• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Статті RSS 2.0

Яким повинен бути лінолеум для нічного клубу, бару чи дискотеки?

Не тільки від музики залежить атмосфера клубів, барів та інших закладів. Впливає на неї і підлогове покриття. Від нього ж залежить і зручність гостей, а також — їх безпеку. Найбільш оптимальним рішенням для нічних клубів і барів вважається лінолеум. Але не зовсім звичайний…

Який лінолеум стелити в громадському закладі?

Класичний лінолеум призначений для укладання в приміщеннях житлових типів. Він теж стійко витримує навантаження і зберігає свої привабливі характеристики протягом тривалого періоду. Але за умови помірних навантажень. Якщо на такому покритті будуть пританцьовувати по 50 чоловік щовечора, то зовсім скоро воно втратить частину своїх характеристик.

линолеум для ночного клуба

Тому побутової підлоговий матеріал в громадських закладах (особливо там, де передбачаються танці) не використовуються. Яким же покриттям застеляють підлогу тут? Варіанта два:

  • Гетерогенний. Багатошарове ПВХ-покриття, ключова особливість якого — міцний поліуретановий захисний шар. Саме останній забезпечує підвищені показники зносостійкості гетерогенного матеріалу.
  • Сценічний. Спеціалізоване покриття, яке використовується в танцювальних студіях, театральних сценах і інших приміщеннях, де проводяться виступи, концерти. Структура такого лінолеуму розрахована на високі механічні дії, що забезпечує його зносостійкість. А його зовнішня частина представлена протиковзким шаром, що підвищує безпеку знаходяться на ньому (а точніше — танцюючих) людей.

Останнє покриття поділяється ще на два типи: стаціонарне і гастрольне. Для укладання в громадських закладах ж зазвичай використовується сценічний комерційний лінолеум стаціонарного типу.

Чому в барах необхідна спеціальна підлога?

Віддавати перевагу спеціалізованому ПВХ-покриттю для укладання в громадських закладах слід не тільки тому, що воно зберігає привабливий вигляд довше. Головна причина вибору такого покриття — безпека. Комерційні підлогові матеріали містять в своєму складі особливі хімічні сполуки, які зменшують ймовірність ковзання. Також за рахунок свого складу, спеціальний лінолеум для бару більш стійкий до подряпин, вм'ятин, тріщин. Він стійко переносить вплив навіть сотень пар шпильок, залишаючись при цьому абсолютно цілим. Як додаткова перевага спеціальних покриттів — простий догляд. Вони легко очищаються від складних забруднень.

Як підвищити безпеку?

Щоб захистити гостей громадського закладу, недостатньо купити лінолеум відповідного типу. Необхідно ще й вірно його укласти. Обов'язковими в даному випадку є два правила:

  • Проклейка лінолеуму по всій площі клеєм максимальної фіксації (рекомендується використовувати поліуретановий клей);
  • З'єднання швів ПВХ-покриття за допомогою гарячого зварювання.

При цьому важливо враховувати і особливості окремих покриттів. Технологія укладання продукції різних виробників може відрізнятися. Пов'язано це з характеристиками покриттів, їх складом. Тому перед тим, як укладати лінолеум для нічного клубу, слід уважно ознайомитися з рекомендаціями виробника. Це істотно заощадить вам час, нерви і гроші!

Читать далее

Лінолеум для дитячого садка або школи - поради щодо вибору

Лінолеум - універсальне підлогове покриття, повсюдно використовується в житлових, побутових, громадських, виробничих приміщеннях. Лінолеум не вбирає грязь, легко миється, швидко висихає. Тому його часто укладають і в різних медичних, освітніх, виховних установах.

Види лінолеуму для дитячих садків, шкіл та інших дитячих установ

До підлогового покриття, яке використовується в дитячих установах, пред'являються найсуворіші вимоги. Дитячий імунітет ще не до кінця сформований, тому малюки більше схильні до розвитку алергії та інших захворювань, ніж дорослі люди.

линолеум для детских садов

Відповідно до сучасних санітарно-епідеміологічним вимогам, лінолеум для дитячого садка повинен:

  • мати антибактеріальне просочення;
  • відповідати нормам пожежної безпеки;
  • володіти звукоізолюючою підкладкою;
  • мати неслизьку поверхню;
  • мати високу механічну стійкість до зношування і пошкоджень.

У дитсадку, школі і іншим дитячому закладі можна використовувати натуральний або синтетичний лінолеум. Натуральний матеріал стійкий до вологи і зносу, має неслизьку поверхню, не накопичує електрику, простий у догляді і нізкотоксічен при загорянні. Його недоліки - це стійкий характерний запах, досить висока вартість і необхідність використання для догляду спеціальних засобів.

Синтетичні матеріали коштують дешевше і характеризуються біологічною інертністю. Вони прості в укладанні і догляді, мають тривалий період експлуатації, стійкі до впливу води і механічних пошкоджень. Мінуси штучних покриттів - здатність притягувати пил, накопичувати на поверхні статичну електрику і виділяти токсичні речовини під час горіння. Ще одним недоліком більшості синтетичних линолеумов є слизька поверхня, особливо в мокрому вигляді.

Як вибрати лінолеум для дитсадка?

Вибираючи лінолеум в школу, слід звернути увагу на наступні характеристики матеріалу:

  • Екологічність, безпека для здоров'я. Дуже важливо, щоб підлогове покриття, яке використовується, в дитсадку чи школі було виготовлено з нешкідливих для здоров'я матеріалів, що не виділяють шкідливих речовин в процесі експлуатації. Матеріал з липкою поверхнею і різким хімічним запахом здатний викликати сильне токсичне отруєння у дітей, привести до появи у них алергії і розвитку різних хвороб.
  • Пожежна безпека. Ця характеристика не менш важлива, ніж попередня. Дітей набагато складніше евакуювати з палаючої будівлі, ніж дорослих людей, тому для обробки дитсадків і шкіл дозволяється використовувати тільки ті матеріали, які не сприяють поширенню вогню. Рівень займистості матеріалів, використовуваних в дошкільних установах, повинен бути не менше В2, а димоутворення - не менше Д2. Мінімальний показник поширення вогню може становити РП1.
  • Гігієнічність, практичність у використанні. Відповідно до сучасних санітарним нормам, для створення необхідного рівня гігієни мити підлогу в дитсадках і школах потрібно дуже часто. Тому в цих установах необхідно використовувати таке покриття для підлоги, яке зможе витримувати регулярну дезінфекцію і ретельні вологі прибирання.
  • Стійкість до зношування. Приміщення дошкільних установ характеризуються високою прохідністю. Лінолеум, що має невеликий термін стійкості, не зможе довго витримувати постійні стирається і деформаційні навантаження, тому швидко прийде в непридатність. Щоб цього не допустити, потрібно віддавати перевагу зносостійкому, високоякісному матеріалу.
  • Кольорова гама. Вибираючи відповідний варіант підлогового покриття, обов'язково потрібно звернути увагу на його колір. За твердженням психологів, в тих приміщеннях, де перебувають діти, слід використовувати оздоблювальні матеріали природних квітів. Найкраще віддати перевагу м'яким пастельним відтінкам - небесно-блакитному, пісочному, світло-зеленому, бежевому і т.д. Ніяких похмурих фарб бути не повинно. У дитсадках допускається використання яскравих, барвистих відтінків, а ось колірна гамма обробки шкіл повинна бути нейтральною.
  • Безшумність. Безшумне покриття не поширює звук, тому шум, створюваний під час рухливих ігор, не заважатиме іншим дітям.

Всім перерахованим вище вимогам повною мірою відповідає комерційний лінолеум, який характеризується високою міцністю, стійкістю до зносу і безпекою в експлуатації.

Вимоги до укладання

Укладати підлогове покриття в дитячих установах слід дуже ретельно. Важливо, щоб підлога в школі або дитсадку був абсолютно рівним і гладким, без щілин і зазорів. Відшаровуються краю, нерівності можуть завдати шкоди здоров'ю дитини, є потенційними джерелами травм.

Для укладання слід використовувати цільні полотна лінолеуму. В процесі монтажу їх потрібно не кріпити плінтусами уздовж периметра стін, а надійно укладати на рекомендований виробником клейовий склад. Щоб на стиках покриття не накопичувалася бруд, шви слід проварити - це дозволить позбутися від зазорів. Плінтуса повинні бути щільно підігнані до підлоги і стін приміщення.

Кращі варіанти для дитячих установ

Гетерогений лінолеум Grabo Standart Fresh

Гетерогений лінолеум Tarkett Stella

Комерційний лінолеум Juteks Premium

Лінолеум LG Supreme

Читать далее

Графік роботи. 9 травня Пам'ятаємо


 

Графік роботи:

З 8 травня – 10 травня вихідні дні

11 травня - звичайний графік роботи

Читать далее

Як вибрати лінолеум для лікарні або медичної клініки?

Лінолеум - один з найбільш затребуваних видів підлогового покриття. Його популярність пов'язана з численними перевагами, характерними для цього типу матеріалу. Він стійкий до зношування, має великим терміном служби, є гігієнічним, простим в догляді. Крім того, багато хто вибирає його завдяки доступній ціні.

Часто лінолеум використовують для укладання в медичних установах. Однак, незважаючи на гадану на перший погляд універсальність цього матеріалу, для лікарень і клінік підійдуть далеко не всі види лінолеуму. Підійдуть покриття, бажано є антистатичними, що відповідають вимогам екологічної безпеки, а також мають ряд інших особливостей.

Отже, розберемося, яким повинен бути лінолеум для медичних центрів, лікарень і клінік. Розглянемо, як його правильно вибрати і укладати.

Види лінолеуму для медичного використання

У медичних установах допускається використання лінолеуму натурального або комерційного класу, виготовленого з ПВХ. Гідну конкуренцію йому може скласти тільки плитка. Проте, її застосовують переважно для облицювання стін, що пов'язано з певними недоліками. По-перше, між швами плитки накопичується бруд, що сприяє активному розмноженню бактерій. По-друге, поверхня цього матеріалу тверда, а при намоканні ще й стає слизькою, що підвищує ризик травматизації. Природно, що для організацій охорони здоров'я це неприпустимо.

У свою чергу, медичний лінолеум позбавлений зазначених недоліків. Його поверхня м'яка, має протиковзким ефектом, а листи при укладанні заварюють особливим чином із застосуванням гарячої зварювання, внаслідок чого шви стають герметичними.

У медичних центрах і лікарнях можуть використовуватися такі види підлогового покриття:

  • Гомогенний лінолеум. Колір і малюнок матеріалу проходить через всю товщу покриття. Завдяки цьому його малюнок зберігається тривалий час, а його властивості залишаються незмінними протягом багатьох років. Тому цей матеріал нерідко знаходить застосування для укладання в прийомних, коридорах лікарень, кабінетах.
  • Гетерогенний лінолеум. Цей варіант багатошарового покриття для підлоги є відмінним рішенням для приміщень медичного призначення. За рахунок того, що вироби представлені в широкому розмаїтті відтінків, малюнків та принтів, проблем з вибором відповідного дизайну не виникне. В асортименті виробників є безліч варіантів, що імітують деревину, камінь, метал та інші матеріали. Часто укладають такий лінолеум в лікарняні палати.
  • Антистатичне покриття. Дозволяє не допускати негативного впливу статичної електрики, допомагає уникнути перебоїв у функціонуванні медичної техніки. Підійде такий лінолеум для операційних блоків, лабораторій, рентгенологічних та інших кабінетів, де встановлено дороге устаткування.

До речі, антистатичний лінолеум також поділяється на кілька підвидів. Наприклад, в залежності від ступеня опору току він може бути токорассеивающего або струмопровідних.

Як вибрати лінолеум для медичної клініки

Вибір лінолеуму для установ медичного спрямування залежить від того, для приміщення якого типу планується його укладання. Якщо в рентгенологічних та операційних блоках необхідно застосовувати матеріали струмопровідні, то для приміщень інших типів доцільно застосування покриттів, які розсіюють струм.

Роблячи вибір підлогового покриття, необхідно спиратися на параметри, яким воно повинно відповідати:

  • Пожежна безпека.
  • Висока стійкість до зношування, тривалий термін експлуатації.
  • Шумоізоліруюшіе властивості, що особливо важливо для деяких медичних кабінетів.
  • Придатність для проведення ремонту, що дозволить знизити витрати на утримання такого підлогового покриття.
  • Зручність пересування людей і переміщення устаткування.
  • Простота догляду, стійкість до часто й збиранні та дезінфекційної обробки.

Також лінолеум медичного використання повинен бути естетично приємним для відвідувачів і персоналу, тому особлива увага приділяється вибору кольору і дизайну матеріалу.

Найкращі варіанти лінолеума для медичної клініки

Гетерогенний лінолеум Grabo Standart Fresh

Гомогенний лінолеум Grabo Polis Bazalt

Гомогенний лінолеум Tarkett Eclipse Premium

Токопроводящий лінолеум Tarkett IQ Toro SC

Лінолеум Armstrong Medintone

Гомогенне покриття Tarkett iQ Eminent

Вимоги до укладання

Лінолеум, призначений для експлуатації в умовах медичного закладу, укладають на ретельно відшліфовану поверхню. При цьому рекомендується використовувати високоякісні професійні клею. За допомогою холодної або гарячої зварювання стиків досягається бездоганна герметичність підлогового покриття, що особливо актуально для організацій з підвищеними вимогами до обробки. Для цього використовуються спеціальні прилади.

Укладання матеріалу проводиться з заводом внахлест на стіну. Це необхідно для того, щоб не допустити скупчування пилу і забезпечити якісне прибирання покриття. Встановлюються спеціальні плінтуса-закінчення або галтелі.

Лінолеум для медичних установ - це особливий вид виробів, що відповідає найвищим експлуатаційним вимогам. Якщо його правильно вибрати і монтувати, він прослужить довгий термін і не втратить своїх

Читать далее

Вітаємо Вас зі світлим святом Христового Воскресіння


Графік роботи:
1-4 травня - вихідні дні
5 травня - звичайний графік

Читать далее

Ремонт ламінату без розбирання своїми руками

Ламінат - це досить поширений вид покриття для підлоги. Серед переваг є гідна ціна, презентабельний зовнішній вигляд, стійкість до ударів. Але іноді виникають ситуації, де наше покриття потрібно трохи підкоригувати, або коли потрібен капітальний ремонт. Як відремонтувати підлогу з покриттям, відомо не кожному, але насправді ремонт ламінату може знадобитися, наприклад, коли з'явилися сколи, подряпини, здуття.

1 і 2 у другому випадку, цілком можливий варіант ремонту без розбирання ламінату.

Ремонт сколів та подряпин на ламінаті

Часто причиною цих проблем є:

  • переміщення меблів з одного місця на інше;
  • пошкодження через падіння важких предметів;
  • зламане взуття (високі підбори);
  • тварини (подряпини).

Видалення подряпин на ламінаті своїми руками не складе особливих труднощів, так само, як і усунення сколів. Вони псують лише вид ламінатних панелей, більше ніякої шкоди.

А ось «глибинні» подряпини, вибоїни вже вимагають зусиль та грошових витрат на шпаклівки. На відміну від незначних подряпин, глибокі становлять небезпеку, тому що в них може потрапити волога і підлога буде пошкоджена ще сильніше і тоді замазкою не обійтися і доведеться розбирати всі панелі.

Видалення подряпин

Якщо «драпки» невеликої глибини, усунути їх можна за допомогою воскового олівця. Необхідно лише взяти олівець і провести їм по подряпині, а він у свою чергу заповнить «щілину» матеріалом, з якого виготовлений. Восковий олівець потрібно «підігріти», але не до рідкого стану, а до м'якого, щоб віск рівномірно «ліг» у скол і заповнив «щілину». Варто звернути увагу лише на відтінок олівця, він повинен співпадати з кольором підлогового покриття. Тому, перш ніж купити олівець, знайдіть зразок ламінату, щоб не переплутати колір.

Видалення сколів

Якщо пошкодження ламінату вагоме, тобто сколу, то звичайний олівець тут уже не допоможе, знадобиться спеціальний набір для реставрації поверхні. Вартість такого набору не маленька, проте його покупка все ж таки обійдеться дешевше за заміну ламінатних панелей.

Як використовувати набір?

Послідовність наступних дій:

  1. Перший етап – знежирення + очищення поверхні. Краї «ущербного» місця «залипаємо» малярським скотчем.
  2. Другий етап – наносимо пасту (білого кольору) в «ямку», при цьому поверхня сколу не вбирає її.

Далі, до пасти додають ще й потрібні пігменти (вони розфасовані по баночках), вони входять у ремонтний набір. В інструкції, яка додається до набору є палітра, вона виступить помічником у підборі пропорцій для бажаного відтінку. Отриманою сумішшю заповнюємо «ямку» шпателем. Далі знімаємо захисний скотч і обробляємо поверхню навколо сколу. За годину по підлозі вже можна ходити.

Що робити, якщо залили ламінат?

Варто зауважити, що ламінат, виготовлений за сучасними технологіями, не дуже боїться вологи, але «потім» явно не принесе користі. Якщо вас затопило, постарайтеся мінімізувати шкоду на відновлення підлог. Для цього:

  • Витріть воду з підлоги;
  • Зніміть плінтус і пилососом заберіть звідти воду;
  • Залишіть ламінат сушитися (на тиждень), провітрюйте кімнату якнайчастіше. Фенами та обігрівачами підлогу не сушіть!

За тиждень вам доведеться оцінити масштаб лиха і приступити до реставрації підлогового покриття.

Ремонт підлоги після «повені» — це досить копіткий процес, який займе чимало часу і забере сили та гроші. Проте подітися нікуди і відремонтувати ламінат після потопу все ж таки дешевше, ніж замінити його на новий. У деяких випадках, стяжку під ламінатом також потрібно замінити (все залежить від масштабу лиха).

Як це зробити самому?

Послідовність наступних робіт:

  1. Оглядаємо всю поверхню підлоги, виробляємо ті «дошки», які вимагають заміни;Видаляємо деформовані панелі по черзі, замки випилюємо (їхню зовнішню частину). У цьому нам допоможе електропилка (дискова). Панель, яку ми випилили електропилою, підчіпуємо стамескою, а замки панелей по сусідству позбавляємо пилу + сміття, в цьому нам допоможе пилосос. Беремо нову панель, яка за кольором має бути ідентичною старій панелі, яку випилили. Якщо вам не вдалося купити ламінат, який ідеально схожий за кольором з вашим, то випиліть панель з темного куточка, наприклад, з-під шафи / за ліжком і т.д. Коли проблему з панеллю вирішено, візьміть її і видаліть (зріжте) нижні кромки паза. Далі, вставте панель туди, звідки було випиляно пошкоджену «дошку» та закріпіть її клеєм.
  2. Якщо ж вам доведеться ремонт ламінату після затоки сусідами і масштаб події великий і зіпсовано кілька панелей, то доведеться повністю розбирати панель із затопленого боку.
  3. Перш за все, природно, «від'єднайте» плінтус від стіни, а далі дійте приблизно так, як описано вище.

З усього вищесказаного напрошується висновок, що потрібно заздалегідь передбачити всі варіанти захисту підлогового покриття від затоплення та пошкоджень. Особливу увагу приділяйте підлогам у ванній, адже там ризик затоплення найімовірніший. Найкраща страховка від пошкоджень – це покупка хорошого, якісного, вологостійкого ламінату, який пролежить у воді і не здувається, а не того, що набухне від літра води. Навіщо платити двічі?

Читать далее

Укладання ламінату Egger. Система кріплення "Click it"

Замки на кшталт "Click it" - це якісний варіант замкових систем для ламінату.

Саме системи "Click it" позиціонуються як система, яку може вільно і швидко монтувати людина, що не володіє професійними навичками, можна зібрати і розібрати протягом короткого часу і перенести в інше приміщення.

Замкове з'єднання виду "Click it" виконано у вигляді паза з випирає елементом з одного боку панелі і шпунта за формою нагадує гачок з іншого боку панелі.

Суть click-замків в тому, що сусідні пластинки ламінату з'єднуються під кутом 45 *, а потім шляхом легкого натискання замок замикається. Для цього не потрібно докладати дуже великих фізичних зусиль і не потрібно використовувати спеціальні інструменти, що, безсумнівно, також є великим плюсом.

При навантаженнях на ламінат click-системи піддаються не тертю, а, навпаки, стиску, що додатково посилює міцність з'єднання.
Замки click мають хорошу якість, протягом усього зазначеного виробником гарантійного терміну вони ніколи не деформуються і не дають сусіднім плиткам розійтися.

Серед переваг замку "Click it" можна відзначити наступне:

  • Міцність - відсоток браку в ході монтажу і експлуатації ламінату з "Click" системою досить малий. В ході експлуатації замок не розходиться, не скрипить, не розхитується.
  • Термін служби - навіть після 7-10 років використання покриття замки не дають розбіжності в місцях стикування, що дає щільне з'єднання, яке частково перешкоджає попаданню пилу, бруду і вологи.
  • Можливість демонтажу - при необхідності ламінат з "Click" замком можна демонтувати і повторно настелити, без суттєвого ризику для покриття.
  • Варто зауважити, що дані переваги стосуються тільки фірмових панелей. Китайські підробки або покриття, що не відповідають міжнародним стандартам, рідко витримують заявлений термін служби і приходять в непридатність при спробі їх демонтажу.

 

Обов'язковий огляд перед установкою

Ламіноване покриття підлоги EGGER виготовляють за чіткими виробничим планом на сучасному обладнанні. Суворі перевірки якості проводяться регулярно: під час і в кінці виробничого процесу. Однак іноді окремі плити можуть бути пошкоджені, наприклад, під час транспортування, незважаючи на перевірки якості.
Відповідно, конструкційні плити слід оглянути щодо можливих дефектів, перш ніж монтувати і встановлювати їх. Пошкоджені конструкційні плити, а також плити, що відхиляються від норми, не слід встановлювати - їх треба повертати постачальнику для заміни.

Основа підлоги має бути рівним

Перевірка рівності спирається на загальні стандарти і проводиться шляхом розміщення вимірювальної лінійки / правила на високих точках поверхні і визначення рівня глибокого місця щодо опорних поверхонь (інтервалів вимірювання точок).
Передбачається вертикальне відхилення максимум на 2 мм з інтервалом точок вимірювання 100см. Великі відхилення слід вирівняти за допомогою відповідних засобів (наприклад, самовирівнюються сумішей).

 

Перевірка міцності / опорної здатності основи підлоги
Основа підлоги має бути герметичним, самоопорнім шаром.

Перевірка чистоти основи підлоги
Основа підлоги завжди повинна бути чистотою - очищеної за допомогою пилососа.

Перевірка атмосферних умов
До, під час і після установки слід дотримуватися таких умов:

  • температура повітря - не нижче 18 ° C;
  • температура поверхні підлоги - не менше 15 ° C;
  • відносна вологість повітря - 40-70%.

Ламіноване покриття підлоги EGGER з системою CLICit можна встановити трьома різними способами.

  • Спосіб А: під кутом з переднього довгої сторони плити один до одного
  • Спосіб Б: під кутом уздовж довгої сторони і постукуючи по короткому кінця плити (шарнірне з'єднання) один до одного
  • Спосіб C: рядами, нахиляючи передні і довгі сторони

Замки ламінату - це важливий атрибут, від якого залежить довговічність і надійність статі. Щоб отримати якісний результат, придбайте продукцію тільки відомих і перевірених виробників.

Читать далее

Від чого залежить ціна та службовий термін ламінату?

Вартість ламінату - важливий фактор, на який орієнтуються покупці при виборі підлогового покриття. Завдяки доступній ціні цей вид настилу став таким популярним серед більшості мешканців. А встановлювати його можна і в квартирах, і заміських будинках. Від чого залежить цінова політика на матеріал? І як довго прослужать різні моделі? Спробуймо розібратися!

Ціна покриття, що ламінує

Підсумкова вартість ламінату формується з урахуванням таких факторів:

  1. Зносостійкість. Чим вище клас зносостійкості, тим більшу плату попросить виробник за свій продукт. Виділяють такі групи: 21-23, 31-33. Класи змінюються разом із технологією виробництва: що вона складніше, то більше ресурсів витрачено створення матеріалу. Отже, і матеріальних витрат більше. Натомість і довговічність його продовжується у рази. Побутовий ламінат розрахований на використання у житловому просторі. Комерційні моделі є більш стійкими, вони потрібні в місцях з інтенсивними навантаженнями (наприклад, в офісах).

  2. Спосіб виготовлення. Ціновий розкид пов'язаний з товщиною ламелей та способом виробництва. Дошку пресують двома способами: гарячим або високотехнологічним вакуумом за рахунок проклеювання додаткових прошарків. У другої техніки собівартість вища. Якщо матеріал просочується додатковими складами, вартість теж зросте. Причому оброблятися можуть місця з'єднання панелей або виконується повне просочення. Деякі бренди мають продукцію Overlay, яка включає мінеральні речовини, що покращують експлуатаційні характеристики настилу.

  3. Товщина дошки. Міцна підлога коштує дорожче, а цей показник визначається товщиною ламелів. Для житлової території підходять моделі 7-10 мм, за інтенсивного використання підбирають планки 12-14 мм.

  4. Тип замкового з'єднання. Замкові системи не сильно впливають на ціну ламінату. Хоча є ряд супутніх факторів: подвійний клік, просочування для підвищення вологостійкості, алюмінієвий захист та ін.

  5. Популярність торгової марки. Знаменита, розрекламована продукція дорожча за товар від невідомих молодих компаній. Накрутки такого роду зазвичай є гарантією вищої якості та надійності покриття.

Якщо ви хочете заощадити, підходите до вибору настилу обачно. Вивчіть всі властивості виробів, подумайте, які вимоги висуваються.

Технічні характеристики ламінату

Не тільки зовнішні характеристики покриття оцінюються на момент вибору. Набагато важливіші експлуатаційні характеристики, адже від них залежатиме службовий період матеріалу. Заміна ламінату буде потрібна, якщо підлога дійсно втратила свою привабливість, можливо навіть цілісність (локально). Декоративний шар стирається, зникає глянсовий блиск, помітніші механічні пошкодження, подряпини.

Далі служить те ламіноване покриття, яке має вищий клас зносостійкості. Для комерційного ламінату показники є наступними:

Це лише гарантія, що за фактом підлоги прослужать довше в 2-3 рази. Щодо побутового ламінату:

  • 31 клас: при мінімальному впливі та монтажі у невеликому приміщенні планки протримаються не менше 7 років;

  • 32 клас: у домашніх умовах зберігає експлуатаційні якості 10-15 років;

  • 33 клас: грамотно укладений настил може прослужити необмежений час, виробник може дати на нього довічну гарантію.

Слідуйте правилам монтажу, викладайте планки на чисту, рівну основу. У такому разі ламінат прослужить справді довго.

Читать далее

Как выбрать цвет линолеума? Советы эксперта

Выбирая линолеум, потребителю интересны его технические возможности. Не менее важна и расцветка покрытия, ведь она станет частью интерьерного ансамбля. Хочется, чтобы настил отвечал разным критериям: имел отменное качество, внешний вид и обеспечивал приятные тактильные ощущения. Чтобы не растеряться в ассортименте напольных покрытий, воспользуйтесь предложенными ниже рекомендациями.

Критерии выбора цвета линолеума

Первоочередно оцените характер комнаты, замерьте площадь, сделайте хотя бы минимальные наброски - каким будет дизайн. Проверьте, в каком состоянии находится базовый пол, это имеет большое значение. Теперь можно перейти к изучению цветовых решений для настила:

Однотонный линолеум

Однотонный материал. В последнее время такой формат выбирают редко, и на рынке мало покрытий подобного рода. Хотя у него все еще остаются свои поклонники. Встретить его можно в коллекциях коммерческого линолеума: спокойная цветовая палитра, возможна легкая размытость.

линолеум под крошку

Абстракция (под крошку/мрамор). К этой категории относятся модели, декорированные в мелкую крапинку. Узор в процессе монтажа “подгонять” не нужно, ведь он абстрактный. К достоинствам материала стоит отнести тот факт, что на нем меньше видны загрязнения. Обычно линолеум с такой расцветкой представляет коммерческую и полукоммерческую категорию. Он хорошо смотрится в офисах, учебных и медицинских учреждениях, столовых.

линолеум под дерево

Под дерево. Наиболее распространенный вариант, предназначенный для бытовых и общественных помещений. Современная полиграфия и техника очень точно отображают на поверхности текстуру и цвет настоящей древесины. Модели бывают гладкими и фактурными. Последние прочнее, устойчивее к износу, и дороже.

линолеум под плитку

Под плитку. Рисунок представлен чередующимися плиточками одного или различных оттенков и величины. Между ними проведены линии, похожие на межплиточные швы.

Отдельно выделяют линолеум с геометрическими узорами, сюжетными картинками, смелыми оригинальными расцветками. Стиль исполнения самый разнообразный - от модерна до оптических иллюзий. Однако такие полотна следует подбирать грамотно, чтобы они гармонично вписывались в общую отделку помещения. Крупные рисунки будут нелепо выглядеть в маленьких комнатах, так же как и “дворцовый” стиль на кухне. Решение должно быть обдуманным и уместным.

Характеристики цвета

Итак, выбирая цвет напольного покрытия, необходимо учитывать оттенок стен, потолка, меблировки. Чтобы воспроизвести желаемый результат, воспользуйтесь специальными приложениями или поэкспериментируйте с красками на бумаге.

Функции расцветок:

  1. Для выделения акцентов рекомендован белый цвет. Он освещает, освежает комнату, дарит чувство свободного пространства.

  2. Поднять настроение и приободрить сумеет желтый. Замечательный вариант для детской. Но не переусердствуйте: избыток желтизны покажется чересчур “жарким”.

  3. Задача зеленого - расслабление и умиротворение. Универсальный вариант для всех помещений.

  4. Коричневый помогает сосредоточиться или отдохнуть. Однако его переизбыток вызывает скуку.

  5. Красный и оранжевый бодрят, улучшают настроение, привносят энергетический заряд. Рекомендованы в умеренном количестве, иначе цвета начнут раздражать, мешать.

  6. В гармоничные отношения с другими оттенками вступает серый.

  7. Синий успокаивает и дает ощущение прохлады.

  8. Для контраста обычно используют черный. Только не делайте его доминантным.

  9. Уверенность и комфорт - лейтмотив бежевого тона. Он способен визуально расширить помещение, подходит для спален. Считается универсальным оттенком.

  10. Чувство легкости, нежности, равновесия появляется вместе с присутствием розового цвета. Опять-таки, применять его следует в ограниченном количестве.

Окончательное решение по поводу расцветок зависит от размеров и формы комнаты, освещения, стилистики и личных вкусов.

Читать далее

З 8 березня дорогі жінки

8 березня дорогі жінки. Компанія Еніта вітає неповторних жінок з прекрасним святом весни. Нехай завжди в душі світить сонце, на обличчі посмішка і любов осяває Ваше серце
Графік роботи:
8 березня-вихідний
9 березня в звичайному графіку

Читать далее

  << Назад   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   Далі >>

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток