• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Статті RSS 2.0

7 характеристик якісного ламінату

Вибір ламінату дуже широкий – можна знайти моделі на будь-який смак різного кольору та фактури, від різних виробників. Його так багато, що зорієнтуватися у всьому цьому розмаїтті непросто. Як підібрати ламінат високої якості, а не погані підробки, які почнуть завдавати неприємностей? Зробити це можна за низкою ознак:

ламінат

Ціна. Найочевидніше – надто дешево високоякісний ламінат не продадуть. Якщо ціна підозріло низька в порівнянні з іншими моделями, це говорить про те, що якість панелей залишає бажати кращого, а напевно, і екологічні характеристики матеріалу теж – він може виявитися просто токсичним. Навіть якщо ні, довгої служби від дешевого ламінату чекати не варто. Дешевизна та низька якість відрізняють насамперед китайську продукцію. Російська рівнем вища, а тим паче європейська.

Запах. Якісному покриттю сильний запах не притаманний. Якщо ви його не вловлюєте, то все добре, а його наявність безумовно говорить про те, що контроль якості при виготовленні був невисокого рівня, і результат вийшов відповідний. Такий ламінат може виявитися небезпечним для здоров'я.

Маркування. Якщо товар брендовий, на ньому завжди вказується країна виробництва. Низькоякісний товар може взагалі не мати маркування, або вона сумнівна – це можуть бути навіть підробки під відомі бренди, при уважному читанні їх маркувань часто можна знайти помилки.

Колір та малюнок. Кращі виробники звертають особливу увагу на якість малюнка – покупцям дається вибір з безлічі різних кольорів та стилів, фактура теж може відрізнятися. Якщо це імітація дерев'яної підлоги, візерунок на панелях повинен якнайменше повторюватися – і чим більше цей малюнок унікальний, тим вищі шанси, що і сам ламінат виявиться високою якістю. Зворотний бік ламелі, якщо він виготовлений в Європі, зазвичай бежевий, а коричневий колір вказує на Китай.

Характеристики. Слід враховувати клас ламінату. У будинках і квартирах можна використовувати ламелі до 20 класу, але таке трапляється нечасто. Зазвичай використовується ламінат 31-33 класу, а також ламінат краще 34 клас – у нього відмінні показники зносостійкості, тому він буде служити дуже довго. Якщо рівень вологості у приміщенні високий, варто купити вологостійкий ламінат.

Тип кріплення. Найнадійніше замкнуті замки, так що найкраще віддавати пріоритет ламінату саме з таким типом кріплення. Вони чудово показують за рахунок стійкості до невеликих змін розмірів дошки, що нерідко трапляється з часом.

Товщина панелі. Надто тонкий ламінат купувати не слід. Довговічність значною мірою визначається товщиною панелі, також вона впливає на звуко- та теплоізоляцію. Тонкі панелі швидко зношуються, із міцністю замків проблеми теж виникають частіше. Тонке покриття є доцільним при монтажі теплих підлог – невелика товщина допомагає прогрівати поверхню рівномірніше та швидше. Варто відзначити, що китайські виробники часто виготовляють ламелі 12,3 на 1215 мм. За таких розмірів високий ризик підробки.

Уважно перевірте якість ламінату, перш ніж купувати його – тоді ви отримаєте не тільки красиву, але також довговічну та безпечну підлогу.

Читать далее

Підлога на першому поверсі – яка найтепліша

Десята частина житлового фонду України – квартири на першому поверсі. Чим менше місто, тим вищий цей відсоток. Часто від покупки квартири на першому поверсі відмовляються, вважаючи, що багато в чому вона занадто незручна. З іншого боку, деякі, навпаки, з радістю купують такі квартири, вважаючи незручності не такими критичними та цілком виправдовуваними знижкою, яку зазвичай на них дають.

Специфіка житла на першому поверсі

У житті на першому поверсі дійсно є особливості – як очевидні одночасно, і ті, про яких не підозрюють мешканці вищих поверхів або навіть власники приватних будинків. Так, з цокольного поверху піднімається холод. на перший поверх припадає основне навантаження в цьому відношенні, вже на другий піднімається куди тепліше повітря.

З підвалом, зазвичай погано вентильованим та вологим, пов'язані й інші проблеми: там багато цвілі, бактерій та інших мікроорганізмів, комах. Все це може іноді проникати на перший поверх, а ось до другого добирається набагато рідше. Абразив із вулиці теж може стати важливою проблемою. Є перший поверх і інші недоліки, але при грамотному підході можна усунути їх або принаймні мінімізувати вплив.

тепла підлога

Як перетворити підлогу в теплу

Готуючись до ремонту на першому поверсі, в першу чергу варто звернути увагу саме на підлогу – вона тут надзвичайно важлива. Спочатку слід підготувати стяжку. Наливна гідроізоляція необхідна – вона захищатиме не від протікання, а від вологи знизу. Коли основа буде підготовлена, настане час вибору покриття для підлоги. Воно має добре виконувати кілька основних завдань:

  • справлятися з абразивом, що наноситься з вулиці;
  • добре поєднуватися із системами обігріву;
  • бути тихим.

Відразу можна відкинути деякі варіанти. Так, паркет не любить абразив і загалом надто примхливий для першого поверху. На ковроліні можуть з'явитися плями, тому про нього варто забути. Звичайна плитка холодна, тому теж не варіант. Найкраще підходять підлоги SPC, адже вони водонепроникні, дуже тихі – ніякого цокання, і при цьому їх без проблем можна підігрівати.

Підлоги SPC можна застосовувати в передпокої, коридорі, на балконі, у ванній та туалеті – словом, скрізь, оскільки вони спокійно переносять вологість, низькі та високі температури.

Що потрібно для монтажу теплої підлоги

Крім придбання ламінату SPC потрібна система «тепла підлога». Для першого поверху найкраще підходить інфрачервона плівкова система. вона забезпечує швидке прогрівання, при цьому повітря не сушиться. Для цієї системи необхідна тепловідбивна підкладка – зазвичай купити її можна там, де і саму систему. Підкладка одночасно стане амортизатором SPC.

Прогрівати взагалі всю площу абсолютно необов'язково, тому варто купити інфрачервону плівку лише на той простір, де немає меблів. Так, на кухню зазвичай потрібно всього кілька метрів, як і на коридор, в решті кімнат все залежить від того скільки там меблів, і від вашого бажання.

Якщо ви раніше не займалися монтажем підлогового покриття та електросистем, самостійно «тепла підлога» краще не робити, а довірити це фахівцям. Тоді відповідальність за монтаж та гарантію будуть нести саме вони. Хоча не можна сказати, що процес такий складний, якщо ви маєте досвід у цьому й потрібні інструменти, нічого не заважає змонтувати систему самотужки.

тёплый пол

Що в результаті вийде

Плюсів дуже багато: з теплими підлогами ви рідше застуджуватиметеся; інфрачервоне випромінювання вбиває багато бактерій, також захищаючи від хвороб; підлога з кам'яного ламінату стійка до вологи, що особливо важливо для першого поверху; нарешті тепла підлога просто забезпечуватиме комфорт. І ось вже частина незручностей проживання на першому поверсі відпала, а переваги ніхто не скасовував: ви не залежите від ліфта, заощаджуєте на доставці, а сама квартира напевно дісталася дешевше за такий же поверх вище – словом, сусідам зверху є чому позаздрити.

Читать далее

День захисника України, Графік роботи


Графік роботи:
14-15 жовтня - вихідні
16 жовтня - з 9:00 -15: 00

Читать далее

Все, що ви хотіли знати про кварц-вінілову плитку: 15 питань про ультрасучасний матеріал

Кварц-вінілова плитка - це інноваційне покриття для підлоги, яке швидко завоювало ринок України і почало користуватися популярністю у дизайнерів. Однак у приватних користувачів накопичилося багато питань до цього матеріалу: на деякі з них надані відповіді нижче.

Чому стики між планками забиваються брудом?

Фаски між плашками кварц-вінілового ламінату періодично забруднюються (як будь-яке інше підлогове покриття). Навіть обробка вологозахисним просоченням та антистатиком не забезпечує повний захист від бруду та грибка. Матеріал треба регулярно мити і протирати, використовуючи при цьому неабразивні засоби для чищення.

Для чого потрібні фаски на плитці?

Фаска плитки може бути скошена по 2 або 4 сторони. Вона необхідна для надання реалістичності та обсягу матеріалу. Фаска робить планки схожими на дерев'яну плиту або паркетну дошку.

Чи можна укладати замкову вінілову плитку одним полотном?

Замковий ламінат може укладатися єдиним полотном без порогів у кімнаті площею до 64 кв. Щоб забезпечити якісний монтаж, необхідно очистити та висушити основу, а також застосувати спеціальний клей-фіксатор.

Як пахне плитка?

Кварцвінілова плитка не пахне. Характерний запах, який з'являється під час її встановлення, можна видалити звичайним провітрюванням. Він виходить не від ламінату, а від клею, основи чи допоміжних матеріалів.

Чи можна використовувати кварц-вінілове покриття у ванній?

У санвузлах та зонах з підвищеною вологістю слід використовувати вінілову плитку з основою з вологостійкого або двокомпонентного клею. Матеріал повинен мати коефіцієнт опору ковзанню R10 або R11.

Чи залишатимуться сліди від габаритних меблів на плитці?

Кварцвінілова плитка має хороші показники зносостійкості, але згодом на ній можуть з'явитися відбитки гострих чи тонких ніжок меблів. Щоб цього не сталося, рекомендується використовувати спеціальні накладки на меблеві вироби, які збільшать площу зіткнення з покриттям для підлоги.

Яка плитка краще: замкова чи клейова?

Замкові та клейові плитки - рівноцінні матеріали, доречність застосування яких визначається технічними характеристиками та призначенням об'єктів:

  • Замковий кварц-вініл підходить для кабінетів, офісів чи квартир. Його можна встановити самостійно, доклавши мінімум зусиль.
  • Клейове підлогове покриття використовується для комерційних та виробничих об'єктів з великою прохідністю.

Чи потрібно ґрунтувати бетонну стяжку перед укладанням?

Як правило, монтаж вінілового ламінату не вимагає ґрунтування. Для якісного зчеплення буде достатньо хороших адгезійних властивостей клею. Грунтовка може знадобитися, якщо:

  • заливка фінішної підлоги була зроблена понад півроку тому;
  • по бетонній стяжці ходили;
  • основа має відшарування.

Як визначити клас зносостійкості плитки?

Клас зносостійкості плитки ПВХ визначається товщиною її верхнього шару:

  • 0,2-0,3 мм. 30-31 класи. Матеріал підходить для побутового використання.
  • 0,4 мм. 32 клас. Допускається напівкомерційне використання.
  • 0,5-0,55 мм. 34-42 класи. Можливе використання без обмежень у житлових та комерційних об'єктах.
  • 0,7 мм. 43 клас. Покриття має посилений захисний шар, тому може встановлюватися в приміщеннях з високою прохідністю.

Яку підкладку можна використовувати для кварц-вінілу?

Підкладка - це демпфер, що гасить механічні коливання матеріалу. Багато виробників випускають кварцвініловий ламінат з фірмовою підкладкою, тому не потрібно встановлювати додатковий амортизатор. Якщо плитка не має демпфера, для неї можна використовувати спеціальну підкладку з антисліп-покриттям.

Як прибрати подряпини на плитці?

Щоб прибрати глибокі та дрібні подряпини на плитці LVT, SPC, WPC, необхідно:

  • відполірувати поверхню наждачкою P320, протираючи поверхню в напрямку подряпини;
  • повторити процедуру наждачним папером P500 або P800, коли більша частина подряпин буде затерта (при цьому необхідно періодично перевіряти краї подряпини та полірувати матеріал від повної гладкості);
  • розгладити краї глибоких подряпин і втерти в них автомобільний віск, акуратно витираючи надлишки;
  • вимити підлогу за допомогою спеціального препарату.

Чи можна клеїти замкову плитку при безпороговій установці в місцях з підвищеною вологістю (санвузлах, ванних, саунах)?

Безумовна установка не передбачає часткового приклеювання матеріалу. У цій ситуації є 3 шляхи вирішення:

  • зробити термічний розрив;
  • приклеїти замкову плитку у всій квартирі;
  • використовувати у всіх приміщеннях клейовий кварцвініловий ламінат.

Чи можна використовувати кварц-вініл на неопалюваному балконі?

На балконі можна використовувати LVT та SPC ламінат, т.к. цей матеріал здатний витримувати вплив низьких температур. І те, й інше підлогове покриття краще приклеїти. Через температурні перепади у неприклеєної замкової плитки можуть ламатися замки, що стане причиною її швидкого зносу.

Як поєднується кварц-вінілове покриття з теплою підлогою?

Кварц-вініловий ламінат можна монтувати на теплу підлогу, але при цьому потрібно контролювати температуру нагрівання до +28°С. Для цього рекомендується встановлювати термодатчики в зоні розташування покриття та інтегрувати їх в систему “Розумного будинку”. У цьому випадку, коли досягнуто певних температурних значень, функція нагрівання буде автоматично вимикатися.

Однак тепла підлога повинна періодично вимикатися, тому що. при тривалому температурному впливі ПВХ-плитка може розм'якшуватися. Також не рекомендується класти клейове кварцвінілове покриття на плівкову теплу підлогу. Через певну складність температурного регулювання і неможливість забезпечити твердий базис ламінат може бути непридатним.

Чи можна закріплювати замковий кварц-вініл на стінах та інших вертикальних поверхнях?

Кварц-вініла плитка може бути приклеєна на стіну. Для цього її слід правильно підготувати, висушити та обробити “Ротбандом” або будь-який інший якісною штукатурною сумішшю із пластифікаторами. Однак між замковими та клейовими моделями варто віддавати перевагу останнім: вони не будуть навантажувати стіну та зможуть забезпечити краще зчеплення.

Читать далее

У чому різниця між SPC, LVT та WPC?

Кварц-вінілова плитка - це багатошарове покриття для підлоги, яке відрізняється гнучкістю, екологічністю, довговічністю. Виробництво матеріалу щоденно модернізується, завдяки чому виникають нові модифікації. Найбільш популярними видами цієї плитки є покриття SPC, LVT, WPC.

SPC-плитка

SPC-плитка

SPC (Stone Polymer Composite) плитка - це тверде покриття для підлоги на мінерально-полімерній основі, що складається з полівінілхлориду і карбонату кальцію. Її головною особливістю є переважання мінерального наповнювача, т.к. полімер у ньому виконує лише сполучну функцію, забезпечуючи якісне скріплення подрібненої кам'яної породи.

Характеристики

Особливості будови зумовлюють унікальні фізико-хімічні характеристики плитки SPC, до яких можна віднести:

  • висока щільність (1900-2100 кг/м3);
  • зносостійкість 43 класу;
  • можливість витримувати шум до 21 дБ (у разі укладання з підкладкою).

Ламінат SPC добре поєднується з теплою підлогою і витримує нагрівання до 40°С.

Переваги

До основних переваг SPC-плитки можна віднести:

  • Висока стійкість до механічних пошкоджень.
  • Довговічність. У разі правильного застосування термін експлуатації ламінату становить 25-30 років.
  • Водостійкість. У складі матеріалу немає компонентів, які можуть вбирати вологу.
  • Екологічність. SPC-плитка на 70-80% складається з нешкідливого вапняку та високоякісного полівінілхлориду, а тому вважається екологічно чистим матеріалом. При її виготовленні не використовуються токсичні речовини та сировина з радіаційним фоном.
  • Легкість монтажу. Під час встановлення виробу не потрібні компенсаційні зазори біля стін.

Планки SPC ретельно обробляються спеціальними антибактеріальними складами, що мінімізує ймовірність появи цвілі або грибка по краю.

Недоліки

Основними недоліками SPC ламінату є:

  • велика витрата при монтажі;
  • висока вартість;
  • велика вага (одна планка важить до 2 кг).

LVT-плитка

LVT-плитка

LVT (Luxury Vinyl Tile) плитка - це багатошарове вінілове покриття. Матеріал виготовляється методом гарячого пресування. У його основі лежить полівінілхлорид, якого додаються різні пластифікатори чи стабілізатори. LVT-плитка складається з великої кількості шарів, основними з яких є:

  • Захисна плівка завтовшки 0,7 мм (UV Layer). Вона відповідає за збереження кольору та мінімізує витрати на технічне обслуговування.
  • Зношистий шар (Wear Layer), що захищає основу від механічних пошкоджень або стирання.
  • Декоративна плівка (HD Color Film), що забезпечує реалістичну імітацію деревини, каменю, рослинних орнаментів.
  • Базовий PVC шар. Основа з полівінілхлориду забезпечує міцність, надійність, еластичність усієї конструкції.
  • Тонке склополотно (Fiberglas). Цей шар містить певні геометричні розміри ламінату.
  • Нижній PVC шар, що забезпечує якісне зчеплення з клеєм на підставі підлоги.

Характеристики

LVT вінілова плитка має такі технічні характеристики:

  • щільність - 1700 – 1900 кг/м3;
  • зносостійкість: 34-42 клас;
  • висока стійкість до фізичних впливів за ISO 16581, ISO 4918.

Матеріал не сприяє розвитку патогенної мікрофлори, пригнічуючи зростання вірусів або бактерій (завдяки спеціальному антисептичному обробленню).

Переваги

Поширеність LVT-ламінату на території Європи, США та країн Митного союзу обумовлена його численними перевагами, до яких належать:

  • 100% вологостійкість;
  • стійкість до вологих або температурних перепадів;
  • простість догляду;
  • екологічність (клас Е0);
  • стійкість покриття до ультрафіолетової дії;
  • вогнестійкість;
  • зручність установки (LVT-ламінат добре ріжеться, завдяки чому його можна укладати навіть у важкодоступних місцях).

LVT-плитка вважається універсальним покриттям для підлоги. Її можна використовувати для декорування інтер'єрів у будь-якому дизайнерському стилі (прованс, бароко, мінімалізм, арт-деко).

Недоліки

LVT-плитка має мало недоліків. Основними мінусами є висока вартість та вразливість до гострих предметів. Також цей ламінат відрізняється високою вимогливістю до якості основи: його можна класти виключно на рівну, суху, повністю очищену бетонну стяжку без перепадів.

WPC плитка

WPC-плитка

WPC (Wood Polymer Composite) плитка - інноваційне модульне вінілове покриття, що має жорстку спінену основу зі спеціальним стабілізаційним шаром. Матеріал складається з ПВХ, карбонату кальцію (вапняку), деревного борошна і агента, що спінює. Він має пористу структуру, через що не може забезпечити хорошу водонепроникність: при тривалому контакті з водою WPC плитка може трохи змінювати розмір.

Характеристики

WPC ламінат має найгірші експлуатаційні та технічні характеристики (порівняно з LVT та SPC):

  • щільність дорівнює 950-1050 кг/м3;
  • клас зносостійкості: 34-42 (чим менше у складі виробу деревного борошна, тим вищий його клас зносостійкості);
  • низький рівень стійкості до появи подряпин (потрібне встановлення підкладки, а також використання спеціальних накладок для ніжок меблів).

Переваги

WPC-плитка має такі переваги:

  • можливість інтеграції з інфрачервоним обладнанням (воно погано поєднується з LVT та SPC ламінатом);
  • компенсація нерівностей чорнової підлоги (досягається високою твердістю плити);
  • легкість монтажу;
  • висока вогнестійкість;
  • невелика вага;
  • економічність.

WPC-плитка має гарні шумоізоляційні властивості, завдяки чому її часто використовують у бібліотеках або офісах формату open-space.

Недоліки

Деревно-полімерна плитка WPC випускається тільки із замковими з'єднаннями, що скорочує можливості її застосування. Також її мінусами вважаються:

  • Токсичність при сильному нагріванні. При досягненні температури вище 140°С матеріал починає виділяти небезпечний хлористий водень.
  • Неможливість застосування при негативних температурах. WPC ламінат може використовуватися тільки для внутрішнього оздоблення приміщень.
  • Нестабільність розмірів. При монтажі ламінату WPC потрібно залишати компенсаційні зазори біля стін (до 10 мм), щоб уникнути деформацій підлогового покриття при перегріві або переохолодженні.

Яке підлогове покриття вибрати найкраще

Вибір тієї чи іншої кварц-вінілової плитки обумовлюється конфігурацією приміщення та передбачуваною інтенсивністю експлуатації. Перед покупкою підлогового покриття слід проконсультуватися з експертом та оцінити всі переваги та недоліки представлених матеріалів.

Читать далее

Почему кварц-виниловая плитка лучше керамической: 10 преимуществ современного покрытия

Кварц-виниловая плитка (LVP, SPC, WPC) - инновационное напольное покрытие, которое пользуется популярностью во всем мире. Дизайнеры в США, Европе и Китае предлагают этот материал в качестве альтернативы кафелю, т.к. он имеет хорошие эксплуатационные характеристики и респектабельный внешний вид. ПВХ-плитка обладает большим количеством достоинств, которые и обуславливают ее распространение в европейских и азиатских странах.

Высокий уровень влагонепроницаемости

EnitaКоэффициент водопоглощения кварцвиниловой плитки равен 0,03%. Это говорит от хорошей влагонепроницаемости материала. Изделие не впитывает жидкость и не деформируется под воздействием большого количества влаги. В рамках лабораторных исследований было доказано, что поливинилхлоридная плитка может полностью погружаться в воду без риска потери целостности. Испытания проводились как на замковых, так и на клеевых моделях. При этом при выборе напольного покрытия для ванны, санузла, прихожей или кухни эксперты рекомендуют останавливаться на виниловой плитке с клеевой основой, т.к. клей служит дополнительным гидроизолятором.

Хорошую влагонепроницаемость виниловый ламинат унаследовал от линолеума и стандартной кафельной плитки, однако под ним не образуется плесень и грибок (в отличие от других напольных покрытий). Именно поэтому поливинилхлоридная плитка SPC и LVP (LVT) намного чаще остальных материалов используется для монтажа в бассейнах, саунах или санузлах.

Хорошая теплопроводность

EnitaКварцвиниловая плитка SPC, LVT, WPC обладает низким коэффициентом теплопроводности (0,15–0,25 Вт/(м*К)) и отличается равномерным тепловыделением. Ее поверхность быстро нагревается до температуры окружающей среды и никогда не бывает холодной. Благодаря этому ПВХ напольное покрытие часто используется в системах теплого пола с подогревом. Оно может нагреваться до +27°C, не деформируясь и не вздуваясь.

Противоскользящие свойства

Кварцвиниловая плитка (в отличие от обычной керамики, ламината или линолеума) обладает высоким коэффициентом сопротивления скольжению до R11. На таком полу невозможно поскользнуться даже босиком. Благодаря хорошим противоскользящим свойствам ПВХ-плитка часто используется для оформления бассейнов, душевых или саун.

Ударопрочность

EnitaМонолитная кварцвиниловая плитка намного прочнее керамической. Она имеет виниловую основу FOUND, которая отличается хорошей ударопрочностью и эластичностью и отвечает за гибкость ПВХ-ламината. Благодаря этому материал “отпружинивает” любые предметы, воздействующие на его поверхность, и обладает высокой устойчивостью к точечным нагрузкам. Он может выдерживать интенсивную механическую нагрузку в течение продолжительного времени. Уникальные показатели износостойкости позволяют монтировать кварцвиниловое напольное покрытие в коммерческих и производственных помещениях разного назначения.

Простота установки

EnitaУстановить кварц-виниловый пол можно самостоятельно, не имея при этом никаких строительных и монтажных навыков. Для монтажа потребуется минимум инструментов: нож, рулетка, угольник, шпатель, разметочный карандаш и т.д.

При установке любой кварц-виниловой плитки (и клеевой, и замковой) необходимо сначала акклиматизировать материал перед монтажом и подготовить поверхность (она должна быть ровной, твердой, монолитной, чистой и сухой). Только после этого можно приступать к укладке пола и последующему финишному оформлению. Проще всего устанавливается замковый ламинат, который собирается как конструктор без дополнительных приспособлений. Монтаж клеевой кварцвиниловой плитки занимает немного больше времени и состоит из следующих этапов:

  • выравнивание основания с помощью грунтовки и нанесения ровнителя (готовой строительной смеси);
  • нанесение тонкого клеевого слоя на небольшой участок основания;
  • укладка плашек;
  • прокатка плашек валиком;
  • высыхание клеевой основы (плитке требуется минимум 24 часа для полного засыхания).

Легкость восстановления после деформации

EnitaКварц-виниловая плитка имеет 2 защитных слоя из ПВХ и полиуретана. Дополнительно в ее состав могут быть включены различные пластификаторы, стабилизаторы и упрочняющие наполнители, усиливающие стойкость к механическим воздействиям. За счет этого царапины на поверхности винилового ламината возникают достаточно редко, а в случае появления легко маскируются мастикой или полиролью. Также плитка ПВХ отличается хорошей ремонтопригодностью. Любой элемент покрытия можно легко демонтировать и заменить на новый, не вскрывая остальной пол.

Разнообразие декоративного оформления

EnitaПри производстве кварцвиниловой плитки используется технология 3D-печати, с помощью которой можно имитировать любой материал (древесину, камень, шифер, паркет). Различные методы тиснения помогают воссоздавать дощатый пол с сучками, древесными кольцами и следами рубанка или мраморное “холодное” покрытие с характерными переливами. Вариативность декорирования позволяет создавать напольное покрытие в любом дизайнерском стиле (хай-тек, техно, классика, прованс).

Пожаробезопасность

Плитка LVT, SPC, WPC - огнестойкое напольное покрытие, которое соответствует классу пожарной безопасности КМ 2. Изделие не горит, не поддерживает горение и не выделяет ядовитые вещества при сильном нагревании. Оно обладает способностью к самозатуханию, благодаря чему может остановить огонь. Хорошие показатели пожаробезопасности позволяют использовать его в качестве напольного покрытия рядом с аварийными выходами.

Долговечность

Стандартный срок эксплуатации поливинилхлоридной плитки составляет 10-25 лет. Он зависит от:

  • состава используемого ламината;
  • особенностей эксплуатации (температурного режима, режима использования, типа здания, в котором будет установлен пол);
  • качества и регулярности ухода.

Производители предоставляют гарантию на все модели напольной кварцвиниловой плитки. Точный срок гарантийного обслуживания необходимо уточнять при оформлении заказа.

Морозоустойчивость

Физико-химические характеристики кварцвиниловой плитки дают возможность использовать ее при любых погодных условиях. Диапазон рабочих температур для этого материала равняется от -20°C до +30°C, но производители допускают его эксплуатацию и при других температурных режимах. Однако нужно помнить, что при сильном нагревании и охлаждении плитка (из-за содержания в ней пластификаторов) становится достаточно ломкой и уязвимой к механическим нагрузкам.

Краткий вывод

Кварц-виниловая плитка лучше керамической, т.к. она имеет хорошие показатели влагостойкости, ударопрочности и пожаробезопасности. Ламинат SPC и LVP относится к универсальным материалам, которые можно использовать в любых интерьерах. При этом он отличается простотой установки, долговечностью и ремонтопригодностью.

Читать далее

График работы магазина в Киеве на 18.09.2021

18,09.2021 Магазин в Києві за адресою вул. Патріарха Мстислава Скрипника, 48а, (ЖК "Олександрія") не працює. Гарних вихідних

Читать далее

З Днем Конституції Украіни

Графік роботи:

28 червня – вихідний день

29 червня – звичайний графік

Читать далее

Підлоговий камяний ламінат: плюси і мінуси

Чим приваблює покупців кам'яний ламінат і які мінуси виявлені з моменту надходження покриття в продаж.

Підлогове покриття щодня витримує великі навантаження. Для його довгострокового терміну служби слід підходити досить уважно. З більшості існуючих видів особлива увага приділяється кам'яного ламінату - новинка в підлогове покриття. Має він багато позитивних сторін і може застосовуватися в будь-яких видах приміщення - в дитячих садах, лікарнях, в офісах; в основному в приміщеннях з великим навантаженням на підлогу. Кам'яний ламінат добре зіставляється з "теплими" підлогами.

каменный ламинат

Чим вирізняється покриття

Кам'яний ламінат відноситься до композитних матеріалів. Його основа складається з 67-78% карбонату кальцію, решта вініл, який тримає зв'язку. Структура такого підлогового покриття SPC складається з шарів:

  • основа складається з вапняку і полімеру;
  • декор, на підставі фотодруку;
  • якісне покриття;
  • захисний шар від ультрафіолетових променів.

Замкові з'єднання по периметру плитки дають можливість ідеально щільно укладати ламінат. При його монтажі необхідно мати спеціальну підкладку, вона в комплекті відсутній, але без підкладки не обійтися. З її застосуванням значно збільшується ізоляція шуму і звуку, стають вище технічні характеристики, підвищується термін служби.

ламінат з каменю

Плюси підлогового покриття

Підлоговий кам'яний ламінат має боку з хорошими якостями:

  1. Екологічність. Велика складова ламінату - це вапняк, який в природі екологічний і не завдає шкоди здоров'ю. Шкідливі фталати не застосовуються у вигляді пластифікаторів.
  2. Водостійкість. В матеріали додаються полівінілхлорид, через що вода не вбирається і покриття стає повністю стійким до вологи. Добре підходить для туалетної кімнати, кухні, балкона.
  3. Протистоїть появі грибка і бактерій. Наявність полімерного речовини виробляє антигрибкові і антибактеріальні властивості.
  4. Тримає сталу суму. Вологість і температурні перепади не мають впливу на розмір і форму покриття (відсутність щілин і деформації, не розходяться замки).
  5. Огнеупорность. Покриття не піддається впливу вогню і його поширенню, має клас пожежної - КМ 2.
  6. Витримує хімічні впливи. Різні хімічні речовини, такі як луги і кислоти не завдають покриттю шкоди.
  7. Жорсткість. При укладанні повністю приховує наявні дефекти поверхні підстави. Не ковзає. Навіть при постійно вологих підлогах покриття перешкоджає ковзанню через нанесеного спеціального складу, печний від травм.
  8. Не небезпечні механічні дії. Кам'яний ламінат має високу щільність (більше 2000 кг / куб. М.), Через що він схильний до великих навантажень. Повна відсутність слідів від важких меблів, або гострих луків.
  9. Імітація натуральних матеріалів. Нанесений на поверхню покриття декоративний принт, дає матеріалу видимість дорогої деревини або каменю.
  10. Простий в обслуговуванні. Застосовуються звичайні миючі засоби для його збирання.
ламінат з каменю

Негативні сторони підлогового покриття

Мінуси у кам'яного ламінату присутні, але щодо плюсів незначні:

  1. Низькі температури для покриття заборонені, він стає вразливим до крихкості.
  2. Гострі металеві предмети можуть залишити на покритті мітки.
  3. Вартість кам'яного ламінату може перевищувати 1000грн/м2, але якщо пошукати дешеві моделі, то можна придбати за 400-500грн/м2.

Кам'яний ламінат має плюси інших подібних покриттів для підлоги і не має їх мінусів. Термін служби такого матеріалу до 25 років, без втрати наявних властивостей і красивого зовнішнього вигляду.

Читать далее

Кварцвінілова плитка для вашої оселі

Плитка з кварцвініла зовсім недавно з'явилася на ринку підлогових покриттів і трохи відрізняється від керамічної. При виробництві плитки використовують два компоненти: дрібнодисперсний кварцовий пісок і в якості сполучного компонента вініловий склад. Перший і основний компонент плиткової суміші - кварц, мінерал володіє несприйнятністю до фізико-хімічних, атмосферних впливів, високих температур. Другий компонент, працює над зовнішнім виглядом майбутньої плити, відтінками і фактурою.

Кварцвиниловая плитка

Вінілова плита багатошарова, кожен з шарів несе певне призначення. Найнижчий вініловий шар служить підставою, наступний скловолоконний шар наносять для додання жорсткості конструкції і стійкості до механічних впливів, третій шар основна складова вироби - кварцовий склад, від нього залежать фізико-хімічні показники: вологостійкість, міцність, звукопоглинання, вогнестійкість. Широку кольорову гаму, різноманіття фактур, що імітують мармурові плити, природний камінь, дерев'яну структуру, плитці надає другий шар з декоративною плівки. Перший шар складається з прозорою поліуретанової плівки, яка служить додатковим захистом від зовнішніх впливів: подряпин, стирання малюнка.

Кварцвиниловая плитка

Кварцвінілові плити виробляють в двох формах: прямокутної (планка) і квадратної (плита). Монтувати такі плити можна чотирма способами, за якими їх і розрізняють: плита з нанесеною самоклейною смугою, з замком, беззамкова плита, плита для наклейки. Головна умова для укладання плит, наявність абсолютно рівної поверхні з будь-якого будівельного матеріалу, можна без підкладки. При виході з ладу одного елемента, існує можливість заміни тільки цієї частини. По фактурі вироби бувають з шорсткою або гладкою поверхнею.

Кварцвиниловая плитка

З огляду на хороші показники зносостійкості, вологостійкості, плиткою можна покривати підлоги у ванній кімнаті і на кухні, абсолютно не боячись посковзнутися, вона не ковзає навіть при попаданні на неї води. Грунтуючись на антибактеріальних, антистатичних властивостях має сенс застосування в торгових залах, в медичних клініках. Використовуючи всю різноманітність малюнків, текстур і фактур кварц вінілових плит, можна створити неповторний по красі та вишуканості інтер'єр.

Кварцвиниловая плитка

Читать далее

  << Назад   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   Далі >>

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток