• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Види підлогових покриттів: лінолеум і ламінат

До вибору виду підлогового покриття для свого житла потрібно підходити з усією відповідальністю, адже це запорука затишку і один з елементів декору, на якому також лежить важливе функціональне навантаження. 

лінолеум і ламінат - два найпопулярніших варіанти серед покупців через свою універсальність, широкого вибору кольорів і доступної ціни. До того ж обидва покриття при певній вправності можна покласти власноруч.

< p>присутні і суттєві відмінності, що стосуються стійкості до вологи та екологічності складу.

Характеристики лінолеуму

Лінолеум ПВХ синтезований з продуктів переробки нафти, а в його складі пластифікатори, розчинники, наповнювачі, барвники і ПВХ в якості сполучного компонента. Такий лінолеум відноситься до самим неекологічним покриттям підлоги, а його запах і мікрочастинки в повітрі можуть викликати алергічну реакцію у особливо чутливих людей. 

Асортимент кольорів, текстур і варіантів стилізації лінолеуму розширюється з кожним роком, нараховуючи сотні варіантів. Покриття високої якості стане відмінним доповненням інтер'єрів в різних стилях. 

До переваг лінолеуму відносять міцність і вологостійкість, можливість підібрати потрібну ступінь зносостійкості (вона характеризується товщиною всіх шарів), низьку ціну і простоту укладання. Лінолеум також може приховати легкі дефекти поверхні підлоги. 

Серед недоліків даного виду покриття його неекологічність і неприємний запах в перші дні експлуатації. До того ж лінолеум вважається досить старомодним варіантом, у той час як покупці віддають перевагу більш "благородним" покриттям: паркету і ламінату.

Лінолеум не можна укладати в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості, наприклад у ванній, так як його нижній шар не є вологостійким, тому покриття може втратити форму і роздутися. 

Укладання лінолеуму проводиться на клей для ПВХ і натуральних рулонних покриттів. Лінолеум потрібно настелити поверх спеціальної основи або на підлогу без явних дефектів; стики - зафіксувати гнучкими порогами або використовувати клейовий склад "холодна зварка". Важливим етапом є монтаж плінтусів поверх лінолеуму, щоб придавити краю і захистити стики.

Ламінат: особливості

До складу ламінату входять теплоізоляційний і захисний шари, міцний ДВП або ДСП, вологостійка плівка і верхнє покриття спеціальною смолою. Виготовлений на основі деревини, ламінат набагато екологічніше синтетичного лінолеуму, однак через зв'язкових клейових і захисних смол він також здатний викликати алергію при підвищеній чутливості мешканців будинку. 

Вибір дизайну ламінату задовольнить найвибагливіші смаки: односмуговою (покриття нагадує цілісний масив дерева), двосмуговий або трьохсмуговий (виконаний "під паркет"), "під плитку" і безліч індивідуальних естетичних рішень, що передбачають створення рельєфного, текстурного, глянсового, масляного покриття. 

Переваги ламінату - це його ціна, стильний вигляд і широкий вибір дизайну, міцність, легка заміна пошкоджених планок. Рівень вологостійкості ламінату вище, ніж у інших видів підлогових покриттів з деревини, але значно нижче, ніж у лінолеуму. 

існує три напрямки укладання ламінату: поперечна (найекономічніший варіант), поздовжня (найменш трудомістка) і діагональна (актуальна для невеликих кімнат). 

Команда компанії "Еніта" буде рада проконсультувати Вас в питанні вибору підлогового покриття і підібрати найкращий варіант, який ідеально впишеться в інтер'єр Вашого житла. Ми пропонуємо широкий асортимент продукції, найвищу якість і доставку в будь-яке місто України.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Укладка линолеума на бетонный пол

День захисника України, Графік роботи

Вітаємо з Днем Конституції України! Графік роботи

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток