• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Чому популярний ламінат?

Навіть якщо Ви зневірилися знайти паркетну дошку за ціною синтетичного лінолеуму, не відмовляйтеся від ідеї створити розкішний інтер'єр в своїй квартирі за помірного бюджету. Ефекту дорогого дерев'яної підлоги можна домогтися за допомогою ламінату. Головна перевага даного покриття - це демократична вартість, а також співвідношення практичності і презентабельних зовнішніх параметрів. 

Склад ламінату

Ламінат - це підлогове покриття, виготовлене на основі ДСП або ДВП, але візуально імітує цінні породи дерева. Складається з декількох шарів, кожен з яких має певну функцію:

  • ламінована плівка для захисту від стирання;
  • щільний папір для імітації необхідної текстури;
  • просочення спеціальними смолами для забезпечення вологостійкості;
  • плита ДСП або ДВП в основі;
  • нижній шар, оброблений водонепроникним розчином для жорсткості і захисту від деформації.

Причина популярності ламінату №1: простота укладання і монтажу

Існує кілька способів монтажу ламінату, найпопулярніший з яких, бесклеевой (замковий), можна виконати самостійно. При складанні покриття дошки з'єднують і замки замикаються. 

В залежності від обраного напрямку, укладання ламінату може бути прямий (обов'язково уздовж лінії попадання сонячних променів, щоб уникнути тіней від стиків, що порушить однорідність підлоги) або діагональної (актуальна для невеликих кімнат). 

Причина популярності ламінату №2: міцність

Ключові характеристики ламінату багато в чому визначаються його класом: (від 31 до 34). Чим вище клас, тим вище рівень зносостійкості, міцності, вологовідштовхувальні властивості.

Так, ламінат 31-го класу підходить для житлових кімнат з невисоким рівнем прохідності і низькою вологістю. Ламінат 32-го класу, в свою чергу, підійде навіть для укладання на кухні. Він стійкий до механічних пошкоджень і не боїться випадково упущеної тарілки.

Причина популярності ламінату №3: довговічність

Тривалість терміну експлуатації ламінату також визначається класом продукції. Так, ламінат 31-го класу в житловому приміщенні прослужить 10-15 років, в той час як 33-го - більше 20. Виробники ламінату найвищого, 34-го класу, гарантують його службу до 30 років. 

Причина популярності ламінату №4: різноманіття дизайнерських рішень

Вибір кольорів, рельєфів і типів покриттів ламінату справді безмежний, завдяки чому він може імітувати не тільки цілісний масив дерева (односмуговий ламінат), паркет з дерева різних порід (двох - або трьохсмуговий), але і навіть керамічну плитку. 

Причина популярності ламінату №5: легкість у догляді

Догляд за ламінатом передбачає щотижневу прибирання - ганчірка при цьому не повинна бути занадто мокрою, а лише злегка вологою, після чого ламінат витирають насухо. Слід уникати скупчень води на підлозі (наприклад, під квітковими горщиками). Щоб уникнути подряпин на ніжки меблів можна надіти повстяні накладки. 

Для догляду за ламінатом не підходять чистячі засоби на основі воску, сильні розчинники, агресивні абразивні засоби. 

Замовляйте ламінат та інші покриття для підлоги на сайті компанії "Еніта"

Купити ламінат брендів Classen, Krono, Balterio, Tarkett, Egger і Berry Alloc можна на сайті компанії "Энита". Ми гарантуємо своїм клієнтам широкий асортимент продукції, висока якість, помірні ціни та індивідуальний підхід до кожного клієнта. "Энита" здійснює доставку по всій Україні. 

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Уточняйте цены на ковролин, линолеум, ламинат

Все, что вы хотели знать о кварц-виниловой плитке: 15 вопросов об ультрасовременном материале

Стелить белый ламинат? Аргументы за и против.

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток