• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Пропалився лінолеум: як приховати пошкодження?

Облаштування комерційних чи побутових приміщень доволі часто передбачає використання лінолеуму. Міцне і водостійке покриття зустрічається на підприємствах, в установах та приватному житлі. Настил із полівінілхлориду відрізняється невибагливістю в експлуатації, завдяки чому здобув високу популярність. 

Лінолеум стійкий до впливу хімічних речовин, безпечний для здоров'я. Має теплоізоляційні властивості та виготовляється у різноманітному стилістичному оздобленні. Покриття можна легко почистити під час вологого прибирання, демонтувати (за необхідності) та знов укласти.

Інколи з настилом стаються неприємності, наслідки яких варто усувати одразу. Пошкодження від гострих предметів можна приховати. Але є більш серйозні дефекти - пропалені сліди, що з'явилися від падіння палаючого сірника, сигарети чи інших умов. За таких обставин замінювати спотворені ділянки повністю не обов'язково. Існують способи, які допоможуть зберегти цілісність матеріалу. 

Різновиди пошкоджень

Відновлювати лінолеум починають після того, коли ознайомляться з його складом. Багатошарова структура сучасних матеріалів здатна витримати значний тиск, вологу, вплив сонячного світла, різноманітні пошкодження. Поверхневе (поліуретанове) нашарування оберігає від дії агресивних хімічних речовин і надмірного зволоження. Декоративний пласт виконується з нанесенням малюнка. Узор захищений від стирання. Міцність лінолеуму забезпечується двома шарами - полівінілхлоридним і скловолоконним. 

Ураження настилу вогнем призводить до ушкоджень різного ступеня складності:

  • пропалюється поверхневий шар покриття;
  • захисний чи декоративний рівень;
  • внутрішня основа;
  • прогорання наскрізь. 

Прийоми усунення пропалених ділянок

Оцінивши розміри та тип пошкодження лінолеуму, переходять до його лагодження. Варто також враховувати характер, складність узору і його колір. 

  1. Мастика допоможе впоратись у разі згоряння захисного пласта. Пропалену зону акуратно розтушовують ребром монети. Після цього наносять мастику, створюючи тонку плівку - так дефект замаскується. 
  2. Для усунення пошкоджень декоративного рівня застосовують клей для холодного зварювання стиків та пігмент, який відповідає кольору конкретного підлогового покриття. Обидві речовини змішують, наносять на пропалену діру. Коли суміш застигне, залишки зрізають, зрівнюючи нове нашарування з пропорціями настилу. Щоб закріпити результат, відремонтовану зону обробляють воском. 
  3. Глибоко пропалені місця (до внутрішнього пласта) залишаються дуже помітними і псують інтер'єр. У цьому разі ремонт виконують із застосування клею для стиків класу С. Дефект покривають цією речовиною і знімають зайве після її загустіння. Наприкінці робіт потрібно додатково використати мастику з пігментом - для відновлення малюнка.
  4. Проникнення в отвір сміття і надмірне зволоження - результат повного, глибинного прогорання лінолеуму. Надалі у цьому місці може розвинутися грибкова флора, цвіль. Щоб усунути подібні дефекти, використовують клей для стиків та фрагменти ідентичного настилу. 

Ремонт пропалених зон покриття відбувається у декілька етапів:

  1. Необхідно підібрати шматок лінолеуму з відповідним малюнком. Якщо матеріалу після укладання на підлогу не залишилось, можна відрізати клаптик покриття під плінтусом. 
  2. Краї отвору і нового фрагменту склеюють з підлогою.
  3. Місця стиків обробляють клеєм для лінолеуму (клас С).
  4. Рештки клейкої речовини видаляють (це допоможе вирівняти поверхню).

У випадку масштабних ушкоджень після пожежі підручні засоби не допоможуть впоратися з проблемою. За таких обставин варто повністю замінити підлогове покриття. 

 

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как выбрать паркетный клей

Осенняя акция! Бесплатная доставка ландшафтного газона CCGrass

Какой пол выбрать для закрытого и открытого балкона?

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток