• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як правильно укласти ламінат на бетонну підлогу?

Сучасна індустрія оздоблювальних матеріалів не стоїть на місці. Це стосується не тільки шпалер і стель, а й незамінного підлогового покриття, яке здатне надати кімнаті максимальний затишок, а людині відчуття повного комфорту. Та серед розмаїття різних підлогових покриттів, вже кілька десятиліть, незмінною популярністю користується ламінат, який вдало може замінити навіть високоякісну паркетну дошку. До того ж, це один з кращих варіантів для бетонної підлоги, який можна постелити, не вдаючись до допомоги фахівців.

Сучасний ламінат (фото)

але, перш ніж помчати в найближчий магазин будівельних матеріалів, потрібно цілком зрозуміти, що таке ламінат, і де його найкраще купити. В першу чергу, ламінат-це підлогове покриття, що складається з деревоволокнистої дошки, покритої спеціальною плівкою, що захищає від впливу зовнішніх факторів. Щоб не придбати неякісний ламінат, найкраще віддавати перевагу перевіреним продавцям.

Одним з найкращих варіантів для придбання можна вважати інтернет-магазин «Еніта», який є одним з найбільших постачальників підлогового покриття з Європи в Україну. На нашому сайті ви знайдете величезний асортимент товару від різних виробників, що допоможе підібрати необхідну якість і ціновий сегмент. Крім цього, ви назавжди забудете про витрати на перевезення і транспортування - ми працюємо з доставкою по всій Україні!

Нижче ми більш детально розповімо про те, як покласти ламінат на бетонну підлогу. Прочитавши ці поради, ви без зусиль зможете зайнятися монтажем нового підлогового покриття. А відео стане додатковим показником, який допоможе у вашій роботі.

Який ламінат вибрати?

Одним з найважливіших моментів в покупці підлогового покриття є вибір. Саме правильний вибір ламінату допоможе вам зробити підлоги більш привабливими, надійними і довговічними.

Який ламінат підібрати?

як і у будь-якого оздоблювального матеріалу, ламінат має кілька факторів, які впливають на вищевказані якості. Серед них:

  • Зовнішній вигляд ламінату. Зверніть увагу на товщину виробу. Найчастіше, ламінат має три шари, а деякі варіанти і п'ять. Звичайно, якщо ви виберете п'ятишаровий ламінат, то можете назавжди забути про проблеми з вологостійкістю і механічними ушкодженнями;
  • Клас ламінату. Про це критерії варто поговорити більш докладно. Справа в тому, що сучасні компанії випускають кілька класів підлогового покриття, і людині, яка не розбирається в оздоблювальних матеріалах, дуже важко зорієнтуватися у своєму виборі. Найпопулярнішими є наступні класи:

1. Побутовий ламінат 21,22 і 23 КЛАСІВ - дуже популярний в Європі та інших країнах Заходу, але практично не застосовуваний в Україні та країнах СНД. Це обумовлено тим, що будова наших будинків трохи відрізняється, а навантаження на підлогу в країнах СНД набагато більше.

2. Комерційний ламінат 31,32 і 33 класу-то підлогове покриття, яке використовується в наших будинках і квартирах. Ми радимо купувати ламінат 31 класу для кімнат з невеликим навантаженням – вітальні, спальні. 32 клас найкраще вибирати для коридорів, а 33 клас ідеально підійде для дитячих і кухонь. У ванну стелити ламінат не можна, адже він не переносить велику кількість вологи.

3. Спеціальний ламінат 34 класу – дуже рідкісний вид ламінату, який використовується для комерційних будівель, торгових центрів, спортзалів і т. д.

  • Замки для з'єднання. Всі типи замків діляться на Click-замки і Lock-замки. Lock-замки дешевші, але вимагають великих умінь і навантажень. Для того, щоб постелити ламінат з таким замком, вам потрібно точно потрапляти в пази і зміцнювати їх спеціальним молотком. В Клік-замках таких навантажень немає, що дозволяє покласти ламінат під кутом в 45 градусів всього за кілька годин.

Ми радимо вибирати більш дорогі варіанти підлогового покриття. В першу чергу, це допоможе вам зробити ремонт, який прослужить довгі десятиліття. А при правильному монтажі і догляді, ви можете забути про проблеми з ламінатом.

Як стелити ламінат на бетон?

Перш, ніж зайнятися безпосереднім монтажем ламінату, варто підготувати бетонну підлогу. Ця процедура є вкрай необхідною, якщо ви хочете, щоб підлогове покриття прослужило вам тривалі роки.

Як постелити ламінат на бетонну підлогу?

в першу чергу, варто виявити всі нерівності на вашій підлозі. Для цього необхідно мати рейку і будівельний рівень. Допустимими нерівностями вважаються менше 2мм на 2м статі. Якщо ж ваші показники вище, підлогу доведеться вирівнювати. Зробити це можна кількома способами: < / p>

  1. вирівняти підлогу наливною сумішшю. Для цього варто знайти найвищу точку вашої підлоги, прокласти рівну лінію рівнем до найближчої стіни. Відміряйте від отриманої точки 5 см вгору по стіні і залиште мітку. Потім проведіть рівну рису до паралельної стіни, залишаючи мітку і там. Розведіть суміш 1л води на 5 кг суміші. Поступово виливаємо суміш і рівняємо її спеціальним шпателем або валиком до відміток. Даємо трохи застигнути. Знову повторюємо процедуру з рівнем, вишукуючи нерівності. Якщо все зроблено ідеально, то суміш потрібно залишити застигати протягом 24 годин.
  2. Вирівняти підлогу фанерою. Перевіряємо бетонну основу, як і в попередньому способі. Якщо є яскраво помітні нерівності, то їх варто збити. Суміш тирси і бетону перемішуємо і наносимо на ямки. Обробляємо фанер оливою або фарбою, після чого приступаємо до кладки. Вибираємо фанеру 12-20 мм, і повільно укладаємо, закріплюючи саморізами. Найкраще використовувати Т-подібний стик.

Вирівнявши підлогу, ви можете переходити до основних робіт. Нижче ми розповімо, як стелити ламінат на бетонну підлогу самостійно.

Поради, як укладати ламінат на бетонну підлогу

Як укладати ламінат на бетон?

Переходимо до процесу укладання ламінату:

  • Підкладка. Це обов'язковий елемент будь-якого монтажу ламінату. Якщо ви використовуєте коркову підкладку, то найкраще між нею і ламінатом використовувати кулю плівки.
  • Укладка ламінату. Починайте з краю кімнати. Найважливішими є перші два ряди. Якщо ви використовуєте ламінат з Лок-замком, то уважно вдвигайте пази, після чого закріплюйте їх постукуванням, використовуючи дерев'яний молоток. При виборі Клік-замку, техніка більш легка і швидка. Вам достатньо під кутом 45 градусів з'єднати ламінат, і повільно опускати вниз. Після клацання дошки будуть закріплені.
  • Обробка плінтусом. Для того, щоб ламінат виглядав більш естетично, його варто обробити плінтусом. Процес буде ідентичний з будь-якою обробкою на іншому підлоговому покриття.

Пройшовши всі ці етапи правильно, ви зможете викласти ламінат на бетонну підлогу самостійно. Головне – не поспішати і уважно ставитися до справи. До того ж, ми радимо не вибирати дуже дешевий ламінат. Адже, краще заплатити більше, але один раз.

Купити ламінат в Україні і бути точно впевненим в його якості можна! Для цього достатньо звернутися в інтернет-магазин «Еніта». Також, наші фахівці можуть більш детально розповісти про те,як покласти ламінат самостійно!

Як правильно укласти ламінат на бетонну підлогу?(Відео)

Рекомендуємо прочитати:

Як класти ламінат паркет: відео-поради, інструкція

Як прибрати подряпини з ламінату підручними засобами: способи та поради.

чи підходить ковролін для дитячої кімнати?

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Укладка ковролина на утеплитель

Із Христовим Воскресінням

Как мыть ламинат, чтобы не было разводов? Видео-советы

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток