втрати зовнішнього вигляду і цілісності ламінату, тому рекомендуємо виключити:

1. Засоби, які мають у своєму складі луг або інші агресивні кислоти;

2. Використання жорстких щіток і металевих губок;

3. Миючий, призначений для інших типів поверхня.

Як бачите, ламінат є підходящим матеріалом для укладання на балконі, головне – правильно підібрати дошки і строго дотримуватися правил і послідовності укладання.

Читать далее

Догляд за штучною травою для тенісу. Практичні поради

Штучний газон для тенісу – це не тільки чудова альтернатива живій траві, але і забезпечення комфортних умов в процесі гри. Якщо порівнювати штучну траву для тенісу натуральною травою, то у першого варіанту спостерігається ряд переваг:

1. Прекрасні амортизуючі властивості;

2. Стійкість до різних механічних пошкоджень;

3. Зберігає привабливий зовнішній вигляд на весь період експлуатації;

4. Не викликає проблем в монтажі.

Спортсмени дуже задоволені штучною травою для тенісу CCGrass та іншими фірмами, оскільки її можна експлуатувати протягом цілого року. Також, матеріал знижує ризик отримання травм гравців. За рахунок щільності і висоти ворсу, трава поглинає основну силу удару.

Мінімальний термін служби штучного покриття становить 10 років. За умови дотримання правил догляду, цей період істотно збільшується. 

Інструкція по догляду вимагає виконання таких критеріїв:

1. Восени, в період опадання листя, необхідно постійно очищати поверхню корту. Якщо цього не робити, то процес гоніння змінить властивості матеріалу;

2. При виявленні бур'янів, їх необхідно видалити як можна швидше;

3. щотижня проводите перевірку покриття, слідкуйте, щоб воно було рівномірно покрите засипним матеріалом, а ворс був рівномірним і рівним. Якщо ви не забезпечите належну кількість матеріалу, знос трави відбудеться набагато швидше;

4. зайві предмети і бруд не повинні знаходитися на поверхні довгий час, найкраще здійснювати прибирання з певною періодичністю;

5. Те ж саме стосується ближньої території, вона повинна підтримуватися в чистоті.

Перераховані пункти є мінімальними вимогами, які вказуються в інструкціях. Вони вирішують проблеми в одному напрямку. Також, необхідно користуватися спеціальним обладнанням, яке допомагає стежити за робочим станом поверхні. До ним відносяться:

1. Пилосос для видалення пилу і листя;

2. Совки з дерева або пластику;

3. Щітки і мати, призначені для розчісування і додання форми трави.

Крім цього фахівці рекомендують звертатися в спеціальні компанії, які надають послуги глибокого очищення штучної поверхні.

Багато ігнорують прибирання штучної трави, і здійснюють її вкрай рідко, однак, вони вкрай недооцінюють важливість цього процесу. Адже експлуатаційний термін істотно знижується, якщо не проводити очищення поверхні. В результаті цього, зовсім скоро доводиться оновлювати покриття, а винні нібито недоброякісні виробники.

Тому вкрай рекомендуємо строго слідувати вказівкам в інструкції по догляду за штучним газоном, і пам'ятайте, догляд необхідний будь-якому покриттю, незалежно від його вартість.

Читать далее

Як вибрати ламінат для дитячої кімнати? Секрети вибору

Підібрати ламінат для дитячої – справа не з легкий. Адже матеріал повинен повністю відповідати стандартам якості, відповідати нормам безпеки, мати тривалий термін служби і виглядати привабливо. Даний матеріал підходить під перераховані вимоги, але неякісні моделі трапляються. Щоб уникнути помилок, необхідно знати основні критерії вибору ламінату, про які ми поговоримо в даній статті.

Багато хто задається питанням, чому саме ламінат вважається ідеальним варіантом для дитячої? Справа у тому, що діти, особливо маленькі, досить активні, грайливі і норовлять що-небудь зламати. Правильно підібраний матеріал неможливо зіпсувати, навіть якщо дуже сильно захочеться. 

Слід виділити й інші позитивні сторони матеріалу:

1. Широке розмаїття;

2. Складається з екологічно чистих складових, не виділяє шкідливих токсинів;

3. Не боїться води і вологи. Для дитячої це дуже вигідно, так як в кімнаті часто проводиться вологе прибирання;

4. Якщо підібрати правильний клас зносостійкості, ламінат буде служити досить довго, при це не втратить своєї привабливості;

5. < span>з підкладкою підлога буде теплою, і дитина зможе грати на ньому. Якщо ви сумніваєтеся у властивостях ламінату, постеліть зверху килим або встановіть систему тепла підлога.

Як говорилося вище, матеріал відповідає нормам безпеки, однак, зустрічаються виробники, які порушують стандартну технологію і для дешевизни товару, підмішують в нього шкідливі компоненти. 

Визначити безпеку можна кількома способами:

1. Слідкуйте за маркуванням, вона повинна бути Е0, якщо вказано Е1, значить в складі є формальдегід, який шкодить здоров'ю людини;

2. Для дитячої найкраще підійде ламінат, який оброблений спеціальною речовиною, відштовхуючим пил. Таким чином, малюк дихає свіжим повітрям, а прибирання проходить набагато легше;

3. Діти досить активні і біганина по слизькому підлозі підвищує ризик отримання травми. Тому підбирайте моделі з протиковзким покриттям.

Враховуючи дані критерії, ви захистите своє чадо від проблем зі здоров'ям.

Давайте тепер поговоримо про зовнішній вигляд. Якщо дитина більш дорослий, найкраще порадитися з ним. Адже він краще знає, що йому подобається і підійде в даному випадок. Для зовсім маленьких, слід враховувати деякі поради. Оригінально використовувати яскраві, насичені кольори або мультяшних героїв. Блакитний колір сприяє розслабленню, зелений сприятливо впливає на нервову систему, синій концентрує увагу.

Також, не варто обмежуватися одним кольором, можна комбінувати кілька. Головне не перестаратися, адже надто насичені і різноманітні кольори не дадуть малюкові спокійно спати.

Зовнішні характеристики і якість безпосередньо залежать від вартості матеріалу, тому не рекомендуємо економити на своїй дитині. До того ж, зробивши хорошу покупку один раз, ви забудете про заміну ламінату на багато років вперед.

Читать далее

Як вибрати ламінат для офісу? Секрети вибору

Приміщення є повністю завершеним після монтажу підлогового покриття, матеріал підбирається залежно від його характеристик. Для офісів рекомендують підбирати міцні, довговічні покриття, які здатні витримувати велику прохідність людей і серйозні навантаження. Найбільш підходящим варіантів є ламінат для офісу. Давайте розберемося з його варіаціями і особливостями вибору.

Матеріал поділяється за класами зносостійкості:

1. 31 – покриття має слабкий захисний шар і використовується в приміщеннях з мінімальною прохідністю;

2. 32 виділяється більшою міцністю. Тому легко витримує сильні навантаження у вигляді жіночих підборів або катання на стільцях з коліщатко. Мінімальний термін служби такого покриття становить 5 років, укладається в офісах, де працюють до 30 співробітників;

3. 33 відноситься до покриттів з підвищеною міцністю і з легкістю справляється з постійною і численною прохідністю. Призначений для великих офісних приміщень.

Серед позитивних якостей ламінату можна виділити:

1. Високий рівень зносостійкості;

2. Тривалий термін служби. Витративши кошти один раз, ви забуваєте про заміну підлогового покриття на багато років вперед;

3. Широке розмаїття кольорів, відтінків і фактур;

4. Виготовляється з екологічно чистих складових і не завдає шкоди здоров'ю.

Тепер ви знаєте основні характеристики матеріалу, можна переходити до критеріїв вибору. Враховує такі нюанси:

1. Кількість працівників в офісі. Звичайно, краще всього придбати ламінат 33 класу і бути впевненим в його характеристиках, але є одне але. Якщо приміщення знімне і викупити його не виходить, зупиніть свій вибір на 31 або 32 класах. Навіть при великій прохідності такий ламінат простоїть в привабливому вигляді 5 років. Якщо офіс належить вам, то не пожалійте грошей на кращі матеріали;

2. Враховуйте кількість, габаритність і вагу меблів. Занадто важкі елементи можуть продавити ламінат;

3. Якщо офіс розташований в багатоповерховому будинку, не виключена можливість затоплення зверху. Подбайте про це заздалегідь і придбайте модель з гідрофобною обробкою;

4. Обов'язково читайте склад, в ньому повинні повністю відсутні токсичні складові, які при випаровуванні наносять серйозний шкода здоров'ю.

Колір підбирається залежно від дизайну офісу, він повинен гармонійно вписуватися в загальну картину і не зливатися зі стінами або дверима.

Підбиваючи підсумки. Можна зробити висновок, що підбір ламінату для офісу не таке вже й просте заняття, однак, враховуючи всі поради і рекомендації, ви не допустите помилку.

Читать далее

Як вибрати ламінат для вітальні? Секрети вибору

Оформлення вітальні має велике значення, оскільки в цій кімнаті сім'я проводити найбільша кількість часу. Оскільки в цій кімнаті приймають гостей, кожна деталь повинна бути в ідеальному стані, і підлога не є винятком. В якості матеріалу. Найкраще зупинитися на ламінаті, він має відмінні технічні та експлуатаційні характеристики, до того ж, його вартість доступна кожному. Однак, слід враховувати деякі правила у виборі ламінату для вітальні.

Серед позитивних якостей матеріалу можна виділити наступні:

1.    Великий вибір квітів, фактур і візерунків. Можна підібрати оптимальний варіант для будь-якого стилю в інтер'єр;< / o:p> < / span>

2.    Пожежна безпека. При контакті з вогнем не спалахує, а також не виділяє шкідливих речовин;

3.    Не втрачає яскравості і насиченості кольору під дією прямих сонячних променів;

4.    Має високий рівень міцності. Навіть важкі меблі не здатні продавити його;

5.    Не викликає складнощів у догляді;

6.    Довгий термін служби;

7.    Достатньо простий в укладанні.

Існує кілька класів зносостійкості, однак, якість може варіюватися в межах одного класу. Досить важливу роль грають складові компоненти. І так, основні критерії, за якими можна визначити низьку якість ламінату:

1. Якщо ви проведете рукою по поверхні і відчуєте, що вона нагадує пластик, відмовтеся від покупки такого матеріал; 

2. Верхній шар, на який нанесений малюнок легко зачепити і відірвати;

3. Ламінат видає різкий і неприємний запах.

Перед покупкою, продумайте колір і необхідні характеристики для матеріалу, вони повинні відповідати вашим вимогам і ідеально вписуватися в загальну картину. Багато покупців допускають одні й ті ж помилки. Щоб не стати одним з них, дотримуйтесь вказаних рекомендацій:

1. Якщо вітальня розташована на сонячній стороні, відмовтеся від темних кольорів. Справа в тому, що на них сильно помітна пил, а сонячні промені підкреслюють її знаходження і кімната виглядає недоглянутою;

2. не варто поєднувати колірну гамму підлоги і стін. В результаті ви отримаєте однотонну коробку, в якій все зіллється. Шпалери повинні бути темніше статі;

3. Якщо квартира не виділяється великою площею, постеліть скрізь однаковий ламінат, це візуально збільшить простір;

4. Якщо бажаєте покласти білий або молочний ламінат, переконайтеся, що в кімнаті є темні елементи декору, які розбавлять надмірну светлоту.

Бажаєте придбати висококласний ламінат для вітальні за вигідною вартістю? Інтернет-магазин «Еніта " надає своїм покупцям широкий асортимент різноманітних моделей на будь-який смак. Усі товари відповідають нормам і стандартам якості, тому ми гарантуємо повне відсутність шлюбу або підробки. Щоб замовити вподобаний ламінат, залиште заявку на сайті або зв'яжіться з менеджером самостійно. При наявності будь-яких питання. Наші фахівці проведуть повну консультацію і нададуть кваліфіковану допомогу.

Читать далее

Ламінат для кухні

Ламінат для кухніКухня-місце, де найчастіше жінки проводять стать життя. Тому, хочеться, щоб вона була комфортною і затишною. При виборі матеріалу для підлоги, слід звернути увагу на ламінат. Адже часто вважають, що він не підходить для кухні. А потрібно просто знати деякі нюанси і правильно вибрати підходящий.

Чому потрібно вибрати ламінат?

По-перше, представлене на ринку різноманітність ламінату дозволяє вибрати будь-який колір і стиль. Він може імітувати: плитку, будь-яку

Як вибрати ламінат?

Важливо звертати увагу на клас, дуже хороший 31 і 32. Часто консультанти рекомендують нижче клас, так як ці класи розраховані на використання в громадських приміщеннях. Найбільш кращим варіантом є ламінат 33 класу. Це: ресторани, магазини, офіси. Але слід враховувати, що чим вище клас, тим більше ламінат стійкий до зносу, волога для нього не страшна, більш стійкий до ударів, подряпин і інших можливих пошкоджень.

Водостійкість дуже важлива якість ламінату для кухні, де вологість підвищена. Важливо вибирати саме такий, він нормально переносить воду, яка на нього потрапляє. Але якщо вода потрапить між стиків і залишиться там тривалий час, то це призведе до збільшення внутрішньої структури і зовнішньої деформації. Щоб цього уникнути, рекомендується під час укладання ламінату обробити стики за допомогою спеціальної мастики і повторювати це через деякий час, в процесі експлуатації. Це допоможе захистити від вологи. 

вибирати необхідно саме водостійкий, так як він підходить навіть для ванної кімнати. Від вологостійкого, відрізняється складом деревної плити, в останньому це щільна волокниста структура, а у водостійкого – плита пластмасова і увібрати воду не може, тому і не розбухне. Відрізняється і верхній шар. У водостійкого ламінату - це міцний клейовий склад, з його допомогою наносять декоративний шар, а закріплюється шаром полімеру, який відштовхує воду. І служить надійним захистом від пошкоджень і вологи.

Як би там не було, потрібно намагатися, щоб ламінат не контактував занадто довго з водою і прибирати рідину протягом п'ятнадцяти хвилин.

Ми рекомендуємо наступні колекції ламінату для кухні (перехід за посиланням)

у кожного матеріалу є свої недоліки і у ламінату теж:

- Якщо це не вологостійкий, то боязнь вологи це найбільший недолік ламінату. У ситуації якщо на кухні протекла вода і вдома нікого немає, то можливо доведеться цілком міняти покриття. 

- Дзвінкий. Кроки по ламінату дуже чутні, щоб цього уникнути - необхідно покласти килимок. 

- В складі, як і будь-якого деревного матеріалу, є формальдегід, який згубно впливає на організм людини. Тому потрібно звертати увагу на маркування. Якщо є знак Е-1, то кількість небезпечної речовини мінімально і безпечно для життя.

Таким чином, вибравши для кухні ламінат, можна отримати цілком пристойне, якісне, довго служить покриття. Він не вимагає особливого догляду. Досить протерти трохи вологою ганчіркою. Можна застосовувати спеціальні засоби. Важливо не економити і звернути увагу на клас і характеристики.

Читать далее

Осіння новинка! Ламінат Kastamonu Floorpan

Ламінат Kastamonu Україна

Orange, Black, Ruby - нові колекції ламінату Kastamonu Floorpan

Kastamonu Floorpan - осіння новинка в магазині підлогових покриттів Enita.com.ua. Кастамону це багатий вибір на будь-який смак, він представлений великий вибір декорів, в асортименті заводу більш 50 кольорів. Технологічна лінійка дозволяє виготовляти ламінат від 31 до 32 і 33 класу.

У нас в наявності ви можете придбати такі колекції ламінату:

32 клас RED, BROWN, ORANGE

33 клас BLACK, RUBY

Компанія була Kastamonu заснована в 1969 році холдингом HAYAT, який почав роботу аж в 1937 році. На сьогодні Kastamonu мають заводи в Туреччині, Румунії, Болгарії, Боснії і Герцеговині, Росії. Це близько 4 млн м2 відкритих і 0,9 млн м2 критої площі. Річний обсяг виробництва деревних плит становить 4,55 млн м2 з яких 2 млн м2 МДФ і 2,55 млн м2 ДСП. KASTAMONU входить в 5-ку найбільших компаній деревопереробної галузі в Європі. Компанія спеціалізується на виробництві деревних плит МДФ, ДСП, ламінованих підлогових покриттів, дверних накладок і меблевих панелей. Її річний оборот в 2015 році склав близько 900 млн. доларів.

Новітні технології і висока якість продукції в сукупності з турботою про довкілля дозволили компанії завоювати довіру мільйонів споживачів в усьому світі. Цей успіх надихнув KASTAMONU на досягнення нових висот. І компанія звернула свій погляд на український ринок.

В Україні KASTAMONU – відносне нове ім'я. Однак у своєму історичному ареалі – країнах Близького Сходу і Північної Африки, а в останні 15 років – на Балканах і в Східній Європі продукція компанії заслужила бездоганну репутацію і користується стабільно високим попитом.

Компанія залучає провідних фахівців галузі, використовує новітні технології та інвестує в найсучасніше німецьке обладнання. Керуючись принципами раціонального і бережливого природокористування компанія Кастамону випускає продукцію, що відповідає найвищим вимогам і світовим стандартам.

Купити ламінат Kastamonu ви зможете в нашому інтернет магазині Еніта в Києві, Кривому Розі з доставкою по всій Україні. Подивитися зразки Kastamonu ви зможете в нашому виставковому залі, або на сайті https://enita.com.ua/category/kastamonu/

Читать далее

Що краще вибрати вінілову підлогу або лінолеум?

Виниловый ламинат

Здійснюючи ремонт у квартирі, багато хто задається питанням, який вид підлогового покриття вибрати? Як правило, зупиняються між двома: вініл або лінолеум. Якщо їх порівнювати, то кожен з них має певні переваги і недоліки. Тому, щоб остаточно розібратися, необхідно порівняти вінілову плитку і лінолеум. У даній статті ви дізнаєтеся всю необхідну інформацію, яка допоможе зробити остаточний вибір.

Для початку розберемося в основних характеристиках кожного з матеріалів.

І так, лінолеум має досить багато плюсів, серед яких можна виділити:

  • Володіє високим рівнем звукоізоляції. Матеріал гасить шум, що підходить для багатоповерхових будинків. Сусіди знизу не почують ваших кроків і біганини дітей;
  • Теплоізоляція. Завдяки багатошаровості матеріалу, він добре утримує тепло. Так як лінолеум монтують на минуле покриття, така умова укладання, то ця якість збільшується в два рази;
  • Стійкість до води і вологи. Складова компоненти не вбирають вологу. Тому покриття допускається до укладання в приміщеннях з підвищеною вологістю: кухня, ванна кімната. Йому не страшний прямий контакт з рідиною, навіть якщо ви проллєте на нього відро води, нічого страшного не трапитися. Також, допускається монтаж лінолеуму у відкритих альтанках;
  • Широкий асортимент. Завдяки величезному вибору квітів, малюнків і візерунків можна підібрати ідеальний варіант на будь-який смак;
  • Легкість монтажу. Для укладання лінолеуму не потрібно спеціальних навичок і досвіду робіт. З цією справою впорається повний новачок.
  • Плитка ПВХ являє це покриття, що складається з декількох шарів, яке захищає підлогу від пошкоджень, при цьому має привабливий зовнішній вигляд.
Винил на кухне

Вінілова плитка, також має свої позитивні характеристики:

  • Високий рівень вологостійкості. Матеріал не втратить своєї привабливості і функціональності навіть після серйозного потоп. Також, він має властивість утримувати воду. Якщо прорве труби. Плитка не дасть рідини просочитися до сусідів;
  • Не реагує на хімічні речовини. Вініл не змінює колір, не руйнується під дією миючих засобів з серйозним хімічним склад. Такою властивістю не можуть похвалитися багато дорогих покриття для пола;
  • Пожежна безпека. При контакті з вогнем плитка не розгорається, а навпаки утримує полум'я;
  • Не накопичує статичну електрику, в результаті чого на ньому не збирається пил. Даний пункт дуже подобається домогосподаркам;
  • Має високу міцність. Падіння важкого предмета не здатне завдати шкоди поверхні;
  • Виготовляється з екологічно чистих складових, які не викликають алергічної реакції і не завдають шкоди здоров'я людини;
  • Матеріал здатний гасить невеликий шум;
  • На покритті є захисний шар, який не дозволяє поверхні стиратися, втрачати колір під дією прямих сонячних променів, і швидко зношуватися;
  • Монтаж досить простий. Тому з ним впорається навіть недосвідчений ремонтник.

Що краще вініловий підлогу або лінолеум?

Тепер ви знаєте основні позитивні характеристики обох матеріалів. Однак, варто враховувати, що далеко не кожен вид того чи іншого лінолеуму може похвалитися подібними плюсами. Якість залежить від обраного Вами виробника, вартості покриття і його складових компонентів.

Плитка з вінілу теж має негативні моменти: низький рівень теплоізоляції, а також по поверхні н зовсім приємно ходити босоніж. Більше виділити нічого.

Монтаж вінілової плитки і лінолеуму повинен здійснюватися виключно на рівну поверхня підлоги, в іншому випадку, зовсім скоро ви виявите горбики і злам матеріалу. За часом виграє лінолеум, так як потрібно тільки розстелити і закріпити його по краях. У випадку з плиткою потрібно приділити увага кожному елементу.

Якщо порівнювати по терміну служби, то перемагає вініл. Хоча обидва виділяються тривалої експлуатацією, плитка має більш високий рівень міцності і стійкості до ультрафіолетові промені. При пошкодженні покриттів їх заміна здійснюється по-різному. У випадку з плиткою замінюється погана деталь, а в лінолеумі доведеться ставити намет того ж кольору, або міняти покриття повністю.

Якщо ви так і не змогли зробити вибір на користь одного матеріалу, то можна поєднати обидва. Нерідко професійні дизайнери комбінують кілька матеріалів, в результаті чого виходить оригінальний і привабливий підлогу. Головне-це правильно підібрати структуру покриттів і гармонійно поєднати їх за фактурою колір.

Кращі варіанти вінілової підлоги

SPC FreeStep 420.00 грн/м2
Grabo Domino Stone 416.83 грн/м2
MoonTile Pro 421.50 грн/м2
Tarkett Epic 452.23 грн/м2
Balterio Gloria Rigid Click 1383 грн
ADO Laag Viva 411.28 грн/м2
Читать далее

Як вибрати тепла підлога під плитку? Кабель або інфрачервоний?

Останнім часом система теплий пол користується великою затребуваністю і популярністю. Це не дивно, адже вона забезпечується додатковий комфорт і може використовуватися в приміщеннях різного призначення, в більшості випадків-це кухня, санвузол або ванна кімната.

На сьогоднішній день, сучасний ринок пропонує неймовірно широкий асортимент різноманітних варіантів, тому багато покупців плутаються і бояться допустити помилку. В цій статті ми надамо всю необхідну інформацію, яка допоможе зробити правильний вибір.

Найбільш поширеним варіантом утеплення підлоги, є електрична система, яка виділяється такими перевагами:

1. Не прив'язана до загального опалення;

2. Не вимагає ідеально рівної поверхні;

3. Для монтажу не знадобиться велика кількість матеріалів та інструментів;

4. Не займає багато часу на установку;

5. Можливість здійснювати регулювання ступеня нагріву;

6. При поломці системи не буде додаткового шкоди, на відміну від водяних теплих підлог;

7. Підходить під різні типи підлогових покриттів, монтаж проводиться під плитку, під ламінат, під лінолеум та інші.

Якщо ви вирішили зупинити свій вибір на користь електричної системи, на цьому все не закінчується, тепер необхідно визначитися з різновидом таких систем:

1. Нагрівальний кабель. Це надійний варіант, який віддають перевагу багато. Установка здійснюється наступним чином: на підготовлену поверхню укладається кабель, він повинен приймати форму змійки і закріплюється за допомогою спеціальних затискачів.

Єдиним недоліком є те, що необхідно забезпечити стяжку товщиною не менше 40 міліметр. Однак, його плюси повністю перекривають невеликий мінус: кабель дозволяє здійснити укладання зручним чином, тобто обійти різні перешкоди;

2. Нагрівальний мат. Можна сказати, що це той ж самий кабель, але вже з підготовленою поверхнею. Кабель прикріплений до монтажній сітці виробником, система згортається в рулон для зручності транспортування. Оскільки кабель захищений сіткою, то можна укладати підлогове покриття без попередньої стяжки. Якщо ви сумніваєтеся в безпеці система. Тоді можна покрити поверхню самовирівнюючою сумішшю, її товщина повинна становити не менше 3 міліметрів;

3. Плівкова тепла підлога. Також, дана система має назву інфрачервона тепла підлога. На самому початку він використовувався під ламінат або лінолеум, але через деякий час і деяке удосконалення, така підлога підходить і під інші покриття, навіть під килим.

За умови монтажу під плитку, необхідна серйозна підготовка, а саме жорстка основа, шар гідроізоляції і покриває плівка. В результаті цього вам доведеться витратити не маленьку суму, що в кілька разів більше, ніж використовувати кабель. Також, до негативним сторонам слід віднести відсутність заземлення. Якщо приміщення з високим, навіть середнім рівнем вологість, то від установки плівкового теплої підлоги краще відмовитися.

Ми перерахували основні моделі системи теплої підлоги, далі вибір залишається за вами. Уважно вивчіть позитивні і негативні сторони, визначитеся з приміщенням і покриттям підлоги. Також, не забувайте про виробника, не варто брати першого-ліпшого, уважно вивчіть його історію, почитайте відгуки. Фахівці рекомендують звертатися до перевіреним часом постачальникам, вони зацікавлені в своїй репутації і не пропонуватимуть шлюб або підробку. Якщо бажаєте придбати висококласну систему тепла підлога, інтернет-магазин "Еніта" надає широкий вибір якісного за демократичними цінами.

Читать далее

Як правильно вибрати плінтус для підлоги?

плінтус виконує дві функції: приховує сполучні шви між підлогою і стінами, а також робить приміщення більш привабливим і естетичним. Якщо поставитися до вибору даного елемента безвідповідально, то можна істотно нашкодити дизайну кімнати, і навпаки, якщо підібрати плінтуса правильно, то приміщення виділиться і сховає деякі недоліки. У даній статті вам буде надана основна інформація про плінтуси і правила його вибору.

як вибрати плінтус

З якого матеріалу виготовляють плінтус?

В першу чергу необхідно орієнтуватися на вихідний матеріал. Сучасний ринок пропонує величезна кількість варіантів, давайте розглянемо деякі з них:

1. Пластик відноситься до найпоширенішого варіанту, який виділяється помірною вартістю. Також, ідеально поєднується з ламінатом. Плінтус складається з двох елементів: перший з'єднувальний, другий декоративний. Плюси: широке різноманітність, не втрачає своїх властивостей при контакті з водою. Недоліки: занадто вразлива до механічних пошкоджень;

2. МДФ, для виробництва використовуються деревні відходи, що додає якоїсь натуральності. МДФ обклеюється спеціальними плівками, що надає плінтусу більшої привабливості. По вартості ідентичні з пластиком;

3. Натуральне дерево – це один з найкращих матеріалів, так як його зовнішній вигляд свідчить про наявність гарного смаку у власника, а також він істотно вдосконалює приміщення. Щоб матеріал не псувався під впливом зовнішніх факторів, його покривають спеціальними просочення. Ціна такого плінтуса не маленька, але можна заощадити, підібрати дешевші породи дерева;< / o:p>

4. Кераміка отримала своє застосування у ванних кімнатах і санвузлах. Таким плінтусам не страшна волога, вони досить міцні і надають приміщенню унікальності та ексклюзивності;

5. Штучний камінь. Один з найдорожчих варіантів, які не використовуються в звичайних будинках. Як правило, камінь віддають перевагу люди з високим рівнем достатку, та й привабливо виглядають вони у приміщеннях з великою площею;

6. Алюміній. Міцний матеріал, який може бути представлений в натуральному кольорі або пофарбований в будь-який інший. Використовується в приміщеннях з великою прохідністю, так як він не боїться вологи, пошкоджень, служить максимально довго, і його вартість прийнятна.

каталог плінтусів

Як вибрати розмір плінтуса?

Крім матеріалу слід звертати увагу на розмір плінтуса. Кімнати з маленькою площею більше поєднуються з тонкими елементами, а їх колір повинен підходити до тону стін. Для просторих приміщень використання тонкого плінтуса категорично заборонено, так як він спотворює кімнату, спотворивши геометрію.

Особливості монтажу

звертаємо ваше увага, що в залежності від вихідного матеріалу, все плінтуса мають різні процеси і етапи монтажу. Щоб не вдаватися в подробиці кожного, давайте розглянемо, як проводиться установка одного з них, наприклад, пластика.

Плінтус закріплюється до стін за допомогою спеціальних дюпелей. Головна особливість цього в тому, що якщо власник квартири зважиться на заміну шпалер, то йому не доведеться знімати плінтус, досить акуратно зняти верхню частину і все. Як правило, він ідеально поєднується з такими покриттями, як лінолеум або ламінат.

 

Перед початком робіт необхідно перевірити, чи немає в місцях кріплення будь-яких засобів комунікацій, щоб не завдати їм шкоди. Монтаж складається з декількох етапів:

1. Роботи необхідно починати з кута, з'єднавши два плінтуса, перевірте правильність їх установки і зробіть отвори для дюпелей. Мінімальна відстань між ними має становити 40 сантиметрів, якщо стіна не рівна, то щоб уникнути зламу матеріалу ця відстань скорочується;

2. в зроблені отвори вставте пластикові дюпелі. Фахівці рекомендують забити їх до половини, а після вкрутити. Це не дасть пластику тріснути від різкого стиснення. Після виконання цього етапу зберіть всю пил за допомогою пилососа, якщо цього не зробити, то вона рознесеться по квартирі і створить додаткові незручності;

3. Далі плінтус закривається декоративними елемент. Стежте, щоб деталі з'єднувалися зі спеціальними канавками, і встановлювалися без проблем. Якщо необхідно застосовувати навіть невелику силу, то необхідно шукати причину цього і усувати її;

4. в місцях, де видно сполучні шви встановлюється стикування, що приховує їх. Також, таке маскування використовується і у кутах.


Тепер ви знаєте основні вибору плінтуса, і сподіваємося наші поради стали для вас корисні, і ви здійсните правильний вибір. Звичайно варто дотримуватися до основних критеріїв, однак, не забувайте про особисті переваги, якщо вам подобається та чи інша різновид, наприклад, поєднання тонкого плінтуса зковроліном , то обов'язково реалізуйте це.

Читать далее

  << Назад   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   Далі >>

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток