• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

ТОП типових помилок при виборі підлогового покриття

Будучи практикуючим інтер'єрним дизайнером, я непогано розуміюся на виборі потрібних для цього матеріалів. Нещодавно знайомі запросили мене допомогти з підбором ламінату для їхнього будинку, в якому було зроблено ремонт. Але після його завершення підлога в будинку постраждала і виглядала огидно, причому господарі не зуміли цього приховати, обравши невідповідний ламінат. Але з моєю допомогою вони придбали потрібний ламінат та лінолеум, які не втратить первозданної акуратності та краси навіть через десяток років. А коштували ці матеріали навіть дешевшими, ніж колишні.

Поговоримо про основні помилки недосвідчених покупців підлогових покриттів.

Не враховано клас ламінату для певного приміщення

Не враховано клас ламінату для певного приміщення

Ламінат буває різних класів, від цього залежить його зносостійкість. Дивіться на цей параметр із самого початку. Багато хто з економії купують ламінатне покриття 31 класу та встеляють їм увесь будинок. Це помилково, такий ламінат не годиться, наприклад, для передпокою – його швидко витрепле вуличне взуття і бруд, що наноситься зовні.

У передпокій стеліть покриття 33 класу. У кухню, у коридори та в дитячу краще постелити 32 клас, а 31 клас доречний хіба що у спальні, де немає жвавого руху.

Не враховується товщина різних покриттів, коли заливається стяжка

Не враховується товщина різних покриттів

Нерідко стяжка заливається поза увагою того, яке покриття планується постелити на підлогу, а покриття можуть бути різної товщини. Тому багато хто з недосвідченості кладе такі матеріали поруч, що дає відчутну і неприємну різницю в рівнях підлоги, що потребує виправлення.

Не застосовуються компенсатори, щоб гасити розширення ламінатного покриття

компенсатори ламінату

Більшість просто не в курсі щодо розширення та скорочення ламінатного покриття, коли температура та вологість у приміщенні змінюються. Не стеліть цей матеріал впритул до стіни – нехай залишиться відступ сантиметра два завширшки.

Якщо плінтуси не передбачені, скористайтеся спеціальними пробковими компенсаторами, які повинні відповідати забарвленню покриття підлоги. Ці пристрої ставляться між ламінатом і стіною, надаючи ламінату естетичний і акуратний вигляд.

Вологостійке покриття – зовсім не те, що водостійке!

Влагостійкий ламінат

Вологостійкий матеріал здатний перенести без шкоди лише короткочасне відволожування (пролили трохи води та негайно протерли насухо або проведено штатне вологе прибирання). Але якщо вогкість залишається надовго – покриття піде міхурами, візуально зіпсується.

Добре опирається вогкості водостійкий ламінат на полімерній основі, наприклад Balterio, тому його можна стелити навіть у душі.

Недотримання технології укладання

Недотримання технології укладання

Початкове та відповідальне завдання перед укладанням покриття – професійна та рівна стяжка. Жодний ламінат не виправить криву поверхню.

Укладайте підлогове покриття виключно на суху стяжку, слід враховувати вологість та температуру в кімнаті.

Помилковий вибір кольору підлогового покриття

Вибираючи покриття для підлоги, багато хто з нас схильний до імпульсних придбань. Умовив продавець-консультант – купили. А потім з'ясовується, що покупки дисгармонують по колірній гамі з іншим інтер'єром. Уникайте таких необдуманих витрат.

Не враховується конфігурація приміщення

До того як почати укладати покриття на підлогу, проаналізуйте план, форму кімнати. Якщо вона довга і вузька – її необхідно візуально зробити ширше, для чого ви можете розмістити паркетні плашки або ламінатні візерунки поперек приміщення. У тісній кімнаті покладіть покриття із трисмуговим орнаментом, який дасть візуальний ефект більшого простору.

Підлога в душовій вистилається небезпечною слизькою плиткою

У мокрих приміщеннях підлогу не слід вистилати керамогранітом або плиткою без протиковзких властивостей – ці матеріали сильно намокають і стають небезпечно слизькими. Уточніть у продавця це важливе питання.

Матеріал закуповується без необхідного кількісного запасу

Укладаючи будь-яке покриття на підлогу, його доводиться тією чи іншою мірою підрізати. Тому щоразу залишаються фрагменти, непридатні для планомірного укладання. Тому слід запасатися матеріалом з невеликим, але помітним надлишком, інакше доведеться розшукувати ідентичні забарвлення та орнамент, яких у магазині вже може і не бути.

Заздалегідь не вивчені властивості та не прочитано інструкцію до матеріалу (поверхня, тиснення, способи фіксації)

У жодному разі не орієнтуйтеся при виборі матеріалу виключно на його візуальну привабливість. Всі покриття мають певну специфіку: волого- і водостійкість, придатність для інтер'єру або для зовнішньої обробки, спосіб зчеплення – та чимало інших показників. Всі ці дані слід засвоїти заздалегідь та на їх основі зробити грамотний вибір, щоб згодом не платити знову.

Поради професіоналів:

  • Завчасно вибирайте тип покриття для підлоги кожної кімнати або зони;
  • Ваш вибір повинен гармоніювати із загальною стилістикою інтер'єру;
  • Підбирайте кольори та орнаменти всіх матеріалів, що поєднуються між собою;
  • Вникайте у властивості матеріалів, щоб вибирати відповідні для вашого будинку;
  • Забезпечте рівну стяжку, щоб підлога виглядала естетично;
  • Якісний результат робіт вам можуть гарантувати лише досвідчені професіонали, яким краще доручити ці завдання.
  • Для догляду за підлоговим покриттям уникайте агресивної побутової хімії, здатної пошкодити матеріал та погіршити його зовнішній вигляд. Найкраще застосовувати спеціально призначені для цього засоби.

РЕКОМЕНДОВАННЫЕ СТАТЬИ

Как определить стабильность паркетной доски?

Виды напольных покрытий: линолеум и ламинат

Графік роботи на нооворічні свята 2023

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток