• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Фильтр по цене

Чищення та видалення плям з ковроліну

Важливою умовою в довгостроковому використанні ковроліну є його чистка. В процесі експлуатації ковроліну на ньому можуть з'явитися різного роду плями, пристати шерсть тварин, а також можливе вбирання неприємних запахів. Правильний догляд за підлоговим килимовим покриттям продовжить термін його використання не на один десяток років. Розглянемо, як почистити ковролін в домашніх умовах не тільки з допомогою дорогих миючих засобів, але і «народними» способами.

Чистка натурального ковроліну.Видалення плям з килимів

Натуральний ковролін необхідно пилососити не рідше одного разу на три дні, і не частіше ніж раз в місяць робити вологе прибирання. Під час вологого прибирання можете використовувати будь-який побутовий шампунь для килимів.

Чистка штучного ковроліну.

Якщо ковролін лежить в офісі, то краще перед входом в приміщення покласти спеціальний брудозахисний килимок. Небажано влаштовувати для штучного ковроліну вологе прибирання, так як під дією вологи він може істотно зменшиться в розмір. Важливо відзначити, що на поверхню ковроліну наноситься спеціальне брудовідштовхуюче покриття, яке може змитися під час вологого прибирання.

Штучний ковролін чиститься звичайним пилососом, і як мінімум два рази на рік бажано проводити хімчистку. У тому випадку якщо ви все-таки вирішили зробити вологе прибирання, то вам необхідно подбає про те, щоб ковролін повністю висох. В іншому випадку волокна почнуть гнити, і покриття доведеться викинути. Тому для вологого чищення краще викликати фахівців, які почистять за всіма правилами і заново покриють покриття захисним складом.

Спеціальні засоби для чищення ковроліну не тільки змиють бруд і пил, але і захистять його комаха. Крім того, для чищення килимових виробів ідеально підходять і універсальні миючі засоби. Для цього вам необхідно протерти покриття змоченою в засобі губкою або щіткою. Після цього протріть ковролін мокрою ганчіркою і витріть його сухою.

Народні способи видалення плям

Плями від фруктового соку, чаю, кави, шоколаду можна легко відчистити за допомогою спирту і оцет. Пропорції розчину: 2/3 спирту, 1/3 оцту.

Якщо на поверхні підлогового покриття є плями крові або яєць, то спочатку змочіть пляма мильною водою, яку необхідно на 10% розвести лугом. Потім просто змийте чистою водою.Хімчистка ковроліну

Плями сечі або блювотних мас ви без проблем зможете змити розведеним водою білим оцтом (50/50). Змийте водою і промокніть тканиною білого кольору.

Плями фарби, лаку або пасти для кулькових ручок витираються ганчіркою, змоченою в розчині спирту і скипидару.

Хімчистка ковроліну

Інтернет - магазин ковроліну Enita рекомендує хоча б раз рік користуватися послугами клінінгових компаній і проводити хімчистку ковроліну. Хімчистка килимових покриттів допомагає позбавиться від бруду і пилу, що накопичився, прибере запахи нікотину. Після такої процедури ваш ковролін знову буде як новий!

Читайте також:

Видалення плям з ковроліну

Догляд за синтетичними покриттями і килимовою плиткою

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Осенняя акция! Бесплатная доставка ландшафтного газона CCGrass

Каким должен быть линолеум для ночного клуба, бара или дискотеки?

Ковролин нестандартных размеров. Услуга Любой Размер

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток