• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Підлога на першому поверсі – яка найтепліша

Десята частина житлового фонду України – квартири на першому поверсі. Чим менше місто, тим вищий цей відсоток. Часто від покупки квартири на першому поверсі відмовляються, вважаючи, що багато в чому вона занадто незручна. З іншого боку, деякі, навпаки, з радістю купують такі квартири, вважаючи незручності не такими критичними та цілком виправдовуваними знижкою, яку зазвичай на них дають.

Специфіка житла на першому поверсі

У житті на першому поверсі дійсно є особливості – як очевидні одночасно, і ті, про яких не підозрюють мешканці вищих поверхів або навіть власники приватних будинків. Так, з цокольного поверху піднімається холод. на перший поверх припадає основне навантаження в цьому відношенні, вже на другий піднімається куди тепліше повітря.

З підвалом, зазвичай погано вентильованим та вологим, пов'язані й інші проблеми: там багато цвілі, бактерій та інших мікроорганізмів, комах. Все це може іноді проникати на перший поверх, а ось до другого добирається набагато рідше. Абразив із вулиці теж може стати важливою проблемою. Є перший поверх і інші недоліки, але при грамотному підході можна усунути їх або принаймні мінімізувати вплив.

тепла підлога

Як перетворити підлогу в теплу

Готуючись до ремонту на першому поверсі, в першу чергу варто звернути увагу саме на підлогу – вона тут надзвичайно важлива. Спочатку слід підготувати стяжку. Наливна гідроізоляція необхідна – вона захищатиме не від протікання, а від вологи знизу. Коли основа буде підготовлена, настане час вибору покриття для підлоги. Воно має добре виконувати кілька основних завдань:

  • справлятися з абразивом, що наноситься з вулиці;
  • добре поєднуватися із системами обігріву;
  • бути тихим.

Відразу можна відкинути деякі варіанти. Так, паркет не любить абразив і загалом надто примхливий для першого поверху. На ковроліні можуть з'явитися плями, тому про нього варто забути. Звичайна плитка холодна, тому теж не варіант. Найкраще підходять підлоги SPC, адже вони водонепроникні, дуже тихі – ніякого цокання, і при цьому їх без проблем можна підігрівати.

Підлоги SPC можна застосовувати в передпокої, коридорі, на балконі, у ванній та туалеті – словом, скрізь, оскільки вони спокійно переносять вологість, низькі та високі температури.

Що потрібно для монтажу теплої підлоги

Крім придбання ламінату SPC потрібна система «тепла підлога». Для першого поверху найкраще підходить інфрачервона плівкова система. вона забезпечує швидке прогрівання, при цьому повітря не сушиться. Для цієї системи необхідна тепловідбивна підкладка – зазвичай купити її можна там, де і саму систему. Підкладка одночасно стане амортизатором SPC.

Прогрівати взагалі всю площу абсолютно необов'язково, тому варто купити інфрачервону плівку лише на той простір, де немає меблів. Так, на кухню зазвичай потрібно всього кілька метрів, як і на коридор, в решті кімнат все залежить від того скільки там меблів, і від вашого бажання.

Якщо ви раніше не займалися монтажем підлогового покриття та електросистем, самостійно «тепла підлога» краще не робити, а довірити це фахівцям. Тоді відповідальність за монтаж та гарантію будуть нести саме вони. Хоча не можна сказати, що процес такий складний, якщо ви маєте досвід у цьому й потрібні інструменти, нічого не заважає змонтувати систему самотужки.

тёплый пол

Що в результаті вийде

Плюсів дуже багато: з теплими підлогами ви рідше застуджуватиметеся; інфрачервоне випромінювання вбиває багато бактерій, також захищаючи від хвороб; підлога з кам'яного ламінату стійка до вологи, що особливо важливо для першого поверху; нарешті тепла підлога просто забезпечуватиме комфорт. І ось вже частина незручностей проживання на першому поверсі відпала, а переваги ніхто не скасовував: ви не залежите від ліфта, заощаджуєте на доставці, а сама квартира напевно дісталася дешевше за такий же поверх вище – словом, сусідам зверху є чому позаздрити.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Виниловый ламинат, его особенности и характеристики

Какой ламинат выбрать для спальни: практичные советы

Ковролин нестандартных размеров. Услуга Любой Размер

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток