• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Як не припуститися помилок при укладанні теплої підлоги?

Електрична тепла підлога користується популярністю досить давно, особливо як додаткове джерело опалення, тому не дивно, що люди цікавляться його укладанням, при цьому намагаючись виконати самостійно.

Проблема в тому, що більше половини таких покупців не знайомляться з різними нюансами, через що укладання теплої підлоги виконується з помилками, а сама система функціонує ненадійно.

Звичайно, системи теплої підлоги можуть відрізнятися між собою, що безпосередньо позначається на типі їх укладання, але, незважаючи на це, помилки люди примудряються робити приблизно однакові, через що згодом і виникають проблеми.

Щодо помилок, то спотикаються найчастіше на наступних моментах:

Наявність сміття

Багатьом людям здається, що якщо саму систему бачити ніхто не буде, то й очищати простір для неї необов'язково, але насправді це дуже важливо. Навіть незначні шматочки сміття здатні призвести до того, що система ляже нерівно і, відповідно, працюватиме неякісно, а можливо, і вийде швидше з ладу. Зважаючи на все це, яке б сміття не залишалося від попередніх робіт, його обов'язково потрібно прибрати, а систему теплої підлоги важливо укладати тільки на чисту основу.

Неправильний розрахунок площі

Коли людина зовсім не знайома з системою, їй здається, що вона обов'язково повинна покривати всю площу приміщення, а насправді тепла підлога повинна базуватися тільки на відкритому просторі. І тому існує дві причини. Перша з них полягає в тому, що система теплої підлоги не переносить навантаження, тобто меблі, навіть відносно легкі, на нього встановлювати не можна. Друга причина – у тому, що системі безглуздо гріти простір під меблями та іншими предметами.

При цьому потрібно заздалегідь прикинути можливий план майбутньої перестановки та встановлювати систему лише на вільний простір.

Відсутність збереженого плану місця прокладки

Йдеться про ту ситуацію, коли люди уклали підлогу та забули, де і як саме. Після того як укладання виконано, це здається неважливим, а насправді, наприклад, через поломку, людина просто не зможе зорієнтуватися, де і що в неї укладено і, відповідно, де потрібно шукати проблему. План, якомога максимально чіткий і з фотографіями, завжди повинен залишатися.

Несанкціоноване зменшення кабелю чи полотна

Буває, що полотна або кабелю виявляється більше, через що їх укорочують, ось тільки система теплої підлоги – це не якийсь простий шнур, а тому будь-яке несанкціоноване планом укорочування здатне негативно позначитися на роботі всієї системи, а може бути і так, що вона взагалі не запуститься.

Відсутність перевірки системи до укладання

Чомусь людям здається, що система обов'язково має працювати, тобто в ній не може бути шлюбу або якихось поломок, а тому укладання проводиться без мінімальної перевірки. Тим неприємнішими виявляються ситуації, коли вона спрацьовує частково або не спрацьовує взагалі. Яка б тепла підлога не укладалася, працездатність усієї системи обов'язково повинна бути попередньо перевіреною.

Всі перелічені помилки максимально прості, і саме тому люди часто забувають їх перевірити, тим самим прирікаючи себе на додаткові роботи та витрати.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Рейтинг ламината: выбираем ТОП-3 лучшего ламината

Как выбрать линолеум для спальни

Коммерческий линолеум. Укладка коммерческого линолеума

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток