• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як захистити ламінат від води: практичні методи

Проводячи ремонт в житловому приміщенні або офісі, крім застосування якісних оздоблювальних матеріалів, варто не забувати і про підлогове покриття. Основне його завдання полягає в поглинанні зайвих звуків, утриманні тепла в будові. Крім того, підлогу обов'язково повинен бути рівним і витримувати будь-які навантаження, які згодом будуть на нього покладатися.

Використовуючи ламінат, споживач отримує якісне і довговічне покриття. За своєю суттю це матеріал, в основі якого лежить дерево. Він має величезну кількість шарів. А зверху його покривають ламінованою плівкою. Таким чином, за ним легше доглядати, мити і прибирати. Ламінат не містить шкідливих сполук і токсичних компонентів, небезпечних для здоров'я і життя людини.

Варто пам'ятати, що таке покриття не любить підвищеної вологості і може расслоиться, якщо на нього зверху вилити велику кількість води. Що ж робити в такій ситуації? Не застосовувати зовсім?

Як захистити ламінат від води: методи і поради

на сьогоднішній день, існує величезна кількість способів і лайфхаків, як захистити ламінат від води. Звичайно, безперечний спосіб буде зовсім не застосовувати для очищення води. АЛЕ таке, на жаль, практично неможливо. Тому, існує величезна кількість варіантів, як уберегти покриття від попадання вологи.

чим захистити ламінат від води?

Якщо ви робите укладання ламінату, то повинні пам'ятати, що попередньо необхідно перевірити, чи присутня волога у вашому приміщенні. Тому як перш, ніж почати укладку, потрібно ретельно перевірити всі поверхні. Пол повинен бути сухим, чистим, без найменших слідів вологи. Як варіант, перед укладанням, можна на підлогу простелити поліетиленову плівку. Вона буде захищати ламінат від найменшого впливу вологи, а також допоможе поліпшити шумоізоляцію в приміщенні.

Чим захистити ламінат від води?

Звісно, що потрібно стежити за тим, щоб на поверхню матеріалу не потрапляла зайва вода в процесі прибирання. Крім того, в процесі укладання ви можете для міцності скріплювати дошки між собою за допомогою спеціального клею, яким промащуються сполучні пази із зворотного боку виробу. Для цього застосовується спеціальний клей, який має гідроізоляційні властивості і перешкоджає впливу рідини на ламінат.

Способи захисту

Розглянемо детальніше, які ж види і способи захисту ламінату існують на сьогоднішній день серед споживачів:

  • склеювання – для цього способу застосовується спеціальний клей. Спаособ застосування ми описували раніше;
  • просочення воском-ним просочують шви і з'єднувальні стики між панелями. Він відмінно забирається сухою ганчіркою з поверхні ламінату, не залишаючи після себе слідів і розлучень;
  • Cпеціальна плівка-наноситься на зовнішню сторону виробу для додаткового захисту його від вологи.

Крім того, існує спеціальний вологостійкий ламінат, в основі якого використовуються більш міцні плити. Вони перешкоджають проникненню вологи між шарами.

Вологостійкий ламінат (фото)

Наш інтернет-магазин Еніта у своєму каталозі пропонує клієнтам величезний вибір підлогового покриття, яке зацікавить своєю якістю і доступністю. Ми пропонуємо вологостійкий ламінат 32, 33 класу. Таке підлогове покриття випускають відомі марки: Tarkett, Krono, Balterio. Подібного плану ламінат зручний тим, що здатний витримувати різні навантаження, постійний тиск меблів та інших важких предметів.

Крім того, в асортименті нашого магазину, клієнти зможуть знайти ламінат на кухню, у ванну, різних відтінків і кольорів. Він істотно відрізняється від звичайного офісного щільністю своїх сегментів і посиленою водовідштовхувальною плівкою.

Рекомендуємо прочитати:

Як правильно укласти ламінат на бетонну підлогу?

Як класти ламінат паркет: відео-поради, інструкція

Як прибрати подряпини з ламінату підручними засобами: способи та поради.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Линолеум Juteks

Вздувшийся паркет: как исправить деформации

Уход за синтетическими ковровыми покрытиями и ковровой плиткой

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток