• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Все, що ви хотіли знати про кварц-вінілову плитку: 15 питань про ультрасучасний матеріал

Кварц-вінілова плитка - це інноваційне покриття для підлоги, яке швидко завоювало ринок України і почало користуватися популярністю у дизайнерів. Однак у приватних користувачів накопичилося багато питань до цього матеріалу: на деякі з них надані відповіді нижче.

Чому стики між планками забиваються брудом?

Фаски між плашками кварц-вінілового ламінату періодично забруднюються (як будь-яке інше підлогове покриття). Навіть обробка вологозахисним просоченням та антистатиком не забезпечує повний захист від бруду та грибка. Матеріал треба регулярно мити і протирати, використовуючи при цьому неабразивні засоби для чищення.

Для чого потрібні фаски на плитці?

Фаска плитки може бути скошена по 2 або 4 сторони. Вона необхідна для надання реалістичності та обсягу матеріалу. Фаска робить планки схожими на дерев'яну плиту або паркетну дошку.

Чи можна укладати замкову вінілову плитку одним полотном?

Замковий ламінат може укладатися єдиним полотном без порогів у кімнаті площею до 64 кв. Щоб забезпечити якісний монтаж, необхідно очистити та висушити основу, а також застосувати спеціальний клей-фіксатор.

Як пахне плитка?

Кварцвінілова плитка не пахне. Характерний запах, який з'являється під час її встановлення, можна видалити звичайним провітрюванням. Він виходить не від ламінату, а від клею, основи чи допоміжних матеріалів.

Чи можна використовувати кварц-вінілове покриття у ванній?

У санвузлах та зонах з підвищеною вологістю слід використовувати вінілову плитку з основою з вологостійкого або двокомпонентного клею. Матеріал повинен мати коефіцієнт опору ковзанню R10 або R11.

Чи залишатимуться сліди від габаритних меблів на плитці?

Кварцвінілова плитка має хороші показники зносостійкості, але згодом на ній можуть з'явитися відбитки гострих чи тонких ніжок меблів. Щоб цього не сталося, рекомендується використовувати спеціальні накладки на меблеві вироби, які збільшать площу зіткнення з покриттям для підлоги.

Яка плитка краще: замкова чи клейова?

Замкові та клейові плитки - рівноцінні матеріали, доречність застосування яких визначається технічними характеристиками та призначенням об'єктів:

  • Замковий кварц-вініл підходить для кабінетів, офісів чи квартир. Його можна встановити самостійно, доклавши мінімум зусиль.
  • Клейове підлогове покриття використовується для комерційних та виробничих об'єктів з великою прохідністю.

Чи потрібно ґрунтувати бетонну стяжку перед укладанням?

Як правило, монтаж вінілового ламінату не вимагає ґрунтування. Для якісного зчеплення буде достатньо хороших адгезійних властивостей клею. Грунтовка може знадобитися, якщо:

  • заливка фінішної підлоги була зроблена понад півроку тому;
  • по бетонній стяжці ходили;
  • основа має відшарування.

Як визначити клас зносостійкості плитки?

Клас зносостійкості плитки ПВХ визначається товщиною її верхнього шару:

  • 0,2-0,3 мм. 30-31 класи. Матеріал підходить для побутового використання.
  • 0,4 мм. 32 клас. Допускається напівкомерційне використання.
  • 0,5-0,55 мм. 34-42 класи. Можливе використання без обмежень у житлових та комерційних об'єктах.
  • 0,7 мм. 43 клас. Покриття має посилений захисний шар, тому може встановлюватися в приміщеннях з високою прохідністю.

Яку підкладку можна використовувати для кварц-вінілу?

Підкладка - це демпфер, що гасить механічні коливання матеріалу. Багато виробників випускають кварцвініловий ламінат з фірмовою підкладкою, тому не потрібно встановлювати додатковий амортизатор. Якщо плитка не має демпфера, для неї можна використовувати спеціальну підкладку з антисліп-покриттям.

Як прибрати подряпини на плитці?

Щоб прибрати глибокі та дрібні подряпини на плитці LVT, SPC, WPC, необхідно:

  • відполірувати поверхню наждачкою P320, протираючи поверхню в напрямку подряпини;
  • повторити процедуру наждачним папером P500 або P800, коли більша частина подряпин буде затерта (при цьому необхідно періодично перевіряти краї подряпини та полірувати матеріал від повної гладкості);
  • розгладити краї глибоких подряпин і втерти в них автомобільний віск, акуратно витираючи надлишки;
  • вимити підлогу за допомогою спеціального препарату.

Чи можна клеїти замкову плитку при безпороговій установці в місцях з підвищеною вологістю (санвузлах, ванних, саунах)?

Безумовна установка не передбачає часткового приклеювання матеріалу. У цій ситуації є 3 шляхи вирішення:

  • зробити термічний розрив;
  • приклеїти замкову плитку у всій квартирі;
  • використовувати у всіх приміщеннях клейовий кварцвініловий ламінат.

Чи можна використовувати кварц-вініл на неопалюваному балконі?

На балконі можна використовувати LVT та SPC ламінат, т.к. цей матеріал здатний витримувати вплив низьких температур. І те, й інше підлогове покриття краще приклеїти. Через температурні перепади у неприклеєної замкової плитки можуть ламатися замки, що стане причиною її швидкого зносу.

Як поєднується кварц-вінілове покриття з теплою підлогою?

Кварц-вініловий ламінат можна монтувати на теплу підлогу, але при цьому потрібно контролювати температуру нагрівання до +28°С. Для цього рекомендується встановлювати термодатчики в зоні розташування покриття та інтегрувати їх в систему “Розумного будинку”. У цьому випадку, коли досягнуто певних температурних значень, функція нагрівання буде автоматично вимикатися.

Однак тепла підлога повинна періодично вимикатися, тому що. при тривалому температурному впливі ПВХ-плитка може розм'якшуватися. Також не рекомендується класти клейове кварцвінілове покриття на плівкову теплу підлогу. Через певну складність температурного регулювання і неможливість забезпечити твердий базис ламінат може бути непридатним.

Чи можна закріплювати замковий кварц-вініл на стінах та інших вертикальних поверхнях?

Кварц-вініла плитка може бути приклеєна на стіну. Для цього її слід правильно підготувати, висушити та обробити “Ротбандом” або будь-який інший якісною штукатурною сумішшю із пластифікаторами. Однак між замковими та клейовими моделями варто віддавати перевагу останнім: вони не будуть навантажувати стіну та зможуть забезпечити краще зчеплення.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как выбрать линолеум для спальни

Секреты по уходу за искусственной травой

С Новым Годом! График работы

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток