• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Фильтр по цене

всі

Цоколь

всі

Потужність

всі

Кольорова температура

всі

Тип освітлення

Як покласти ламінат на дерев'яну підлогу (Відео)

При виборі підлогового покриття, споживач нерідко звертає увагу на якість і вид матеріалу, з якого виготовлений основний підлогу. Адже потрібно в першу чергу з'ясувати сумісність майбутнього покриття з уже існуючим, своєчасно виявити всі «за» і «проти» такого варіанту, щоб в процесі експлуатації не виникало додаткових незручностей.

Kak-ulozhit-laminat-na-derevyannyiy-pol-tehnologiya

Основні принципи

Як укласти ламінат на дерев'яну підлогу? Варто відзначити, що ламінат в даний час є найбільш затребуваним і довговічним матеріалом серед всіх інших видів, присутніх на будівельному ринку. Його панелі не потрібно додатково кріпити до початкового покриття. Правильно змонтований підлогу вільно і щільно лягає на підкладку, яка в свою чергу продовжує розширюватися і звужуватися в залежності від температурних коливань і рівня вологості в приміщенні.

Треба сказати, що спеціально продумана конструкція стиків і кріплень ламінатної дошки дозволяє не замазувати шви, не додавати герметика. Таким чином, споживач уникає необхідності стежити за цілісністю всього полотна і переживати, не розклеїтися стик під час чергової вологого прибирання.

Кожен з нас, перш ніж приступати безпосередньо до процесу укладання, задається питанням – як класти ламінат на дерев'яну підлогу? Спробуємо розібратися в цьому непростому, на перший погляд, справі.

Існує кілька основних етапів, що дозволяє отримати ідеально рівну підлогу без сколів, тріщин і зазорів, а також уникнути появи грибка, цвілі і інших хвороботворних мікробів, які можуть утворюватися між новим настилом і старою дерев'яною підлогою:

  • перш ніж починати укладання, необхідно вирівняти чернетку. У багатьох будинках, які мають термін експлуатації більше 20 років, жителі стикаються зі скрипом мостин і здуттям окремих ділянок підлоги. Перша проблема може бути викликана тим, що з часом розхиталися цвяхи, раніше прибиті до лагів і стали видавати звуки. Вам знадобитися, просто новими цвяхами прибити дошки на місце. У випадку з великими нерівностями необхідно скористатися фанерою, яка прикручується поверх заздалегідь укріплених дощок на шурупи. Таким чином, ви не тільки позбудетеся від скрипу, але і підготуєте основу для подальшого укладання ламінату;
  • далі необхідно провести демонтаж старого плінтуса, пропилососити і добре помити підлогу;
  • як покласти ламінат на стару дерев'яну підлогу? Якщо в якості підстави виступає стару підлогу рекомендується розібрати його до опорного бруса, провести ретельний огляд на предмет грибка, цвілі і т. д. Все, що має пошкодження – видаляється і замінюється новою стійкої деревиною. Після цього необхідно пройтися спеціальної циклювальної машиною і перегрунтувати антисептичної просоченням. У разі якщо ламінат буде укладатися на новий дощату підлогу, необхідно його відполірувати. А наявні зазори – заповнити сумішшю з клею з тирсою.

як покласти ламінат

Після виконаних кроків настає момент укладання ламінату. Споживач може укласти його як рівним малюнком, так і в геометричній послідовності, чергуючи цільні плити і розрізані. Таким чином, ви отримуєте елегантний, комбінований малюнок.

Вибираємо тільки якісне покриття

Не знаєте, де купити ламінат за прийнятною ціною і відмінної якості? Радимо відвідати інтернет-магазин доступного і якісного покриття «Энита». У каталозі компанії зібрані кращі екземпляри матеріалів для ремонту підлоги, в тому числі ламінат Таркетт, Классен, Балтер 33 класу міцності. Тільки у нас ви зможете знайти чорний ламінат, білий ламінат, використання якого дозволить привнести родзинку в декор вашого інтер'єру.

Для отримання детальної консультації та можливості оформлення замовлення достатньо заповнити форму на сайті і дочекатися зворотного дзвінка від менеджера.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как выбрать цвет ламината? Советы от дизайнеров.

Как убрать царапины с ламината подручными средствами: способы и советы.

ENITA.UA поздравляет с 2022 годом и Рождеством! График работы

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток