• (067) 911-90-90
    Передзвоніть мені
    Введіть номер телефону.
    Ми Вам передзвонимо найближчим часом
    +38
  • (050) 321-75-22
каталог товарів
Немає товарів

Статті RSS 2.0

З Новим 2016 Роком та Різдвом! Графік роботи у святкові дні

Новий Рік 2016 ЭнитаІнтернет - магазин підлогових покриттів Enita.com.ua від усієї душі вітає Вас з Новим 2016 Роком та Різдвом Христовим

Шановні клієнти та партнери! Нехай наступаючий рік Вогняної Мавпи подарує всім вам світ, радість, хороші вісті, плідні ідеї, приємні моменти. Ми хочемо вам побажати всього найкращого. Сподіваємося, що новий 2016 рік принесе нам з вами ще міцніші ділові відносини, а ми постараємося і надалі радувати вас своєю роботою. За час нашої з вами співпраці ви стали для нас більше, ніж клієнтами. Ви стали нам справжніми друзями. Зі святом вас!

Графік роботи інтернет-магазину "Еніта" у святкові дні:

  • 30 грудня - з 09:00 - 18:00
  • 31 грудня - 03 січня - Неробочі дні
  • 04 січня 05 січня - з 09:00 - 18:00
  • 06 січня - 10 січня - Неробочі дні
  • З 11.01.16 - працюємо за графіком

міські номери в момент свят працювати не будуть, в разі виникнення питань і консультацій, звертатися за номерами:

067 911 90 90; 067 522 87 91; 097 333 36 37

www.enita.com.ua

Читать далее

Лінолеум на кухню

Лінолеум на кухню

У наш час такий підлоговий матеріал, як лінолеум, використовується в кухонних просторах в поєднанні з самими оригінальними інтер'єрами. Сучасні дизайнери зуміли гідно оцінити незвичайну фактуру, різноманітність кольорів і неповторні декори цього матеріалу.
Власники квартир цінують в лінолеумі його антибактеріальні властивості, легкість в догляді, він не продавлюється під найважчими меблями і йому не страшна підвищена вологість. Крім того, в порівнянні з такими підлоговими покриттями, ламінат і паркет, лінолеум відрізняється своєю демократичною ціною.

Варто відзначити, що є два основних види лінолеуму – натуральний штучний.

До головних достоїнств першого варіанту слід віднести високу гігієнічність і екологічну чистоту. Такий матеріал може прослужити на вашій кухні до сорока років, при цьому зберігаючи свої початкові властивості. 

матеріалом для виготовлення другого виду цього підлогового покриття служить ПВХ. Незважаючи на це такий лінолеум володіє великою кількістю позитивних якостей натурального лінолеуму, максимальний термін його служби становить від 25 років в залежності від якості і виробника. У нашому асортименті представлені такі марки як лінолеум Таркетт, Ютекс, Грабо і багато інші відомі марки. 
Фахівці радять вибирати на кухню не побутовий варіант цього покриття, а напівкомерційний, який не так чутливий до пошкоджень механічного характеру і володіє більш стійким до різних негативних впливів захисним шаром товщиною від 0,35 до 0,7 міліметрів. Вибираючи лінолеум на кухню, запам'ятайте один простий рада – більш щільний і важкий матеріал має кращу якість і тривалий період експлуатації.

Існує величезна кількість варіантів кольорів і дизайну лінолеуму. Якщо говорити про дизайнерські рішення штучного матеріалу, то слід зазначити, що їх набагато більше, ніж в натуральному варіанті. Останнім часом все більшою популярністю користується такий вид підлогового покриття, оформлений під керамічну плитку, камінь або дерево.

Прекрасним рішенням для вашої кухні в цьому питанні може стати однотонний лінолеум яскравих забарвлень з рельєфною структурою. Якщо ви хочете створити візуальні зони у вашому кухонному просторі (їдальня і кухня), то радимо використовувати матеріал, в оформленні якого присутні два різних декору. 

Особливе значення для цього специфічного приміщення мають протиковзкі властивості лінолеуму, завдяки яким ви зможете захистити себе і своїх близьких від можливого отримання травм.

Читайте також:

Лінолеум і міфи про нього

Вибираємо лінолеум в квартиру

Читать далее

Укладання лінолеуму на бетонну підлогу

Укладання лінолеуму на підлогу
 Одним з найбільш поширених підлогових покриттів на сьогодні є лінолеум. Він невибагливий в обслуговуванні і чищенні, довговічний і легко укладається на бетонні підлоги. А різноманітність забарвлень і малюнків дозволяє застосовувати лінолеум в будь-якому дизайнерському рішенні.

 Перш ніж купувати лінолеум, необхідно правильно розрахувати його розміри. При покупці в магазині проводиться «чорнова» обрізка, коли витримуються приблизні розміри з допусками. При настиланні ж на підлогу лінолеум обов'язково підрівнюється. Якщо ж укладання проводиться встик, тоді його обрізку слід виконувати дуже акуратно. Щоб при з'єднанні двох шматків покриття шов вийшов ідеально рівним, необхідно накласти їх один на інший з невеликим напуском і тільки потім одночасно розрізати гострим будівельним ножем.

 Одне з небагатьох вимог при укладання лінолеуму на підлогу — його поверхня повинна бути ідеально рівною, без ямок і горбків і вже тим більше без дрібних камінчиків. Все це в майбутньому може проявитися на покритті, що настилається і привести до втрати його характеристик, а іноді і до псування. Тому перш за все слід підготувати бетонну основу, очистивши його, а в разі потреби і вирівняти, використовую рідку підлогу. Потім поверхня обробляється ґрунтовкою і після просушування можна приступати до укладання покриття.

Укладання лінолеуму проводиться різними способами


 При великій площі приміщення найбільш оптимальним буде фіксація покриття до бетонної основи за допомогою будівельного клею. Для цього обрізаний лінолеум розстеляють і потім, звернувши його до середини, наносять на підлогу клей за допомогою валика. Після укладання покриття на оброблену поверхню таку ж процедуру виконують і з другою половиною. Після настилки лінолеум слід покатати чистим валиком, щоб позбутися від потрапив під нього повітря.


Укладання лінолеуму на підлогу

Найбільш простий спосіб укладання — фіксація за допомогою двостороннього скотча. Для цього з скотча наноситься сітка на підлогу, а далі все виконується в тій же послідовності, як і при клейовий фіксації.

 У маленьких приміщеннях досить настелити лінолеум без фіксації. Покриття буде утримуватися за рахунок власної ваги і за допомогою плінтуса і меблів. До речі, щоб здійснити ваші ідеї дизайн, радимо, меблі на робити замовлення.

 Якщо конфігурація підлоги складна або ж використовується два і більше шматка покриття, тоді необхідно провести зварювання швів.
 При холодної зварюванні листи лінолеуму з'єднуються двостороннім скотчем, а на шов наноситься клей. Такий клей буває марки А (для безосновних ПВХ і нового покриття) і марки (старого, або покриття з текстильною основою) можете знайти у нас в інтернет - магазині в розділі Аксесссуары/Хімія.
 При гарячому зварюванні використовується спеціальний паяльник і скріплює полімерний шнур, який розігріваючись, наноситься на місце зварювання. Таким способом можна буде укладати тільки комерційний лінолеум, так як звичайний (побутовий) ПВХ не призначений для високих температур і може втратити свою структуру і деформуватися в місці зварювання.
 Шов слід виконувати до середини кімнати, а потім ту ж процедуру провести з іншого краю до центру. Після чого всі надлишки клейової маси зрізаються спеціальним ножем. При цьому важливо набратися терпіння і бути гранично акуратним.

Читайте також:

Лінолеум і міфи про нього

Вибираємо лінолеум в квартиру

Читать далее

Лінолеум в квартиру

Лінолеум в квартиру лінолеум – один з найбільш затребуваних підлогових покриттів, завдяки своїй прийнятній ціні і універсальності. Лінолеум може бути натуральний і синтетичний (ПВХ).
 Синтетичний лінолеум найдешевший в ціні, володіє хорошою міцністю і довговічністю. Але, для житлового приміщення краще купувати натуральний. Натуральний лінолеум коштує дорожче синтетичного, але є екологічно безпечним, що дозволяє його експлуатувати в житлових, медичних, шкільних та інших установах.
 Щоб купити лінолеум в квартиру хорошої якості, який буде довговічний і безпечний, вибирайте лінолеум з натуральних матеріалів або зроблений на їх основі. Якщо підлога у вашій квартирі бетонний, то найкраще взяти лінолеум товщиною не менше 3-4 мм. Крім цього, лінолеум дуже ефективно може приховувати нерівності підлоги. Так, що якщо у вас немає можливості вирівняти підлогу, просто постеліть товстий лінолеум, він приховає нерівності і одночасно зробить підлога у вашій квартирі більш теплим.
В залежності від ваших побажань, ви можете купити лінолеум в квартиру, який може мати протиковзкі і звукоізолюючі властивості. Звичайно, такий матеріал обійдеться вам дорожче, але все ж він буде за вартістю набагато дешевше інших видів підлогових покриттів. За терміном служби лінолеум практично не поступається іншим покриттям. Якісний матеріал може прослужити до 20 років.
 Все більшим попитом користується лінолеум, що має антибактеріальні добавки. Такий лінолеум можна укласти на кухні або в дитячій.
 Одним з переваг лінолеуму, є легкість укладання. Ви можете укласти його самостійно або ж звернутися до фахівця.
 При виборі лінолеуму звертайте увагу на наявність на ньому тріщин, вм'ятин, а також запаху. Якісний натуральний лінолеум практично не має запаху. Дрібні тріщини і вм'ятини свідчать про низьку якість матеріалу і його недовговічності. Лінолеум гнучкий і міцний матеріал, тому при вигині, скручуванні, складанні на ньому не повинно залишатися слідів.

Читайте також:

Лінолеум і міфи про нього

Укладання лінолеуму на підлогу

Читать далее

Ковролін для кабінету

Ковролін для кабінету

зробити кабінет затишним і одночасно суворим можна за допомогою сучасного підлогового покриття – ковроліну. Ковролін зручний в експлуатації, настилати його дуже просто. Приміщення, оброблені ковроліном, відрізняються теплом і затишком.

Для кабінету начальника добре підійде тканий ковролін, оскільки він виготовляється за такою ж схемою, як і звичайний килим. Тканий ковролін є найбільш якісним видом таких виробів, але одночасно і самим дорогим. Такий ковролін готується за спеціальною технологією, коли ворс тчуть разом з основою ковроліну. Висока вартість цього виду підлогового покриття обумовлює невеликий на нього попит. Тим не менш, тканий ковролін багатий своїми малюнками, фактурами і квітами.

Більше інших затребуваний тафтинговий ковролін. Він, так само, як і тканий ковролін, нагадує килим. Для його виробництва застосовують петельний спосіб, при якому з вивороту основи встромляється голка, залишає петлю на лицьовій поверхні полотна. Петлі можуть залишатися як цільними, так і розрізати. Нижня частина обробляється латексом, який закріплює петлі з виворітного боку. Голкопробивний ковролін може створити комфорт в будь-якому приміщенні, в тому числі і в кабінеті. Крім того, такий матеріал має жорстку основу, що надає йому міцність і зносостійкість. Якщо вибрати петлевий ковролін з неоднаковою довжиною петель, так званий «Скролл», то кабінет скрасить м'яке покриття з поверхнею, схожої на оксамит. Таке покриття годиться для тих приміщень, які призначені для відвідування багатьма людьми. Більшість громадських будівель і офісних кабінетів на Заході облаштовані саме таким статевим покриттям. Головними його достоїнствами можна вважати нормальне звукопоглинання і невисоку ціну.

дуже зручно буде застосувати для кабінету ковролінову плитку. Так називають ковролін, який нарізаний квадратами 50Х50 сантиметрів. Ковролит в такому вигляді з'явився для зручності розташування комп'ютерних проводів на підлозі і зручності доступу до них. Таке покриття зручно і при укладанні, особливо якщо кабінет має складну форму. При пошкодженні такого покриття не потрібно буде міняти весь рулон, а досить замінити тільки один фрагмент. Лідерами у виробництві кабінетної підлогової продукції є американські, голландські, бельгійські та німецькі марки. При цьому потрібно відзначити, що ціна ковроліну залежить від його товщини.

Велике значення має догляд за ковроліном, де б він не був укладений. Доглядати за покриттям підлоги потрібно з урахуванням його основи. Килимове покриття краще чистити «сухим» пилососом. Миючий пилосос можна застосовувати тільки при чищенні голкопробивного килиму. Інші види-не слід, оскільки ворс потім дуже погано висихає і видає при цьому неприємний запах.

Читайте також:

Ковролін для вітальні

Ковролін для дитячої кімнати

Читать далее

Голкопробивний ковролін

Голкопробивний ковролін

На ринку підлогових покриттів особливо виділяється ковролін. Він широко доступний, придатний більшої частини інтер'єрних рішень. Особливо часто до ковроліну вдаються власники квартир в блокових будинках і приватних особняках з недостатнім опаленням, саме там потрібне додаткове утеплення підлоги і навіть стін.

Покривати і чистити

різновидів ковроліну досить багато, тут і тканинний, і тафтинговий, і голкопробивний. І якщо два перших види використовують здебільшого для часткового покриття, так як їх очищення є досить трудомістким заняттям, то голкопробивний істотно скорочує час прибирання при повному і частковому покритті. Саме по-цьому голкопробивне килимове покриття використовується в офісах і адміністративних будівлях з великою прохідністю.

Голкопробивний ковролін підходить для побутового та промислового використання. За рахунок специфіки виробництва килимового виробу, у якого ворсинки не є особливо довгими і надмірно м'яким. Тому при чищенні будь-яких забруднень він не піддається сильній деформації. Голкопробивний ковролін можна здавати в спеціалізовану хімчистку для килимових виробів.

Технологія: з утепленням і без

Сам декоративний зовнішній шар може бути з дрібними жорсткими щетинками – варіант більш перспективний для використання в офісах. Таке покриття ми часто називаємо комерційним ковроліном, так як воно має довгий термін експлуатації. Також щетинки можуть бути довгими і м'якими, нагадуючи собою справжній м'який килимовий ворс. Голкопробивний ковролін проводиться за допомогою голок, схожих за будовою на гачки. Беруть тканинний полотно і наносять від 800 до 1200 ударів на дюйм, за рахунок чого з'являються сотні тканинних крючков-вузликів, які і утворюють м'яке килимове покриття. Після проходження голкою всього полотна, декоративний елемент обробляють клейкою основою і за допомогою преса скріплюють з утеплювальним матеріалом, з гумовою або тканинної щільною підводним човном. Утеплювач нашаровують не у всіх різновидах голкопробивного ковроліну, тому споживачу потрібно шукати особливий матеріал, де цю можливість передбачають. Наявність утеплювача можна помітити, переглянувши покриття в розрізі: третій шар – це утеплений варіант, якщо немає – полегшений, якому буде потрібно додатковий настил для збереження тепла.

імітація килима-не єдиний аргумент на користь того, щоб купити ковролін голкопробивний. Достатня міцність, можливості сухого і вологого прибирання, колірна адаптація до загальних дизайнерських рішень в приміщенні і багато інших достоїнств цілком справедливо приваблюють користувачів.

Читайте також:

Ковролін для кабінету

Комерційний ковролін для офісу

Читать далее

Вибираємо підлогу на кухню

Ковролін для кухні та їдальні Ковролін для їдальніЩоб не допустити помилок при виборі підлогового покриття, необхідно продумати всі нюанси. Адже саме на кухні підлогу схильний до таких факторів, як волога, жир, удари посуду, різні миючі достатки. Тому не всяке покриття витримає перераховані дії. В даної статті познайомимося, які плюси і мінуси у основних підлогових покриттів.
 Плитка
 Плитка є екологічним, міцним матеріал. Вона не гнеться і не піддається деформації, не вицвітає від сонячних променів, не руйнується під дією хімічних і миючих засобів і не проводить струм. І все-таки не можна стверджувати, що плитка буде ідеальним покриттям підлоги на кухня.
 По-перше, плитка – твердий матеріал. Посуд, якщо впаде, то шансів залишитися в цілісності у неї немає. По-друге, керамічне покриття дуже холодне. Влітку, звичайно, можна буде насолоджуватися прохолодою, яку даруватиме підлога, але взимку і в міжсезоння приємного буде мало. По-третє, важливим аспектом є те, що на плитці легко посковзнутися, особливо на мокрій.
 Лінолеум
 Більшість людей скаже, що лінолеум – це дешеве покриття ще з радянських часів. Але якщо добре розібратися, лінолеум зараз вже не той, що був раніше і за зовнішнім виглядом і по практичність. Таке покриття забезпечують високу звукоізоляцію, а головне його легко мити. В магазинах можна знайти натуральний лінолеум. Зовні він нагадує мармур і є екологічно чистим матеріалом, а головне термін служби досягає до 40 років.
 Ламінат
 На думку фахівців і дизайнерів, ламінат невідповідне покриття для підлоги на кухні. На ламінат легко впливає волога, і підлога постійно буде розбухати. Але, тим не менш, люди все частіше роблять вибір саме на його користь. Тим більше, зараз у продажу є ламінат з вологостійким просоченням, і термін служби становить від 15 до 40 років. Багатоманітний забарвлення привертають увагу покупців, тому що без проблем таке покриття можна підібрати під будь-який інтер'єр.
 Дерев'яна підлога
 Натуральне дерево коштує недешево, але інтер'єр в кухні буде виглядати багато і зі смаком. Дерев'яна підлога ідеально підходить на кухню в класичному стилі, тому що чудово поєднується з відповідною меблі. Але така підлога не любить вологи. Тому в робочій зоні на кухні його краще не використовувати, а викласти кілька квадратів плитки.
  Ковролін
 Не рекомендуємо застеляти килимовим покриттям весь периметр вашої кухні.
Дуже складно, а часом неможливо буде прибрати жир або залишки їжі. Радимо вибирати
ковролін в їдальню, або обідню зону де буде розміщатися стіл зі стільцями. Покриття з невисоким ворсом буде досить невибагливо в обслуговуванні, а ногам буде комфортно і тепло в будь-який час року.

Читайте також:

Килимове покриття (ковролін) для спальні

Ковролін для дитячої кімнати

Читать далее

Ковролін для вітальні

Ковролін для вітальні

Ковролін для вітальні

Для оформлення підлоги кімнати для гостей часто використовується ковролін. Це зручний, довговічний матеріал, термін його служби становить десять-п'ятнадцять років. Ковролін є хорошою звукоізоляцією, утеплює підлогу, надає кімнаті затишок і добре вписується в більшість варіантів інтер'єру.

Прийнято вважати, що килимове покриття протипоказано алергікам, так як збирає пил, але сучасні дослідження показали, що ковролін, дійсно, втягує в себе пил з повітря, але тим самим він очищає повітря і дихати в такій кімнаті стає легше. Ковролін являє собою тришарове покриття, що складається з ворсу, основи і закріплює шару. Ворс може бути, як натуральний, так і штучний. З натуральних ворсів найчастіше використовує шерсть або бавовна, але бувають і інші матеріали, наприклад, льон, кокос і т. п. Природно, ковролін зі штучним ворсом набагато дешевше.

В основі натурального ворсу лежить джут. Оскільки він робиться з вовняних ниток, то перший час ковролін буде трохи «линяти». Зазвичай до складу волокна, з якого зроблений ворс, додають нейлон, що дозволяє збільшити термін служби покриття. Адже у вовни або бавовни він дуже невеликий.

Набагато частіше можна зустріти килимове покриття, виготовлене з штучного волокна, яке, втім, теж може бути різним. Так, покриття виконане з волокна олефін, досить дешеве, але дуже недовговічне, швидко вигорить, витре і злиняє, тому не рекомендуємо його укладати у вітальні, де досить велика прохідність. Можна знайти ворс дорожче, але більш якісний – наприклад, покриття з волокна на основі нейлону.

Перш ніж купити і настелити ковролін у вітальню, необхідно привести підлоги в порядок: треба добре їх промести, промити, можливо, вирівняти за допомогою стяжки або ж настелити фанеру. Найчастіше у вітальнях кімнатах кладуть лінолеум або ламінат, а килимове покриття настилають у вигляді килимів або килимків. Якщо ви вирішили постелити ковролін по всьому периметру, радимо вибирати невисокий ворс, низький або середній, так як за ним буде легше доглядати. Під ковролін в цьому випадку бажано постелити підкладку. В цьому випадку можна обійтися і без фанери. Але якщо ви вирішили покрити ковроліном паркетні підлоги, підкладка абсолютно необхідна, інакше паркет буде пошкоджено.

Якщо ви хочете купити ковролін і постелити його в невеликій кімнаті і збираєтеся використовувати один цілісний шматок, то ви можете вибрати спосіб без приклеювання до підлоги. Спочатку ковролін треба розстелити у вітальні, прокатати валиком, щоб не утворилося бульбашок. На кутах зробити надрізи кутом, а потім гострим ножем обрізати зайвий ковролін.

у деяких випадках допустимо без з'єднання класти навіть два шматки ковроліну. В цьому випадку смуги з'єднуються встик. При цьому обидві половини ковроліну доведеться наклеїти, інакше щілина між ними може розширюватися або ж шматки можуть знаходити один на одного.

Якщо велика вітальня, полотнища краще покласти внахлест, краї смуг, які ближче до стінки, відігнути на дві третини шва, добре промазати клеєм, опустити і прокатати валиком. Після того, як ви зробите це з обома полотнищами, в районі напуску треба гострим ножем прорізати обидва полотна, використовуючи рівну металеву планку якості лінійки, відігніть краю, промазати клеєм і дуже ретельно прокатати валиком.

після наклейки користуватися вітальні не можна до повного висихання клею.

Ковролін для вітальні краще чистити за допомогою пилососа або миючого пилососа, стежачи за тим, щоб вода не потрапляла під покриття.

Читайте також:

Ковролін для кухні

Ковролін для дитячої кімнати

Читать далее

Чи підходить ковролін для дитячої кімнати?

Підлогове покриття в житловому приміщенні відіграє велику роль. Крім того, що воно є частиною загального інтер'єру, часто воно задає тон загальному дизайну кімнати. Природно, що воно несе і інші функції, як захисне покриття для ніг від холодної підлоги.

В останні роки дуже багатьом подобається ковролін. Це дійсно дуже зручно, красиво, до того ж сучасні ковроліни дозволяють вибрати найрізноманітніші варіанти для вашого будинку. Якщо ви купуєте ковролін не для загальних кімнат, а для дитячої, то тут потрібні кілька інші правила вибору цього покриття.

Отже, ковролін це підлогове покриття, має різну ступінь ворсистості. Для дітей це важливий фактор, адже якщо ви виберете для дитячої кімнати ковролін з дуже коротким ворсом, то він може виявитися жорстким. Але ж діти часто грають саме на підлозі. Тому все ж варто подбати про те, щоб їм було комфортно і купити ковролін, який буде комфортним при дотику. До речі, якщо підлогове покриття буде м'яким, це вбереже дитину при падінні, пом'якшивши удар. Але саме високий ворс є збіркою для пилу, а це є не найкращим варіантом для дітей алергік.

Однак, не варто звинувачувати тільки ковролін у тому, що він збирає і утримує пил. Але погодьтеся, що пил осідає і на будь-яких інших покриттях, тому вважати, що тільки лише ковролін може стати причиною пилу не можна. Просто потрібно часте прибирання, в тому числі і волога, щоб знизити кількість пилу в приміщенні. А для дитячої кімнати ця умова особливо необхідно.

До речі, саме ковролін в плані прибирання найбільш невибагливий. Його можна просто пропилососити і все, він знову чистий. Ще однією незаперечною перевагою ковроліну є те, що він вас зовсім не обмежувати. Ви можете постелити його скрізь, де це необхідно і надати йому будь-яку форму, на відміну від килимів і килимів, які випускаються заданого розмір.

Читать далее

Монтаж теплої підлоги під ламінат

У цій статті ви зможете дізнатися про різних системах теплого підлоги , оптимально підходять для покриттів з ДСП і ДВП, а так само для підлоги з ламінат.
 Ламінат має низку переваг по порівняно зі своїм головним конкурентом – лінолеумом. Хоча останній стоїть на порядок дешевше, але є менш універсальним, а порівнювати зовнішній вигляд ламінату і лінолеуму, навіть і не варто.
 Однак якщо ви захотіли облаштувати підлогу з підігрівом, то ви повинні знати, що ламінат має гіршу теплопровідність по порівняно з лінолеумом. Цей факт потрібно враховувати при плануванні системи підігріву підлоги.

Процес монтажу теплої підлогиУкладання теплої підлоги під ламінат

Ламінат може мати товщину від 6 до 12 мм, це означає, що для того, щоб обігріти підлогу, необхідно прогрівати весь цей шар.
 Для того щоб організувати найбільш високоефективний підлога з підігрівом для ламінату існує два шляхи:
 1. Глибокий прогрів стяжки підлоги.
 2. Прогрів безпосередньо підлогового покриття.
 Прогрів стяжки добре використовувати в тому разі, коли ламінат покладений безпосередньо на стяжку і ізольований від неї тонким шаром коркового покриття або пінополіетилену. При такому способі краще всього використовувати або водний, або електричний підігрів, також можна комбінувати ці два види.

Прогрів підлогового покриття здійснюється шляхом підкладання інфрачервоної плівки безпосередньо під ламінат.
 Для обох випадків необхідно здійснювати всі розрахунки для приміщень, які ви збираєтеся обігрівати. Розрахунки, в свою чергу, слід проводити в залежності від того, чи є обігрів підлоги основним способом опалення або допоміжним.
 Вибір системи опалення підлоги потрібно виробляти виходячи з розмірів кімнат. Так, водяне опалення від котла буде дуже громіздким для невеликої квартири, так як воно має на увазі установку колектор. Для квартир і будинків маленької площі вигідно використовувати систему електричного опалення, так як вона займає мало місця і швидко монтується.

Тепла підлога під ламінат

опалення з прогріванням стяжки


 Спосіб опалення з прогріванням стяжки підходить для котеджів і дачних будинків великого розміру, так як тут можна встановлювати досить габаритну котельню для цих цілей. Єдиний мінусом такої системи є те, що необхідно прогрівати досить великий шар бетону.
 Труби і їх перетин потрібно вибирати в відповідно до типу підлогового покриття, адже кожен з них має свій рівень теплопровідності:
 1. Лінолеум – 0,2 Вт/м.
 2. Паркет – 0,15 Вт/м.
 3. Ламинатное покриття – 0,1 Вт/м.
 З даних можна припустити, що ламінат має найбільш високу теплопровідність, проте слід враховувати його товщину, так як чим більше товщина, тим менша швидкість передачі тепла.
 Встановлені труби, кабелі та мати заливаються стяжкою, в цьому випадку вибір не залежить від матеріалу покриттів, у кожного з них є свої плюси і мінуси. Водяна підлога дорожчий і складний в установці і експлуатації, так як має безліч вузлів і з'єднань. Однак він має велику інерційність по тепловіддачі, що є безсумнівним плюсом і дозволяє більш економно використовувати ресурси.
 Кабель монтується набагато простіше і швидше в порівнянні з трубами. Водяна система опалення теплої підлоги складніше, чим установка електричних матів і плівки. Системи електричного обігріву можна встановлювати прямо під плитку в її клейовий шар. Наш інтернет - магазин Enita.com.ua пропонує вам купити нагрівальні мати або нагрівальний кабель провідних світових брендів, таких як Nexans.
 Електричні мати добре використовувати в малогабаритних приміщеннях (санвузол, коридор, кухня). Монтується такий обігрівальний елемент під стяжку товщиною всього лише 2 см.
плівкова підлога під ламінат інфрачервона плівка дуже зручна в використанні, вона має товщину менше 1 мм і може згинатися. Така система являє собою прозорі листи плівки, в які вмонтовані інфрачервоні випромінювачі і датчики температури, що передають інформацію на контролер. Дякувати гнучкості, таку плівку можна монтувати на вигнуті і вертикальні поверхня. Інфрачервона ленка або плівкова підлога може використовуватися багаторазово. Однак її потрібно використовувати тільки при сухому монтажі під ламінат без заливки розчином.
 Системи з інфрачервоним нагріванням ідеально підходять для приміщень з періодичним перебуванням (балкони, лоджії, дачі) так як такі системи швидко нагріваються і дозволяють обігріти приміщення за досить короткий проміжок часу.
 Системи електричного обігріву більш затратні в подальшій перспективі, адже вони споживають більше енергії, по порівнянні з водяними.
 Все ж вибір системи підігріву підлоги залежить від індивідуальних особливостей тих чи інших приміщень. Який саме тип обігріву використовувати, вирішувати тільки вам.

Читайте також:

Як вибрати і купити якісний ламінат

Ламинат Кривий Ріг. Купити ламінат в Кривому Розі за найкращими цінами

Читать далее

  << Назад   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   Далі >>

декор

Завантажуйте наш мобільний додаток